0

П роблемите за Apple след признанието, че забавя работата на по-старите модели iPhone, продължават. Сега и американският сенатор Джон Тън е поискал отговори от компанията, съобщава Reuters. Тън е председател на Комисията по търговия, наука и транспорт и е изпратил писмо до изпълнителния директор на Apple Тим Кук.

Apple призна, че забавя работата на старите iPhone-и

Apple се извини за гафа с батериите и бавните iPhone-и

В писмото Тън критикува Apple като казва, че на фона на големия отзвук и недоволство от страна на потребителите, компанията е трябвало да бъде по-прозрачна. Той не е доволен и от действията на Apple за решаване на проблема.

Първоначално компанията се извини и намали цените за смяна на батерия от 79 долара на 29 долара за засегнатите iPhone 6 и нагоре. Apple заяви, че ще направи и промени в iOS, които да дават повече яснота за състоянието на батерията и дали тя влияе на производителността на устройството.

Возняк: iPhone 8 е същият като iPhone 7 и като iPhone 6

Сгъваемите смартфони са бъдещето, смята Microsoft

Тън обаче смята, че това не е достатъчно. Той пита Apple дали не е помислила да предложи безплатни смени на батериите. Също така дали не е помислила как да компенсира потребителите, които вече са сменили батериите и са платили пълната цена.

Тън пита Apple и дали новият софтуер ще има възможност да позволи на потребителите да приемат или откажат функцията. Сенаторът има и още един въпрос: дали Apple е използвала такава функция за намаляване на производителността и при още по-стари модели на iPhone.

Франция започва проверка на Apple заради бавните iPhone-и

Тън е дал срок на Apple до 23-ти януари, за да получи отговори от компанията. Самата компания не е коментирала реакцията на сенатора. Писмото му идва на фона на започнала предварителна проверка и във Франция заради функцията за намаляване на производителността на старите модели на телефона, която породи подозрения, че може да е умишлено съкращаване на живота на устройствата, за да се "мотивират" потребителите да купуват новите модели.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

Още новини може да откриете на нашата Facebook страница ТУК.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@