Pura 70 Ultra – голямото завръщане на Huawei
Източник: Личен архив
0

П реди няколко години Huawei беше във вихъра си на пазара на смартфони, но заради санкциите на американските власти, тя загуби позициите си. Но противно на очакванията, не се отказа, а отдели много време, средства и усилия, за да се преоткрие и да си изгради нужните ресурси, за да бъде максимално независима.

През цялото време Huawei продължаваше да разработва и продава нови смартфони. А заедно с тях и подобряваше технологиите си, за да достигне момента да представи новата серия Pura 70. В нея има три модела – Pura 70, Pura 70 Pro и Pura 70 Ultra. Имахме възможност да прекараме няколко дни с Pura 70 Ultra и да се запознаем с неговите способности.

Нов стил, нов дух и нова история

Заснето с Huawei 70 Pura
Заснето с Huawei 70 Pura Източник: Личен архив

Името Pura е вдъхновено от думата за „Чистота“. И този мотив е основен за смартфона. Всичко е максимално изчистено и елегантно, като следва философията за създаване и на нов стил и дух на смартфона. Pura е продължението на P серията на Huawei, като запазва нейните постижения и ги надгражда, казва компанията.

Дизайнът на серията Pura 70 е разпознаваем веднага, главно заради подредбата на основните камери на гърба. Те са в триъгълна конфигурация, като главният сензор доминира с големия си обектив. Гърбът на смартфоните също привлича внимание, като е различен за трите модела. За Pura 70 Ultra е от веган кожа с уникална Х-образна шарка, която е постигната чрез специален производствен процес и е в стила на XMAGE бранда на камерата. Това подсказва къде е голямата сила на смартфона.

Но преди да стигнем до нея, имаме още малко какво да разгледаме по екстериора. И това е здравината. Pura 70 Ultra използва стъкло Crystal Armour Kunlun, което е с двойно по-голяма якост при падане спрямо първото поколение на стъклото и с 300% повече устойчивост на надраскване.

Huawei 70 Pura
Huawei 70 Pura Източник: Личен архив

Дисплеят на Pura 70 Ultra е 6,8-инчов, с резолюция 2844х1260 пиксела и 460ppi. Той поддържа адаптивно опресняване на картината от 1Hz до 120Hz с 2500 нита пикова яркост и X-True технология. Поддържа и HDR Vivid. Всичко това означава ясна картина, пъстри цветове и добра видимост на екрана дори и при ярка слънчева светлина.

Да разгърнем и камерата

Заснето с Huawei 70 Pura
Заснето с Huawei 70 Pura Източник: Личен архив

Напоследък смартфоните от висок клас си заформиха сериозна битка чрез своите камери. Всички производители пуснаха фотографски флагмани, които имат впечатляващи възможности. Затова и Huawei са се подготвили да отговорят на предизвикателството подобаващо. Камерата на Pura 70 Ultra определено привлича вниманието още с външния си вид. И факта, че големият основен сензор „изскача“, когато камерата е активирана. За целта инженерите на Huawei са направили специален механизъм, който издава специален механичен звук (съвсем слаб, главно за ценителите на механиката), като е предвиден да издържи поне 300 000 отваряния и затваряния. И това не пречи на рейтинга за водо- и прахоустойчивост, който е IP68.

Huawei Pura 70 Ultra

Изскачащият обектив не е просто за визуално срещите. Това е необходимо, тъй като под него има голям 1-инчов сензор с бленда F1.6 и оптична стабилизация. За да може да има достатъчно място за всичко и да се получи оптимално качество на изображенията (и да се спести място), инженерите са решили да направят подобен сгъваем обектив.

Основният сензор е 50МР с Ultra Lighting технология. Вторият сензор е 50МР Ultra Lighting и е „макро телефото“ камера с бленда F2.1 и оптична стабилизация. Третият е 40MP с ултраширокоъгълен обектив и бленда F2.2.

Заснето с Huawei 70 Pura
Заснето с Huawei 70 Pura Източник: Личен архив

Умните алгоритми на Pura 70 Ultra решават кой обектив да използват и кога. Те позволяват на потребителя да се възползва от 3,5х оптично увеличение, 100х цифрово увеличение и използват интелигентно наличния хардуер според ситуацията. Освен това има и допълнителни софтуерни подобрения. Едно от тях е XD Motion Engine. Това е специален режим за заснемане на бързо движещи се обекти. Например по време на спортни събития. Huawei са го тествали на писта, където са заснели спортна кола, която се движи със скорост 300 км/ч. Това не е ситуация, която се случва всеки ден, но пък показва, че след като се справя и с нея, и ежедневните случки няма да са проблем за Pura 70 Ultra.

Макро кадрите също са доста атрактивна сфера във фотографията. Pura 70 Ultra им обръща специално внимание със своя макро обектив. Той осигурява 35-кратно макро увеличение за създаване на уникални кадри от много близко разстояние. Почти като да си имаме джобен микроскоп. А технологията XD Fusion Pro Engine оптимизира изображенията и извлича детайлите във всяка ситуация.

Очаквано, Huawei са обърнали внимание и на видеоклиповете. Те поддържат HDR качество и с новия режим Super AIS, стабилизацията на изображението е с професионално качество.

Голямото завръщане не може без това

Проблемът за Huawei след санкциите е само един. Невъзможността да се използват услугите на Google, включително и Google Play, Google Maps, Gmail и т.н. Те можеха да се използват само през сайт с мобилен браузър, но не и с традиционните мобилни приложения. С времето се появяваха различни решения на този казус, но вече има може би най-практичното.

Huawei 70 Pura
Huawei 70 Pura Източник: Личен архив

То се казва GBox, като използва и системата microG. Те са безплатни, с отворен код, като са дело на европейски разработчици. Преминали са проверките за сигурност на Huawei. Могат да се инсталират през Huawei App Gallery, като процесът е много лесен. Отваряйки App Gallery, търсим директно името на приложение на Google. Например Gmail. Кликвайки на бутона за инсталация, microG ще се изтегли автоматично и инсталира. За да се гарантира стабилната му работа, е препоръчително след това от Settings > Applications >> microG Services да се провери дали платформата е получила всички разрешения за достъп.

GBox пък дава възможност да се инсталира Google Play Store, да се използва с профил в Google и да се изтеглят и инсталират още разнообразни приложения от там. Той също се инсталира автоматично, когато потърсим Google Play в App Gallery. Тези инсталации са еднократни. След това всичко може да се използва както всеки друг смартфон с Android. На практика големият недостатък вече е решен и Pura 70 Ultra разполага с всичко необходимо да се конкурира с всички останали смартфони на световния пазар.

И още софтуер

Huawei 70 Pura
Huawei 70 Pura Източник: Личен архив

Операционната система е EMUI 14.2. Тя обръща специално внимание и на сигурността. Има нов център за поверителност, чрез който потребителят може да проверява какво правят приложенията. Системата следи тяхното поведение, достъп до информация и т.н. Ще сигнализира и при засечени съмнителни дейности.

А Security Centre включва множество функции за сигурност, включително „сейф“ за пароли, заключване на приложения, защита на файлове и др. EMUI 14.2 има и „доза“ изкуствен интелект за повече практичност. Например интелигентно управление с жестове и още по-удобния AI изглед на поверителност, който преценява кога да покаже пълните известия на началния екран и кога само от кое приложение е, за да няма любопитни погледи наоколо.

И накрая, но не по важност, ред е на батерията. Тя е с капацитет 5200mAh, като използва и технологията Dual SuperCharge. Чрез нея няколко минути зареждане осигуряват часове работа. Поддържа се 100W бързо презареждане чрез кабел (зарядното и кабелът са включени в комплекта) и 80W безжично. Смартфонът осигурява и 20W обратно безжично презареждане за други устройства.

Huawei 70 Pura
Huawei 70 Pura Източник: Личен архив

Pura 70 Ultra е смартфон от висок клас и цената му го отразява. Тя е 2999 лв., като идва с 8-ядрен процесор, 16GB RAM и 512GB памет за файлове. Смартфонът е насочен към феновете на фотографията и определено има какво да предложи в тази посока. А с подобрения софтуер, става наистина сериозен претендент за вниманието на клиентите.

Между блондинки: - Муцка, от какво е това палто? - От полиестер. - Изроди! Колко ли полиестера са убили, за да го направят...
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Българските политици поздравиха мюсюлманите за Курбан Байрам

Българските политици поздравиха мюсюлманите за Курбан Байрам

България Преди 9 минути

Мюсюлманският празник Курбан Байрам тази година се отбелязва между 16-19 юни

Борисов: Честит Курбан Байрам на всички приятели мюсюлмани

Борисов: Честит Курбан Байрам на всички приятели мюсюлмани

България Преди 25 минути

Мюсюлманският календар следва лунните цикли и затова празникът няма постоянна дата

<p>Археолози се натъкнаха на нещо изумително във Великобритания&nbsp;</p>

"Страната на драконите": Археолози се натъкнаха на нещо изумително във Великобритания

Любопитно Преди 2 часа

Едно от най-големите открития е в Лавернок Пойнт, близо до Кардиф и Пенарт

<p>Пожар избухна във Врачанско, изпепели цяла къща&nbsp;(ВИДЕО)&nbsp;</p>

Пожар избухна във Врачанско, изпепели цяла къща

България Преди 2 часа

Само през предходното денонощие в страната са гасени 45 огнища

<p>Израел ще прави ежедневни тактически паузи в Газа, ето защо</p>

Израел ще прави ежедневни тактически паузи в Газа

Свят Преди 2 часа

Според Израел Рафах, който се намира в Южна Газа, е последният бастион на палестинското ислямистко движение "Хамас"

<p>Стрелба във воден парк в САЩ, има ранени (СНИМКИ)&nbsp;</p>

Стрелба във воден парк в САЩ, има ранени

Свят Преди 3 часа

Нападателят на престъплението се издирва

Футбол и високи скорости! Добре дошли в дома на класиката BMW в Мюнхен

Футбол и високи скорости! Добре дошли в дома на класиката BMW в Мюнхен

Не просто футбол Преди 3 часа

Светът е футбол, но и не само. Включително в столицата на Бавария - Мюнхен

<p>Къде е най-интензивен трафикът по граничните пунктове?</p>

Внимание! Интензивен трафик на някои от ГКПП с Румъния

България Преди 3 часа

На границата с РСМ и с Турция трафикът е нормален

Почитаме паметта на голям светец, кой е той

Почитаме паметта на голям светец, кой е той

Любопитно Преди 3 часа

Свети Тихон Аматунтски Чудотворец живял на остров Кипър през IV-V век

Президентът поздрави мюсюлманската общност в България по случай Курбан байрам

Президентът поздрави мюсюлманската общност в България по случай Курбан байрам

България Преди 3 часа

Мюсюлманският празник Курбан байрам тази година се отбелязва между 16-19 юни

Румен Радев на официално посещение в Черна гора

Румен Радев на официално посещение в Черна гора

България Преди 3 часа

Последното официално посещение на българския президент в Черна гора е на 27 юни 2023 г.

<p>Мюсюлманите отбелязват Курбан Байрам: Какво повеляват традициите?</p>

Мюсюлманите отбелязват Курбан Байрам

Любопитно Преди 4 часа

Мюсюлманският празник Курбан байрам тази година се отбелязва между 16-19 юни

"Те крадат работни места": Словесни схватки между Тръмп и Байдън

"Те крадат работни места": Словесни схватки между Тръмп и Байдън

Свят Преди 4 часа

Тръмп разкритикува и климатичната политика на Байдън, а също и украинския президент

Внушителната цифра на спътниците около Земята

Внушителната цифра на спътниците около Земята

Любопитно Преди 4 часа

Космосът със сигурност е голям, но интересните и ценни орбити са малка част от него

<p>Те са по-добри за околната среда, но опасни за пешеходците</p>

По-добри за околната среда, но опасни за пешеходците: Ръст на мотопедите във Вашингтон

Свят Преди 4 часа

По-голямата част от моторните превозни средства се използват от мигранти