Горещи “зелени” подаръци – специално за него
Източник: netinfo
0

 

Въпреки че у нас не е особено популярен, Международният ден на бащата е също толкова важно събитие за мъжете, колкото и 8 март за жените (отхвърлян от някои, то зачитан от други). За различните народи Денят на бащата се празнува на различна дата. В САЩ например се отбелязва в третата неделя на юни. Въпреки че тук едва ли ще празнуваме като американците през юни (у нас всъщност неотдавна беше прието Денят на бащата да е на 26 декември), нищо не пречи да ви предложим няколко идеи за подарък на представителите на силния пол у дома ви. Този кратък подбор включва продукти, подбрани от известния сайт за дизайн и зелени технологии Inhabitat.com. Ето ги и тях.

 

 

 

1. Husqvarna Automower

Въпреки че изглежда като футуристичен автомобил, това съвсем не е превозно средство. Това е атрактивна соларна косачка, с която мъжът в семейството ще поддържа полянката в дома ви, пред кооперацията, на вилата или където и да е в перфектно състояние. С нея ще създава дори сложни "тревисти" форми без никакво усилие, а за енергията, разбира се, няма да има никакви притеснения, особено в прекрасен слънчев ден. Цената обаче е доста солидна и със сигурност няма да е по джоба на всяка любяща дама или дъщеря.

Цена: $3000

 


 

 

 

 

2. Hammy Hammock

Всички дами знаем, че бащите (и изобщо мъжете :) обичат да мързелуват. Понякога - доста честичко. Ако и вие си имате у дома един такъв мързеланко, който при това обича да подремва на открито, или просто да се излежава, вижте тази мила идея - хамак тип прашка с красив и удобен дизайн. Hammy Hammock има двойна приставка за поставяне на чаши и симпатична вградена леха в долната си част. Така мъжът ще събуди градинаря в себе си и ще се грижи за още няколко цветя у дома, освен вас, разбира се :)

Цена: $1993

 

 

 

 

3. Linus Roadster Sport Bicycle

Ако не просто искате да подарите нещо специално на мъжа или бащата до вас, а искате и то да е полезно за него и да му помага да се грижи за неговото здраве - изберете велосипед. С него ще прекарва повече време на открито и ще поддържа добра форма. Не е казано, че трябва да е някакъв супер специален, модерен велосипед или точно тази марка, която ви предлагаме. Но този се слави с перфектна изработка. Класически, изчистен дизайн - нищо нестандартно, нищо необикновено или свръх революционно. Изчистени линии и стил за истинските разбирачи. Моделът може да бъде открит при Adeline Adeline.

Цена: $579

 

 

4. Organic Cotton Technical Tote

Чантите не са привилегия само на дамите. Мъжете също имат нужда от тях, за да носят вътре куп техно джунджурийки (флашка, дискове, фотоапарат, хендсфри и какво ли още не), за документи, за принадлежности за фитнес или за плаж. Тази чанта е направена от естествени материали (за максимална близост с природата) и изглежда убийствено добре. Удобна е за носене както на рамо, така и в ръка. Може да бъде открита в онлайн магазина Rib and Hull.

Цена: $183


 

 

 

 

5. Figs Ties

Всеки мъж поне веднъж в живота си е носил вратовръзка. На някои им се налага по-често да използват този аксесоар, на други - по-рядко. Ако вашият човек е от първия тип, може да му подарите някоя от тези чудни вратовръзки. Всяка от тях е изработена на ръка от майстори от Ню Йорк или Лос Анжелис. Въпреки че са направени от вълна (друг естествен материал, който ни държи близо до природата), те са леки и не запарват и могат спокойно да бъдат носени през лятото. Освен това, ако купите такава вратовръзка, ще направите и добро дело, тъй като на всеки продаден артикул едно дете от Кения или Танзания получава по една училищна униформа.

Цена: $65-75


 

 

 

 

6. Cascadia Gift Pack

Това е много странен и оригинален подбор на неща или по-скоро сувенирчата от този далечен за нас регион Pacific Northwest (район в Северна Америка, обхващаш Тихоокеанското крайбрежие) на Juniper Ridge. Това е може би най-зеленият от всички подаръци, които може да изберете за мъжкото присъствие у дома. Тук може да избирате между сапун с дъх на местен кедър от Сискию, пакетче с борови клонки и шишарки, опаковка с Douglas fir чай, както и класическа чаша, за да пиете чая си в нея.

Цена: $33


 

 

 

 

7. Hot Pot BBQ Planter

И какво е един мъж без барбекю? Или едно барбекю без мъж? Това е чудесен подарък за всеки мъж. А в случая не говорим просто за барбекю, а за неговата "зелена" разновидност. Hot-Pot BBQ на Black + Blum на пръв поглед изглежда просто като обикновена саксия за цветя, в която дори може да посадите любима растителност. Ако махнете горната част на саксията, ще откриете съвсем пълноценна кръгла скара, на която при добро желание могат апетитно да зацвърчат пържоли, кебапчета или наденички (а може би просто зеленчуци, за мъжете вегетарианци и тяхното обкръжение). Оригинално и различно!

Цена: $124

 

 

8. Pocketo

Обикновено не мислим колко екологичен е портфейлът, който купуваме. Но ако искате да подарите "зелен" портфейл на вашия мъж или баща, може да изберете точно този. Pocketo са линия портфейли, изработени от рециклирани отпадъци от мебели. Представете си - те се състоят от парченца кожа, които са взети от стари дивани в края на техния живот като мебел. Дизайнът на портфейлите е стилен и в няколко цветови окраски. Да пожелаем на мъжа да носи все по-пълен този красив еко портфейл!

Цена: $124


 

 

 

 

9. Silva Bamboo Macbook Case

В никакъв случай една чудесна "зелена" чанта за лаптоп няма да е излишна за силната половинка или родителя до вас. Това всъщност е може би по-скоро куфарче, отколкото чанта, снабдено с удобна, кожена дръжка за пренасяне. Изработено е от бамбук и е предназначено за 13 или 15-инчов преносим компютър. Прекрасен еко подарък, особено, ако този, който ще го получи, прекарва повечето от времето си на компютъра.

Цена: $180


 

 

 

 

10. PureVineWines Wine

И да не забравяме, че един истински мъж винаги ще уважи подобаващо бутилка вино. А ако то е биодинамично, каквато е новата "зелена" мода при винопроизводството в цял свят, подаръкът ще бъде наистина страхотен. Това са вина, произвеждани от грозде, отглеждано по максимално естествен начин, без химически препарати, без каквито и да било изкуствени добавки, без ГМО и в пълен синхрон с природата.

Цена: $45-60 (за няколко бутилки месечно)

 

 

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Сержант обяснява на новобранците: - Ако камък бъде хвърлен нагоре, то той ще падне на земята. Това се дължи на земното притегляне. Новобранец: - А…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Назначиха нов областен управител на София

Назначиха нов областен управител на София

България Преди 56 минути

Още пет области са с нови управители

АБРО: Призоваваме народните представители за незабавна дискусия относно Закона за хазарта

АБРО: Призоваваме народните представители за незабавна дискусия относно Закона за хазарта

България Преди 1 час

АБРО с официална позиция във връзка с приетия на първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за хазарта

Присъда от 1794 години затвор за сирийка в Турция

Присъда от 1794 години затвор за сирийка в Турция

Свят Преди 2 часа

Ахлам Албашир и част от задържаните обвиняеми присъстваха на заседанието

Зеленски: Радиацията не признава граници

Зеленски: Радиацията не признава граници

Свят Преди 2 часа

Зеленски: Дълг на целия свят е да окаже натиск върху Русия

<p>Как е реагирал Георги Блажев на новината, че ще става баща</p>

Георги Блажев: Да си добър родител не облагодетелстваш само твоето дете, ти си в плюс на обществото

Любопитно Преди 2 часа

Това сподели от личен опит писателят и панелист в „На кафе“ Георги Блажев в подкаста „Ох, на мама! Podcast”, който е и баща на две деца

Аварирал камион причини километрично задръстване

Аварирал камион причини километрично задръстване

България Преди 3 часа

От полицията съобщиха, че към мястото на инцидента пътуват екипи

Гласувайте за най-големите постижения на България след 1989 година

Гласувайте за най-големите постижения на България след 1989 година

Свят Преди 3 часа

Вижте как може да подкрепите някой от най-забележителните успехи на страната ни

„Огледало на войната” в „Темата на NOVA“

„Огледало на войната” в „Темата на NOVA“

Любопитно Преди 3 часа

Не пропускайте тази събота след централната емисия новини

Дамите в “Един за друг” изясняват отношенията си лице в лице

Дамите в “Един за друг” изясняват отношенията си лице в лице

Любопитно Преди 3 часа

Те ще играят нестандартна игра на покер

<p>&bdquo;Който разбие тази гробница, ще срещне смъртта от болест, която никой лекар не познава&ldquo;</p>

Проклятието на фараона: Води ли до смърт отварянето на гробница

Любопитно Преди 3 часа

Интересни и мистериозни факти за гробниците може да прочетете в следващите редове

Събуждате се уморени с болки в цялото тяло?

Събуждате се уморени с болки в цялото тяло?

Любопитно Преди 4 часа

Неправилната позиция на сън води до проблеми с гърба

Ще ваксинират безплатно срещу коклюш бременните жени у нас

Ще ваксинират безплатно срещу коклюш бременните жени у нас

България Преди 4 часа

Това обявиха на брифинг в Министерския съвет здравните власти

Русия арестува журналист на Forbes

Русия арестува журналист на Forbes

Свят Преди 4 часа

Задържането е по обвинение в разпространение на „невярна” информация за войната в Украйна

<p>Нова арт инсталация на мястото на бившия Мавзолей в София (СНИМКИ/ВИДЕО)</p>

На мястото на бившия Мавзолей в София: Пейки с формата на букви

България Преди 4 часа

Идеята на художника Красимир Терзиев - автор на проекта, е да се развие място, на което човек може мислено да се освободи от инерцията на ежедневието

Неочакваният арест на Тимур Иванов: Какво се крие зад това

Неочакваният арест на Тимур Иванов: Какво се крие зад това

Свят Преди 4 часа

Обвиняват Иванов, че е взел подкуп в особено големи размери

След повече от 20 години чакане: България ще има нови влакове

След повече от 20 години чакане: България ще има нови влакове

България Преди 4 часа

Това съобщи министърът на транспорта Георги Гвоздейков