Игри от Google Play & Apple AppStore - Март 2012 г.
Източник: netinfo
0

Една игра трябва да бъде на първо място забавна и да разтоварва от отрицателните емоции. Всички други екстри към игрите са второстепенни и в целта си да създадат уж „най-добрата“, много от разработчиците постигат точно обратния ефект.

Моята цел винаги е била да намеря и отсея тези игри, които ще ви накарат да се усмихнете, да се отпуснете в блажено спокойствие и да ви остане един хубав спомен от времето прекарано с тях. Естествено не винаги успявам да намеря най-най интересните и оригинални, но няма да спра да търся тези които ще ви донесат щастие, защото вие го заслужавате. Това е моят начин да внеса нотка положителни емоции в ежедневието ви. Затова отново ви представям новата колекция игри за Android (Google) & iOS (Apple).



* - Играта е налична и за двете операционни системи!

 

 

Игри за Android:

 


 

The Oregon Trail: Settler *

oregon trail settlerИзживейте едно съвсем ново приключение с втората част на страхотната игра „The Oregon Trail”. Разликата между първата и втората част е, че вече няма да ви се налага да прекосявате дивият запад, а ще трябва да се заселите и да построите свой собствен град със сгради, животни и посеви, за да се грижите за щастието на вашите съграждани.

Ще ви се наложи да ходите на лов за диви животни, да ловите риба и да набавяте допълнителни природни ресурси, като дърва и злато.

Дивият запад е опасно място и от време на време ще трябва да вземате бързи решения, за да предпазите града и хората си от разярени стада бикове, урагани или разбойнически нападения.

Графиката на е наистина прекрасна, а лично аз не бях срещал толкова красива и добре направена игра от този тип за мобилно устройство. Не пропускайте възможността да се позабавлявате с „The Oregon Trail: Settler”, тя е безплатна и за двете операционни системи.

 

 

Линк към играта: The Oregon Trail - Settler от Gameloft

 


 

Quell Reflect *

quell reflectОчарователния дзен шедьовър „Quell Reflect”, ще тества ума и ще плени сърцето ви с хипнотизиращата си музика. Релаксирайте в повече от 80 нива на умствен екстаз, стилна визия и невероятна атмосфера. Целта е проста: Плъзнете капчицата през разнообразни лабиринти и намерете най-краткия път, за да съберете жълтите перли. Някой от вас може би са се възползвали от промоционалната цена на играта в началото на месеца, когато тя беше само 0.70ст. , а тези които не са могат да я закупят за 1.47лв. Уверявам ви, „Quell Reflect“ си заслужава всяка стотинка!

 

Линк към играта: Quell Reflect от FallenTreeGames

 


 

Grow

grow„Grow” не е типичната игра с риби, които трябва да храните, като докосвате всяка една от тях. Тук влизате в ролята на малка рибка, която има неутолим глад и вие трябва да й помогнете, като я насочвате към други рибки, които тя да поглъща. Но те трябва да са по малки от нея, в противен случай вие ще бъдете изяден. Правилото, по-големия изяжда по малкия тук важи с пълна сила! С всяка следваща изядена от вас рибка, тялото ви ще се уголемява, докато не станете достатъчно голям, за да погълнете и последната риба в аквариума. Но за да бъде по интересно, ще трябва да се пазите от риби с електрически щитове или такива, които изпускат отровни токсини около тях. Когато достигнете определена големина техните щитове ще паднат и тогава ще може да ги изядете.

Играта е много зарибена и в буквален и в преносен смисъл, така че не ви остава нищо друго освен да опитате и да се убедите сами в качествата й. Цената й в момента е 1.48лв.

 

Линк към играта: Grow  от Epic Pixel, LLC

 


 

Ninja Chicken

ninja chikinУжасно или не, това петле е претърпяло инцидент в следствие, на който има амнезия и си е въобразило, че е... нинджа! И не обикновена нинджа, а най-добрата от най-добрите! Сега това нинджа петле е тръгнало на опасна мисия, за да се докаже пред всички, че наистина е това за което се мисли.

Можете да му се смеете и да гледате как се блъска в препятствията по пътя си или да му помогнете да докаже нинджа качествата си. Във всички случаи ще се забавлявате много в 30-те нива, комичната комиксова графика и със смешни звукови ефекти. Всичко това, безплатно!

 

Линк към играта: Ninja Chicken  от MoMinis

 


 

Inertia: Escape Velocity *

intertia escape velocityВ тази космическа одисея ще влезете в ролята на високотехнологичния робот Хермес, който претърсва космоса за ценни находки. След дълго пътуване и носейки ценен товар към родната си галактика, той се удря в огромен облак от космически отломки и поврежда кораба си. Сега с помощта на обикновения си гравитационен костюм трябва да събере всички части на унищожения си космически кораб, за да изпълни мисията си.

Впечатляващ 3D геймплей, в който ще скачате, ще се реете в пространството и ще се отблъсквате в различни посоки, за да избягвате смъртоносни препятствия. Графиката е също на ниво. Връзката към играта ще ви отведе до безплатната версия, за да изпробвате сами качествата й. Платената версия е на стойност 2,97лв., ако „Inertia: Escape Velocity“ грабне вниманието ви.

 

Линк към играта: Inertia: Escape Velocity HD от Red Fly Studio, Inc

Froad *

froadЖълтото създание „Froad”, което на мен лично ми прилича на жаба или може би крастава жаба ;), обича буболечки, но само някой от тях. Вие трябва да му помогнете да ги хване с език, но само тези, които той иска. Следете балончето над главата на „Froad”, за да се ориентирате коя от буболечките желае то. Ако сгрешите насекомото или нарочно хванете произволно избрано от вас, на жълтото приятелче ще му стане лошо, което ще се види от забавните му мимики. След няколко грешни буби, то няма да издържи и ще падне от клона, на който седи. Затова внимавайте и следете скалата в ляво на вашия екран, която показва състоянието му. Играта има много приятна визия и забавни звуци и определено ще останете очаровани. Може да я имате срещу скромните 1,61лв.

 

Линк към играта: Froad от YoYo Games Ltd

 


 

Dominoes

dominosИграта на домино датира от далечната 1120 преди новата ера и е китайско откритие. През годините играта е пренесена по целия свят от моряци и търговци и еволюира в най-различни разновидности. А сега можете да я играете и на вашия смартфон. Играта е за до 4 човека, включително вие, с които може да играете онлайн. Пръв започва играта този, който има плочица с две шестици. Ако няма такъв, с две петици, две четворки и т.н.

Ако не сте запознати с точните правила, може да намерите изчерпателна информация в интернет. Но не пропускайте възможността да играете тази прекрасна игра с приятелите ви където и да се намирате.

 

Линк към играта: Dominoes  от Carl Hopf

 


 

Dream Zoo by Zynga

dream zooКогато споменем името „Zynga“ просто няма как да не си направим асоциация с „FarmVille”, може би най-успешната игра от типа „отглеждай нещо“( не че има такъв стил, но така ми дойде ;)).

„Dream Zoo“ е едно ново предложение, с което компанията разработчик се опитва да стъпи стабилно и на мобилният пазар. Не че това им е първата игра, която пускат за смартфони, но е много близка като стил до несъмнено най-големият им хит до сега.

В нея ще управлявате свой собствен Зоо парк, в който естествено ще се грижите за животните, за да бъдат хранени, къпани, поддържани и т.н. Къде другаде бихте могли да отгледате розов жираф, хипопотам на раета, жълт крокодил и всевъзможни други нестандартни животни. Да, само в „Dream Zoo“! Но внимавайте, защото тя води до пристрастяване и до много часове игра на ден ;). Отговорността е ваша, преди употреба прочетете листовката!

 

Линк към играта: Dream Zoo  от Zynga

 


 

Cheese Tower

cheese tower„Cheese Tower” е предизвикателна пъзел игра основана на физичните закони. Основната история се върти около войната между котки  и мишки и кой ще отмъкне сиренцето.

Jimmy е хитра котка, която се е „пенсионирала от военна служба“(:D), а новата й работа е да охранява вкусните сиренца от лакомите мишки.

На всяко ниво ще виждате кула от сиви и жълти квадратчета, като жълтите са сиренцата, а сивите са „мишлета“. Вие трябва да изчистите сивите, като ги докосвате, но трябва да сте внимателни, защото жълтите сиренца може да паднат на пода и да бъдат отмъкнати от мишките.

Макар, че не изглежда много лъскава и изпипана в детайли, „Cheese Tower” е оригинално предложение и заслужава вниманието ви.

 

Линк към играта: Cheese Tower  от TerranDroid

 


 

My Railway

my railwayВсеки, който обича влакове и като малък е имал щастието да притежава от онези огромни комплекти за игра с влакови линии, локомотиви, жп гари и т.н. ще се зарадва много на „My Railway”. В нея вие ще влезете в ролята на регулировчик, който ще се грижи за жп транспорта между различни градчета и фабрики. Ще трябва да изпращате локомотиви, за да изтеглят карго товари от дадена гара, ще прокарвате линии до нови места, ще следите за аварии и проблеми по маршрутите и ще подобрявате качеството на транспортната система и изобщо ще сте човекът с главно Ч, в тази сфера!

Визуално играта изглежда страхотно, а звуковите ефекти от локомотивите допринасят за пълното потапяне в този интересен свят. Най-хубавото от всичко е, че „My Railway“ е напълно безплатна (поне за момента) и дори липсват досадните изскачащи реклами по време на игра. Не чакайте и я изпробвайте сами.

 

Линк към играта: My Railway  от Game Insight International

Игри за iOS:


 

Coco Loco™

coco locoПредставям ви „Coco Loco”, играта с буквално най-сладкият и захаросан геймплей! В нея ще управлявате безстрашен екип от бонбони маршмелоу, за да спасите приятелите си от злите шоколадови пазители. Всеки от вашите маршмелоу герои има уникална способност, която вие ще използвате за изпълнението на мисията. Докажете на шоколадовите будали, че не сте толкова мек колкото изглеждате.

Прекрасен и определено апетитен геймплей, в който със сигурност ще ви потекат лигите. Кой нормален човек не би искал да се озове в свят от течен шоколад, бонбони, вкусно желе и всевъзможни други вкусотии.

Аз отивам да си хапна малко шоколад, а вие...

 

Линк към играта: Coco Loco™  от Chillingo Ltd 

 


 

Storm in a Teacup

storm in teacupЗапознайте се със Сторм и неговата магическа чаена чаша, с която ще се впуснете в едно страхотно приключение. Неговият брат Клоуд е създал невероятен свят, който трябва да опознаете. За целта трябва да се справите с разнообразните пъзели и задачи по пътя си, реейки се в пространството седнал в чаената чаша. Супер а!

Играта е очарователна и много забавна. Всичко, което трябва да направите е да се придвижите от точка А до точка Б, да избягвате капаните и събирате малките бучки захар по пътя. Приятната музика е добро допълнение към цялостното усещане и ще ви хареса със сигурност.

 

Линк към играта: Storm in a Teacup от  Chillingo Ltd

 


 

On the Hop

on the hopMmmo, Rrro и Zzzo, са три смели тотемчета, чиято цел е спасяването на селото им. Те се придвижват по въртящи се колела, по които отскачат, за да достигнат до енергийните частици, които са им нужни за изпълнението на задачата. Ще трябва да изпълнявате сложни акробатични номера за части от секундата. Бъдете готови.

Геймплеят е максимално опростен, просто докосвате екрана и тотемчето ще отскочи към следващото въртящо колело. Графиката изглежда прекрасно на Retina екрана на iPhone, а аудио ефектите са супер весели. Не пропускайте!

 

Линк към играта: On the Hop  от Cassiop Games

 


 

Cat's Revenge

cat revenge„Отмъщението на котката“ ни пренася на вечното бойно поле между мишки и котки. С помощта на мишите капани, вие в ролята на котката, ще трябва да уцелите мишлетата с имитации на сиренца, които всъщност ще са боядисани в жълт цвят бомбички, гайки или камъни. Докато мишките се усетят какво им подхвърляте, вие ще имате време да ги хванете и да постигнете победа.

Свежа игра, която надявам се ще ви зарадва.

 

Линк към играта: Cat's Revenge  от King Bird

 


 

Running Fred

running freadПоемете контрол над злочестия герой Фред, който се опитва всячески да остане жив в тази забързана и опасна игра. С уникални акробатични скоци трябва да избягвате смъртоносни капани и трапове. Рефлексите ви ще са от решаващо значение, ако не искате героят ви да бъде разрязан на две от гилотини, прободен от стрели, изгорен жив и т.н. и т.н.

Нищо в тази игра не е спестено, кръвта ще се лее навсякъде, когато имате нещастието да сгрешите, затова трябва да сте концентрирани и да опазите Фред докато не достигне до щастлив изход.

Възможностите за персонализация на героя с много, като можете да му добавяте и различни спомагателни екипировки.

Run Fred Ruuuuun! 

 

Линк към играта: Running Fred  от Dedalord S.R.L

Munch Time

munch timeMunch е малко хамелеонче, което е тръгнало да търси обяда си в джунглата. За да се придвижва използва супер силният си език, с който се залепя за различни растения и изпълнява странни акробатични номера. Но има едно условие, за да премине от едно растение на друго той трябва да промени окраската си в съответствие с него, а вие трябва да внимавате и да му помогнете да уцели точният момент за това. Прелитащите насекоми наоколо ще ви пречат, защото той няма да може да се концентрира добре и ще губи окраската, която му е нужна в момента.

Играта е много много приятна и е удоволствие както за очите, така и за ума. Палци горе!

 

Линк към играта: Munch Time  от Gamistry


 

Hank Hazard

hank hazardТук трябва да помогнете на хамстера Ханк, да премине през интересни премеждия, за да събере всички звезди и монети. Както във всяка пъзел игра и в тази ще трябва да сте концентрирани и добре подготвени, за да се справите с предизвикателствата. В над 90 супер интересни нива забавлението с Ханк ще ви донесе много положителни емоции. Подобни добре замислени и оригинални пъзел игри заслужават да бъдат оценени от всеки от вас. Няма да сгрешите, ако изберете Ханк за ваш приятел!

 

Линк към играта: Hank Hazard  от Chillingo Ltd


 

Hang in... Go!

hang ig onНашият герой е малко зелено желеобразно петно, роден от неуспешен експеримент. Той ще трябва да премине през различни премеждия само с помощта на пипалата си, които му позволяват да се придържат към повечето повърхности. Научете се как се контролират, като докосвате различните предмети. Използвайте един или два пръста, за да контролира пипалата или акселерометъра за залюляване или променяне на тежестта в специални моменти. Оригиналният дизайн на 6 свята, емоционалния саундтрак и пристрастяващия геймплей ще ви предложат вълнуващи мигове. Играта ще тества вашите умения, сръчност и интуиция с нарастваща трудност и дължина.

 

Линк към играта: Hang in... Go! От Sylphe labs s.r.l.


 

Rolling Jump

rolling jumpПомогнете на Lighty да спаси светлината на света чрез бягство си от тъмните зли същества в тази невероятно забавна тип „Марио“ игра! Просто скачайте от всяко едно от колелата нагоре към небето и звездите, за да защитите светлината на света. С двойно почукване, скачайки върху стените, и откриете как да достигнете до пътя на дъгата. Помогне на Lighty  да спаси светлината на света и да докаже своите невероятни умения.

Пътят е само един и той е... нагоре!

 

Линк към играта: Rolling Jump от Chugulu Games

 


 

Lucky Birds City

lucky birdsПтиците обичат през деня да си почиват върху електрическите жици на улицата, но с настъпването на нощта те се прибират по гнездата си, за да спят. Вашата цел е точно тази, да им помогнете да кацнат в „дома“ си преди да се е стъмнило. За целта трябва да издърпате нежно жицата, на която са кацнали, за да попаднат точно там където трябва. На разположения имате няколко опита, с които да изпълните задачата. Оригинален геймплей, с интересни предизвикателства. Графиката също е на много добро ниво, а забавните моменти гарантирани.

 

Линк към играта: Lucky Birds City от Articul Media

 

 

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Шеф Ангелов шокира всички с решението си в Hell’s Kitchen

Шеф Ангелов шокира всички с решението си в Hell’s Kitchen

Любопитно Преди 48 минути

Той даде втори шанс на талантливата Никол, която беше на крачка от напускане на надпреварата

Гърция съди "Газпром" за цените на газа

Гърция съди "Газпром" за цените на газа

Свят Преди 1 час

DEPA е подала молба за арбитраж

Полиция с кучета в бежанския център в "Овча купел"

Полиция с кучета в бежанския център в "Овча купел"

Свят Преди 3 часа

Целта е проверка за лица, които са нерегламентирано в тях, опасни предмети, наркотици и забранени вещи

Полша разкри руска шпионска мрежа

Полша разкри руска шпионска мрежа

България Преди 4 часа

Обиски в столицата Варшава и южния град Тихи

МВР: Сигналите за бомби в София са подадени от държава извън ЕС

МВР: Сигналите за бомби в София са подадени от държава извън ЕС

България Преди 5 часа

Сигналите са фалшиви и екипите не са открити съмнителни предмети

Археолози откриха древно пристанище на дъното на Черно море

Археолози откриха древно пристанище на дъното на Черно море

Свят Преди 6 часа

Разкопките са извършени в района на град Кандира в Турция

Европейската прокуратура с обиски в два български хотела в ски курорт

Европейската прокуратура с обиски в два български хотела в ски курорт

България Преди 6 часа

Разследват измама със субсидия, свързана а с пандемията от COVID-19

ДНК-то на Бетовен показва липсата му на музикален талант

ДНК-то на Бетовен показва липсата му на музикален талант

Любопитно Преди 6 часа

Това доказва, че на генетичните прогнози не трябва да се разчита твърде много

Студент е починал от птичи грип във Виетнам

Студент е починал от птичи грип във Виетнам

Свят Преди 7 часа

Известно е, че този щам на птичия грип предизвиква смъртоносни епидемии сред дивите и домашните птици и понякога заразява хора

Меган Маркъл нае стилиста на Адел, за да промени имиджа си

Меган Маркъл нае стилиста на Адел, за да промени имиджа си

Любопитно Преди 7 часа

Херцогинята е започнала да работи върху стила си с Джейми Мизрахи

Кремъл предупреди руски мултимилиардер да внимава

Кремъл предупреди руски мултимилиардер да внимава

Свят Преди 7 часа

Песков: Бихме очаквали повече внимание от Павел Дуров

Разбиха нелегален арсенал с оръжия в Ямбол

Разбиха нелегален арсенал с оръжия в Ямбол

България Преди 7 часа

В помещението са установени картечен пистолет, две пушки, 6 револвера, 2 пистолета, противотанков снаряд

<p>Когато Земята бе &quot;ударена&quot; с 10 милиарда атомни бомби</p>

Събитието Карингтън: Когато Земята бе "ударена" с 10 милиарда атомни бомби

Любопитно Преди 7 часа

"Това просто доказва още веднъж, че бурята Карингтън е била екстремно събитие"

Възможност да гледаш всички UFC Fight Nights, всички бойни галавечери, и още любопитно съдържание

Възможност да гледаш всички UFC Fight Nights, всички бойни галавечери, и още любопитно съдържание

Любопитно Преди 7 часа

UFC и A1 България продължават правата за излъчване за следващите години

<p>Кремъл затяга хватката си над Русия</p>

Арести и насилие над независими журналисти в Русия

Свят Преди 8 часа

Задържан журналист: Ритаха ме, слагаха си краката на главата ми, кълчиха ми пръстите

Трогателният жест на Кейт Мидълтън към болни от рак деца

Трогателният жест на Кейт Мидълтън към болни от рак деца

Свят Преди 8 часа

Принцесата отдавна е поддръжник на различни благотворителни организации за борба с рака