0

 

В стремежа си да осигурят максимална защита срещу хакване, бъгове и други пробойни в сигурността, Google стигат до там да предлагат парични възнаграждения за хора, които хакват уеб услугите им. “Само за една година програмата ни Vulnerability Reward е изплатила 460 000 долара на общо около 200 човека” – разказват членовете на екипа по сигурността Адам Майн и Михал Залевски. “Нямаме съмнения, че това гарантира повече сигурност на потребителите на Google”.

 

“Хонорарите” са следните: хакерите могат да получат до 20000 долара за съдействие с идентифицирането на уязвими места, 10000 долара за SQL инжекция и кражба на информация, бъгове в оторизацията и около 3000 долара за проблеми в XSS и XSRF. По-високите хонорари са за Много продукти на Google са мишена за крадци на лични данни – Google Wallet, например, може да доведе хакерите до достъп до потребителски сметки и информация за банкови сметки и карти. 

 

От ноември 2010 година, когато е пусната програмата Vulnerability Reward, компанията е получила над 780 доклада за пробойни в стотиците услуги, които предлага. По-новите придобивки на Google като Android, Picasa и Google Desktop не участват в програмата.

Ако разбирате от тези неща, вместо да хаквате фейсбук профилите на колежките си, можете да си уплътните времето по по-полезен начин и да заработите една нелоша сума, като се запознаете с програмата тук.