2

Д оста потребители на Facebook изпитват непреодолимо желание да хакнат нечий профил. В интернет се разпространява вирус, който привидно им помага да го направят, но всъщност прави точно обратното, съобщава компанията LMNTRIX Labs пред блога TechCrunch.

Facebook пуска собствена ТВ услуга

Facebook пуска 4 нови функции за гледане на онлайн видео

Вирусът се представя като Facebook Password Stealer. Той се предлага и с друго име - Facebook Password Recovery и има доста масирана онлайн кампания с реклами, спам писма по имейл и др. Вирусът се възползва от въпросното желание на някои хора да хакнат чужди профили, като им обещава, че това става много лесно - просто трябва да въведе името и паролата си във Facebook и адреса на профила, който иска да хакне.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Натискайки бутона за хакване обаче, програмата всъщност хаква самия извършител. Тя инсталира троянски кон на компютъра му, който започва да копира неговите данни и да ги изпраща на хакерите. Заради тази си дейност, вирусът е кръстен от специалистите Instant Karma (Моментална карма).

Инвеститор обвини Facebook и Google в "хакване на мозъци"

Според LMNTRIX хакерите хитро се възползват от доста голямата ниша желаещи да хакват чужди профили. Instant Karma за сега може да атакува само потребители с Windows.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@