4

В YouTube могат да се намерят видеоклипове на всякаква тематика. Доста популярни са и видеата, които засягат спортни теми и различни конспирации. Видеопорталът смята, че може да внесе баланс в дискусиите чрез помощта на Wikipedia. Изпълнителният директор на YouTube Сюзан Возчицки обяви, че скоро към клиповете за конспирации ще се показва и информация от Wiikipedia, съобщи онлайн изданието CNET.

Изкуствен интелект поема рекламите AdSense на Google

Мнима реклама в YouTube "копала" криптовалути

"Това беше годината на фалшивите новини и подвеждащата информация", коментира тя по време на конференцията South by Southwest. Затова в рамките на следващите няколко седмици клипове, които YouTube определя като засягащи конспиративни теми, ще имат връзка към повече информация по темата към Wikipedia, казва тя.

YouTube: Facebook да си гледа снимките с бебета

Amazon работи по "убиец" на YouTube

Модератори на YouTube ще преценяват кои клипове попадат в класификацията за конспиративна информация. Решенията ще се взимат на база на предварително подготвен списък с най-популярните конспирации в интернет. Сред тях са посочени различни теми, включително твърденията, че НАСА е фалшифицирала кацането на Луната през 1969 г.

По-късно Wikipedia обяви, че разбира от медиите за плановете на YouTube. Въпреки това свободната енциклопедия няма против, защото целта ѝ е разпространение на знание и е доволна, когато хора, компании и организации признават нейната стойност като източник на свободно и безплатно познание. Решението на YouTube да добавя линкове към Wikipedia в спорните клипове не е част от партньорство между видеопортала и енциклопедията.

Влогър-милионер поруга труп и разгневи интернет

Това ще е поредната стъпка в опитите на YouTube да затегне контрола във видеопортала. През изминалата година компанията имаше доста проблеми и скандали заради действия на популярни лица като PewDiePie, Логан Пол и др. Компанията си навлече недоволството и на рекламодателите, като реши да завиши критериите за каналите, които да имат право на реклами, за да намали напрежението.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

Още новини може да откриете на нашата Facebook страница ТУК.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@