Samsung иска да събуди пазара с Galaxy Fold и S10
Samsung Galaxy Fold   
Източник: Samsung
6

Н е е новина, че пазарът на смартфони изпитва трудности през последните около две години. Интересът на потребителите към новите модели намалява и дори най-скъпите предложения на компаниите все по-трудно впечатляват хората достатъчно, за да ги мотивират да си купят нов телефон. Samsung иска да промени това и този път има цели две предложения в лицето на новия юбилеен флагман Galaxy S10 и първия за компанията сгъваем смартфон Galaxy Fold.

Ето какво ще предлага новият Samsung Galaxy S10

Samsung разчита на Galaxy S10 да възроди пазара

Samsung представи и двата модела в Сан Франциско, като към тях има много големи очаквания от всички - от клиенти през анализатори до акционери и инвеститори. За да са щастливи всички изброени обаче, трябва най-вече да са доволни клиентите. Ето какво им предлага Samsung с новите си два модела.

Честване на юбилея

Първо е очакваният Galaxy S10. Ще има три модела - S10, S10e и S10+. Първият и последният са основните модификации, докато S10e е по-евтината версия с по-малко екстри.

Продажбите на iPhone се сринаха рекордно

„Епъл” се срина, обвинява Китай

Дизайнът е сходен и при трите модела. Дисплеят доминира предния панел почти изцяло. Вместо големи прорези, сега има малки такива само за предните камери. При S10 тя е единична (10МР), а при S10+ - двойна (10МР+8МР).

Тези модели предлагат и ултразвуков сензор за пръстов отпечатък. Той е вграден в долната част на дисплея. S10e има нормален сензор, който е сложен на страничния ръб до бутоните за звука.

Samsung Galaxy S10 Plus
Samsung Galaxy S10 Plus Източник: Samsung

Стандартният Galaxy S10 ще има 6,1-инчов дисплей с резолюция 3040х1440 пиксела. Galaxy S10+ ще използва 6,4-инчов дисплей с резолюция 3040х1440. S10e ще има 5,8-инчов дисплей с резолюция 2280х1080, без извити ръбове. Дисплеят е Dynamic AMOLED с HDR10+ сертификация за качество.

S10e използва двойна камера в конфигурация 12МР+16МР с широкоъгълен обектив. Стандартният S10 ще предлага тройна основна камера в конфигурация 12МР+12МР+16МР. Същата камера ще се използва и от S10+. Камерите са с изкуствен интелект с отделен невронен процесор, режим за оптизмиране на сцени и ръчен режим на снимки.

Телефоните ще предлагат системи за лицево разпознаване и отключване, обновения интерфейс на Samsung. Самите корпуси са водо- и прахоустойчиви с рейтинг IP68, като ще поддържат безжично презареждане.

За процесор ще използват Exynos 9820 на Samsung. Ще се предлагат във версии с 6GB (само за S10e), 8GB или 12GB RAM. Вградената памет ще е съответно 128GB или 256GB за S10e, 128GB или 512GB за S10 и 128GB, 512GB и 1TB за S10+. Ще има и специална версия на S10+ с керамичен панел на гърба, 12GB RAM и 1ТВ памет.

Очаквано, изкуственият интелект е основен фокус, като ще помага и за цялостната работа на телефона. Той ще управлява ресурсите, хардуера, ще автоматизира функции и предложения според активността на потребителя.

Сред другите интересни новости в телефона е наличието на поддръжка за криптовалути и блокчейн приложения. Устройствата ще използват новия USB-C порт. Цените им започват от 750 долара за S10e и достигат 1000 долара за S10+. Като допълнителен аксесоар за тях ще се предлагат и безжични слушалки тип "тапа", подобни на Apple Air Pods.

Допълнителен модел, който Samsung показа, е и Galaxy S10 5G. Той ще е с 6,7-инчов дисплей, 3D Depth камера, батерия с капацитет 4500mAh. Този модел ще се предлага само през някои оператори по света, които вече имат 5G мрежи.

Разгъване на бъдещето

От години се очакват и сгъваемите смартфони. Най-сетне технологиите се развиха достатъчно, че да позволят подобно устройство, което да издържа нормална употреба и да е достатъчно евтино да се произвежда. Резултатът е очаквана инвазия от подобни устройства през тази година.

"Единствено по рода си луксозно устройство"

Samsung очаквано е сред първите с такова предложение - Galaxy Fold. Компанията показа за кратко работещ прототип на този телефон през миналата година. Сега той е готов за пазара.

На пръв поглед това е обикновен смартфон със сравнително малък дисплей от 4,6 инча и резолюция 1960х840. Това е така, защото корпусът може да се отвори като книга и разкрива доста по-голям 7,3-инчов Infinity Flex дисплей с резолюция 2152х1536, с който става таблет. Той е гъвкав и е един панел, а не два един до друг. Рамката около него е малко по-дебела от това, което повечето потребители са свикнали вече с новите модели телефони, но не е твърде голяма.

Телефонът има 8-ядрен процесор Exynos 9820, 12GB RAM и 512GB памет. Камерите са двойни.

Galaxy Fold използва Android с нов, подобрен интерфейс на Samsung. Той позволява на устройството да се възползва максимално от по-големия дисплей. Една от приятните опции е възможност да се използват 3 приложения едновременно на един екран. Интерфейсът автоматично ще прехвърля отворените приложения от единия дисплей към другия съответно с отварянето или затварянето на корпуса.

Телефонът ще има две батерии. Предлага система с шест камери. На гърба има тройна камера, двойна вътре при големия дисплей и една при малкия дисплей. Galaxy Fold има още USB-C порт, 3,5мм жак за слушалки и др. Тук е и вграденият в дисплея сензор за пръстов отпечатък.

Samsung показа сгъваемия си смартфон

Очаквано, цената на Galaxy Fold няма да е по джоба на всеки. Като първо устройство от такъв тип, то ще е доста скъпо с цени започващи от около 1980 долара. Ще се предлага в две версии с LTE и 5G модул, като продажбите започват в края на април. С напредването на технологията, този тип сгъваеми смартфони ще започнат да поевтиняват.

До тогава обаче ще са предимно за най-големите фенове, което може да не е достатъчно за големи продажби. Така основната "тежест" ще остане за трите версии на S10, които ще трябва да реализират големи продажби и да отбележат подобаващо десетото поколение на флагмана.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още интересни новини последвайте страницата ни в Instagram.

Коментари 6
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

6 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Георги Георгиев: Терзиев да покаже документите от избирането на съпругата на Цеков за консултант

Георги Георгиев: Терзиев да покаже документите от избирането на съпругата на Цеков за консултант

България Преди 1 час

Той обяви, че още в понеделник ще бъде внесен сигнал за откритите нарушенията в общинското предприятие „Гробищни паркове“

Градушката в Сливенско уби бебе картал

Градушката в Сливенско уби бебе картал

България Преди 2 часа

Това съобщиха от природозащитната организация Фонд за дивата флора и фауна

Олена Зеленска: Жертвите на изнасилвания, извършени от руски военни, ще получат обезщетения

Олена Зеленска: Жертвите на изнасилвания, извършени от руски военни, ще получат обезщетения

Свят Преди 3 часа

Първата дама подчертава, че жертвите на насилие не могат да чакат, докато конфликтът бъде разрешен

Ердоган към Рюте: Изборът на нов шеф на НАТО ще бъде направен със стратегическа мъдрост

Ердоган към Рюте: Изборът на нов шеф на НАТО ще бъде направен със стратегическа мъдрост

Свят Преди 3 часа

Ердоган и Рюте са обсъдили също ситуацията в ивицата Газа и войната в Украйна

Американското разузнаване: Путин вероятно не е наредил Навални да бъде убит

Американското разузнаване: Путин вероятно не е наредил Навални да бъде убит

Свят Преди 3 часа

47-годишният Навални беше най-яростният критик на Путин в Русия

Кремъл обяви, че ще продължи да развива взаимоотношения с Пекин

Кремъл обяви, че ще продължи да развива взаимоотношения с Пекин

Свят Преди 4 часа

Блинкен беше на посещение в Китай от сряда до петък

Украински дронове удариха две петролни рафинерии и военно летище в Русия

Украински дронове удариха две петролни рафинерии и военно летище в Русия

Свят Преди 4 часа

Нападението е било извършено от Службата за сигурност на Украйна

Руски съд пусна под домашен арест задържания журналист от Forbes

Руски съд пусна под домашен арест задържания журналист от Forbes

Свят Преди 4 часа

В петък беше съобщено, че Сергей Мингазов е арестуван по подозрения, че разпространява фалшива информация за руската армия

Мощно торнадо връхлетя централните части на САЩ (СНИМКИ/ВИДЕО)

Мощно торнадо връхлетя централните части на САЩ (СНИМКИ/ВИДЕО)

Свят Преди 5 часа

Стихията е причинила значителни щети, има и ранени

<p>Северна Корея с остро предупреждение към&nbsp;САЩ</p>

Северна Корея обвини САЩ в политизиране на въпроса с човешките права

Свят Преди 5 часа

Ще предприемем твърди и решителни стъпки в защита на своята неприкосновеност и сигурност в отговор на Вашингтон, заяви Пхенян

Силно земетресение край Япония

Силно земетресение край Япония

Свят Преди 5 часа

Няма издадено предупреждение за опасност от цунами

Иран: Екипажът на задържания кораб, свързан с Израел, ще бъде освободен

Иран: Екипажът на задържания кораб, свързан с Израел, ще бъде освободен

Свят Преди 5 часа

Иранският Корпус на гвардейците на Ислямската революция превзе контейнеровоза „Ем Ес Си Ариес“ с 25 души екипаж в Ормузкия проток на 13 април

Митовете, свързвани с работната етика на поколението Z

Митовете, свързвани с работната етика на поколението Z

Любопитно Преди 6 часа

Работодателите изпитват ужас от Gen Z, защото вярват на митове за тяхната работна етика, затова е удачно да разбием някои от тях

Ваня Григорова: Нинова се опита да счупи БСП на предишните избори

Ваня Григорова: Нинова се опита да счупи БСП на предишните избори

България Преди 6 часа

Работеше срещу мен и собствените си кандидати за общински съветници, каза тя

Енергийният министър прави опит за предоговаряне на сделката с "Боташ" в Турция

Енергийният министър прави опит за предоговаряне на сделката с "Боташ" в Турция

България Преди 6 часа

Владимир Малинов ще разговаря с колегата си Алпарслан Байрактар