8

В еликобритания полага все по-големи усилия за намаляване на зависимостта си от въглищата за енергия и отопление. Те вече дават все по-добри резултати, като тази седмица страната е изкарала 55 часа без да използва никакви въглища, съобщава агенция Bloomberg.

Електромобилите се превръщат в заплаха за германските градове

Метанът в атмосферата се увеличава необяснимо

Предишният рекорд на страната беше през октомври миналата година. Тогава страната не е използвала въглища в продължение на 40 часа.

Революция:"Топлофикация" - Перник ще черпи енергия от Слънцето

Как Китай печели войната с мръсния въздух

Великобритания инвестира усилено в алтернативната енергия, особено през последните няколко години. В момента тя е шеста в света в индекса на Световната банка за държавите, които имат най-добро представяне в навлизането на енергията от възобновяеми източници. Пред Великобритания са Дания, Канада, САЩ, Холандия и Германия.

Учените уплашени от метана и радиацията, CO2 рекорд

Великобритания пренасочва все повече енергия от въглищата към вятъра и Слънцето. През 2017 г. в 75% от времето вятърните електроцентрали на страната са генерирали повече електричество отколкото въглищата. Това е намалило с 3% парниковите газове на страната спрямо 2016 г. Основната цел на правителството е изцяло да спре използването на въглища до 2025 г.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@