5

Microsoft обяви, че започва разпространението на новата версия на Skype за компютри. Тя ще сложи край на сегашната "класическа версия" на Skype, която ще спре да работи от 1-ви септември т.г.

Кои са най-популярните приложения за iPhone някога

Microsoft сближава Windows 10 с Android и iOS

Новата версия е с дизайн, който следва т.нар. модерен интерфейс от мобилните приложения и приложенията в Windows Store. Skype 8.0 идва и с доста новости. Сред тях е безплатен HD видеоконферентен разговор за до 24 души.

Новата версия поддържа @ адресиране, т.е. писане на @прякор в групов чат, за да може конкретният потребител да получи известие, че някой пише на него. Вече ще има и отметки, че дадено съобщение е прочетено. Ще се поддържа и нова галерия, споделяне на снимки и видео и др. Файловете могат да са с размер до 300MB на едно изпращане.

Microsoft подлага Winodws 10 на диета

Microsoft направи първата си собствена версия на Linux

Microsoft казва, че друго предимство на новата версия е, че тя е по-бърза и стабилна. Тя ще цели да унифицира приложението на различните устройства и платформи. Приложението ще предлага и криптирани разговори и съобщения.

Потребителите ще получат уведомления в Skype, че новата версия е готова за тях. Който не иска да чака, може да изтегли новата версия от официалния сайт. Инсталирането ѝ автоматично премахва "класическия" Skype.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@