11

М илиардерът и предприемач Илон Мъск е известен и с откровеността си по най-различни теми. Във вътрешно писмо към служителите на Tesla той е повдигнал още едно предизвикателство - промяна на структурата на работата на корпорациите, защото сегашната е глупава, съобщава онлайн изданието Inc.

Защо Бил Гейтс сам си мие чиниите и още негови навици

Опасност от роботи-убийци надвисва над човечеството

"Вместо един проблем да бъде решен бързо и служител от един отдел да говори със служител в друг отдел и да вземат решение, хората трябва да говорят първо с мениджъра си. Той след това трябва да говори със своя мениджър, който говори с мениджъра на другия отдел, който пуска информацията надолу по същия начин. Това е невероятно глупаво", пише Мъск.

Мъск: Човечеството изчезва, но на никой не му пука

Според Мъск 1 млн. души трябва да колонизират Марс

Според него такава структура увеличава властта на мениджъра, но по никакъв начин не служи на компанията. Мъск е категоричен: "Всеки мениджър, който позволява това да се случи, а още повече го окуражава, скоро ще работи в друга компания. Няма шега", пише още той.

Мъск: Има хора, които отчаяно искат Tesla да умре

Мъск смята, че има по-добро решение: "Всеки в Tesla трябва да може да напише имейл или да говори с който и да е друг, когато смята, че има решение на проблем, което ще е от полза на цялата компания. Може да говорите с нечий мениджър на мениджър без разрешение. Може да говорите директно с вицепрезидента на друг отдел. Може да говорите с мен. Може да говорите с всеки, без да чакате разрешение от друг", пише още Мъск.

Той смята, че основната цел трябва да бъде бързо и качествено решаване на проблемите и че "служителите трябва да се чувстват длъжни да гарантират това докато не се реализира правилното решение". Tesla коментира, че всъщност Мъск е написал писмото преди няколко години и то е реално и валидно.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@