1

3D принтирането има голям потенциал в най-различни сфери. GE иска да го прилага и в авиацията. Компанията разработва голям 3D принтер, който да произвежда компоненти за самолети и реактивни двигатели, съобщава самата тя в своя блог.

Принтерът е част от новия бизнес GE Additive, който разработва най-различни версии на 3D принтери, които да използват разнообразен набор от материали. Един от проектите ѝ е "най-големият лазерен 3D принтер". Той може да създава части, които да пасват в един кубичен метър пространство.

3D принтер направи къща за 9500 евро за 24 часа. Вижте я

Една от основните функции на 3D принтера е създаването на структурни компоненти за реактивни двигатели. Той може да изработва и части за пътнически самолети. Освен това ще може да се използва от производители на автомобили. Според GE принтерът може да намери приложение и в енергетиката, нефтената и газовата индустрия и да създава компоненти за най-различни машини.

САЩ въвеждат официални правила за умни оръжия

Учени ще създават човешко сърце с 3D принтер

Принтерът използва метал на прах, който нагрява и чрез лазер го съединява в една структура. Той може да принтира триизмерни обекти директно от компютърен файл. Има съвсем малко ограничения във формите, които могат да се създават. Това дава неизмеримо по-голяма свобода и възможност на инженерите да постигат най-различни форми и структури без да се притесняват от необходимост за създаване на машини и инструменти, които да ги произвеждат.

По-малки версии на принтера вече се използват за производство на компоненти. GE Aviation например принтира компоненти за двигателите на някои от самолетите на Airbus. Освен това новият Airbus A350 XWB има скоби на крилете, които са направени с 3D принтер на компанията Concept Laser. От миналата година тя е собственост на GE и е част от GE Additive, като работи по новия голям принтер. Очаква се той да е готов до края на годината и продажбите му да започнат следващата година.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@