0

BlackBerry и Microsoft обявиха, че стават партньори в сферата на мобилните услуги. Двете компании ще предлагат съвместни услуги за бизнес потребители, като ще съчетават най-добрите си предложения.

Полезни хитринки за Windows 10

Windows 7 отстъпи първото място на Windows 10

Те са обединени в обща платформа, която се казва BlackBerry Enterprise BRIDGE. Тя е насочена към банки, здравни организации, адвокатски кантори и дори правителства.

Проблемът на Skype е отстранен, казва Microsoft

Apple използва облачните услуги на Google за iCloud

Новата платформа обединява системите за сигурност на BlackBerry с мобилните и клауд услуги на Microsoft. По този начин приложенията от Office 365 например са достъпни директно през BlackBerry Dynamics и могат да се използват от всяко устройство с iOS и Android. Достъпът до приложенията на Microsoft ще минава през защитата на BlackBerry.

Двете компании определят платформата като "нов стандарт в сигурната продуктивност". Според JPMorgan Chase партньорството ще донесе и по-добри и качествени мобилни приложения за крайните потребители.

Младите масово подценяват своята киберсигурност

Партньорството между двете компании включва и интеграция на платформата BlackBerry Secure с Microsoft Azure. Основните услуги от платформата на BlackBerry вече са достъпни и през Azure, което ще позволи използването им от компании, които разчитат на облачната платформа на Microsoft за голяма част от дейността си.

Потребителите на iOS харчат над 100 млн. долара на ден

Съюзяването на Microsoft и BlackBerry в този сегмент има и за цел да ги направи по-конкурентни на Google и G Suite, които имат подобни услуги. Azure се превръща във все по-голям бизнес за Microsoft, като увеличава и популярността си и компанията продължава да търси начини да задържи инерцията.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

Още новини може да откриете на нашата Facebook страница ТУК.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@