Лидерите имат нужда от Ultra решения
Източник: Samsung
0

П азарът на смартфони вече е много добре развит и наситен с предложения за всеки джоб и вкус. Това е чудесно за потребителите, защото могат да намерят точно това, което искат. За производителите обаче означава, че трябва да полагат още повече усилия, за да привлекат вниманието към себе си.

Конкуренцията за лидерската позиция изисква не просто смели решения. Изисква Ultra решения, които да тестват границите на възможното при технологиите към дадения момент. Именно затова, Samsung разработи новия Galaxy S21 Ultra 5G, който от 29 януари e наличен в България.

Galaxy S21 Ultra 5G използва най-актуалните технологии в сегмента, за да предостави на потребителите пълен набор от възможности за връзка, работа и забавление. Това ще си проличи доста ясно, когато разгледаме модела в детайли, което ще направим именно сега.

По-красив и по-здрав

Цялата серия Galaxy S21, която включва трите модела  S21 Ultra, S21+ и S21, идва с обновен дизайн. Зоната на камерите на гърба се слива с металната рамка на корпуса. От двете страни корпусът е покрит с Gorilla Glass Victus – най-здравото стъкло на Corning досега. То е с матово покритие за по-стилен вид и ще пасва на всяка визия и стил. Както винаги, корпусът е водо- и прахоустойчив с рейтинг IP68.

Източник: Samsung

Мощност в изобилие

Samsung Galaxy S21 Ultra има 6,8-инчов Dynamic AMOLED 2X дисплей. Това е най-големият панел досега в тази серия, като според Samsung това е най-интелигентният дисплей до момента. Той може автоматично да променя честотата на опресняване на картината в диапазон от 10Hz до 120Hz, в зависимост от съдържанието. Така се оптимизира и консумацията на енергия. Подобрени са и яркостта, и контраста, като телефонът е снабден с технологията Eye Comfort Shield, чрез която да намали умората на очите.

Хардуерът също е доста сериозен. Той включва 8-ядрен процесор, до 16GB RAM и до 512GB място за файлове. Мощният хардуер осигурява 2 пъти по-бърза обработка на данни и алгоритми за изкуствен интелект. Подобренията предоставят още 20% по-бърз процесор като цяло и 35% по-бърза видеообработка. Не е изненада, че новият модел е по-бърз от своя предшественик, но постигнатият напредък определено е значителен.

Източник: Samsung

Сигурност на високо ниво

Хардуерът определено няма да скучае. Samsung Galaxy S21 Ultra използва Android 11 с добавен софтуер и услуги от Samsung. Всичките данни на потребителя са защитени чрез Samsung Knox и Knox Vault. Те работят заедно с ултразвуков сензор за пръстови отпечатъци и още функции за сигурност.

Samsung Galaxy S21 Ultra предлага и повече възможности за потребителите да управляват достъпа до личните им данни. Може, например, да се махнат метаданните за местоположение от снимките и клиповете преди тяхното споделяне. Новата функция Private Share дава контрол над достъпа до споделеното съдържание и потребителят може да реши кой да може да го види и за колко време.

Професионално киностудио в джоба

Една от основните цели в мисията на Samsung Galaxy S21 Ultra е да предостави на потребителите по-интуитивни и персонализирани изживявания. Правенето на снимки и видеоклипове са едни от най-персоналните и лични моменти за всеки. Тук отговорността пред Galaxy S21 Ultra е много голяма, но Samsung са се погрижили телефонът да е оборудван с всичко необходимо за тази задача.

Задната камера на модела е четворна. Тя има два сензора по 10МР с телефото обектив съответно с 3- и 10-кратно оптично увеличение и стабилизация. Смартфонът може да ги управлява интелигентно, за да осигурява максимално приближаване с високо качество. Третият обектив е ултраширокоъгълен с 12МР Dual Pixel сензор. Четвъртият е широкоъгълен със 108МР сензор. Той може да заснема и 12-битови HDR raw снимки.

Комбинацията от подобрения режим за нощни снимки и 12МР технология Nona-binning пък прави снимането на слаба светлина е още по-лесно. Нощните пейзажи също стават по-бързо и качествено.

Източник: Samsung

Samsung Galaxy S21 Ultra използва подобаващо мощния си хардуер и при записването на видео. Телефонът може да снимка 4K видео с 60 кад/сек с всички обективи и позволява превключване между тях по време на запис. Може да се снима и 8K видео с 24 кад/сек, като на разположение е и функцията 8K Video Snap. Чрез нея може да се извличат снимки с висока резолюция от видеото.

При записа на видео се използва и технологията Super Steady за стабилизация на изображението. А Super Smooth 60fps Video е за още по-взискателни режисьори по време на запис с Full HD резолюция.

Като става дума за режисьори, Galaxy S21 Ultra разполага и с режима Director’s View за избор на гледна точка между предната 40МР камера и задните сензори. Сред другите възможности на телефона е и използването на слушалките Galaxy Buds Pro като допълнителни микрофони за по-качествено заснемане на всяка ситуация или интервюта.

Източник: Samsung

Във връзка с всички

Използването на Galaxy Bud Pro като микрофони за видеозапис е само една от възможностите на S21 Ultra с други устройства. Samsung е наясно, че модерните потребители днес използват множество устройства и имат нужда те да могат да се свързват помежду си. Това е една от другите силни страни на S21 Ultra.

Телефонът може да се използва заедно със стилус S Pen, наличен като допълнителен аксесоар, да се свърже с компютър и да се използват мобилните приложения на голям екран и др. S21 Ultra поддържа и технологията Galaxy SmartTag, чрез която потребителят може да добави сензор към предмети и да проследява местоположението им, т.е. край на загубените ключове, например.

Всъщност, S21 Ultra може и да замени някои ключове изцяло. Телефонът поддържа UWB технология и може да се използва за замяна на ключовете на някои съвместими автомобили. А SmartThings и Android Auto могат да работят заедно, за да позволят на потребителя да управлява уреди в дома си директно от автомобила.

С толкова много възможности, мощност и бързина, нормално е да се очаква, че Galaxy S21 Ultra ще трябва да предоставя и високоскоростна връзка. Смартфонът поддържа както всички видове 5G мрежи, така и новия стандарт Wi-Fi 6E. Той е едно от първите устройства на пазара, които предлагат и двете технологии на едно място.

Samsung Galaxy S21 Ultra разполага и с мощна батерия с капацитет от 5000mAh, която осигурява пълноценна работа през целия ден. А ако потребителят използва телефона си наистина много, то чрез функциите за бързо презареждане, включително и безжично, ще са нужни няколко минути зареждане за осигуряване на още часове работа. А когато батерията е в излишък, нейният заряд може да се сподели със съвместими безжични устройства като телефони и слушалки.

Определено не е било лесно на инженерите на Samsung да внедрят толкова много технологии на едно място, но те са успели. Резултатът е Galaxy S21 Ultra, който отговаря на името си и е смартфон за лидери.

Блондинка в банката: - Здравейте, бих искала да отворя обща сметка... - С кого? - Все ми е едно... Важното да е с някой, който…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

<p>Политически затворници в Беларус страдат от сериозни медицински проблеми</p>

"Вероятно просто ще умра тук": Политически затворници в Беларус страдат от сериозни медицински проблеми

Свят Преди 10 минути

Беларус започна жестоки репресии срещу опозицията, след като в цялата страна избухнаха масови протести след изборите през август 2020 г.

Публикуваха в "Държавен вестник" указа на президента за промените в служебния кабинет

Публикуваха в "Държавен вестник" указа на президента за промените в служебния кабинет

България Преди 20 минути

Радев издаде указ и назначи служебния министър-председател Димитър Главчев и за служебен министър на външните работи

Какво е плодороден прозорец? Ето отговора

Какво е плодороден прозорец? Ето отговора

Любопитно Преди 45 минути

Водещи на събитието ще бъдат гл. редактор на Ohnamama.bg Наталия Мазгарева и писателят Георги Блажев

Еминем празнува 16 години трезвеност

Еминем празнува 16 години трезвеност

Любопитно Преди 59 минути

Почти фаталното предозиране с наркотици през 2007 г. е било сигнал за събуждане, който го е мотивирал да изтрезнее

Том Холанд се завръща в четвъртата част на "Спайдърмен"

Том Холанд се завръща в четвъртата част на "Спайдърмен"

Любопитно Преди 1 час

27-годишният актьор се превъплъти в образа на супергероя на Marvel в три филма досега

<p>Великобритания обявява&nbsp;онлайн мрежа&nbsp;за терористична организация</p>

Великобритания обявява "Терорграм колектива" за терористична организация

Свят Преди 1 час

Министърът обяви, че това ще е първата онлайн мрежа, която ще бъде обявена за терористична организация

Учени откриха вилата, в която е починал Октавиан Август

Учени откриха вилата, в която е починал Октавиан Август

Свят Преди 1 час

В северното подножие на Везувий е открита част от сграда, която според тях е била използвана от първия император на Рим

Разбита уста, счупен зъб и синини: Родители съобщават за инцидент в детски център в Пловдив

Разбита уста, счупен зъб и синини: Родители съобщават за инцидент в детски център в Пловдив

България Преди 1 час

Момченцето, което е на година и 11 месеца е със средна телесна повреда

<p>$ 5 000 струва бягството от&nbsp;Газа</p>

“Ще му помогна да избяга": Срещу $ 5 000 туристическа агенция извежда хора от Газа

Свят Преди 2 часа

Мнозина са търсили финансова помощ от приятели и семейство – или са стартирали кампании за финансиране в интернет с отчаяни молби за помощ

Картата на Иран разкрива колко близо са били израелските удари до ядрени обекти

Картата на Иран разкрива колко близо са били израелските удари до ядрени обекти

Свят Преди 2 часа

Нито един ирански служител не призна публично, че Израел стои зад атаката, докато Израел също не коментира ударите

Празник е! Кого почита църквата днес

Празник е! Кого почита църквата днес

Любопитно Преди 2 часа

Свети Лазар бил родом от село Дебел дял, на 14 километра от град Габрово

<p>Руски ракетен удар в Харков, срути се 240-метрова телевизионна кула (СНИМКИ/ВИДЕО)</p>

Руски ракетен удар в Харков, срути се 240-метрова телевизионна кула

Свят Преди 2 часа

Областният управител Олех Синехубов съобщи за прекъсвания на цифровия телевизионен сигнал

<p>Ето от кога започва подаването на заявленията за гласуване в чужбина</p>

От днес: Започва подаването на заявленията за гласуване в чужбина

България Преди 2 часа

Крайният срок за подаване на заявленията изтича в 24:00 часа българско време на 14 май

<p>Изтече&nbsp;снимка&nbsp;на Тенчо Тенев в компанията на Бойко Рашков и Стефан Димитров</p>

Изтече снимка на Тенчо Тенев в компанията на Бойко Рашков и сочения за контрабандист Стефан Димитров

България Преди 2 часа

Това става два дни, след като в ефира на „Събуди се” Тенев отрече да е виждал Стефан Димитров в дома на Рашков