Кой избира най-добрите реклами?
Източник: netinfo
1

Д игиталният свят отдавна не е бъдещето. Това е настоящето, в което всички ние живеем - будим се и първо поглеждаме телефоните си, докато закусваме проверяваме мейлите си, в метрото четем препоръчани от приятели статии. Коментираме, лайкваме, записваме се за тест драйв, пазаруваме, правим резервации... и всичко това е онлайн, с един клик.

Онлайн рекламите са най-ефективните, защото водят до директни резултати. Но кои са най-добрите реклами в родното интернет пространството? Постигнали ли са целите на рекламодателя? Харесали ли са се на потребителите?

Четвъртите поредни IAB MIXX Awards наближават и интересът към членовете на журито, което ще избере най-добрите постижения в българския дигитален маркетинг, става все по-голям.

Категориите, в които се кандидатства са 11, а на 22-ри ноември в Sofia Event Center ще стане ясно кои са най-добрите три кампании във всяка една от тези категории.

Сред хората, които решават кои ще са победителите, са:

Мария Атанасова управлява 7Talents - първият дигитален медиен екип в България, пионер в създаването на иновативни digital-first видео проекти, менажирането на инфлуенсъри в различни области и продуцирането на интерактивно ентъртейнмънт съдържание, уникално за всяка видео и социална платформа, като Vbox7.com, Facebook, YouTube, Instagram и др. Сред най-успешните проекти на екипа ѝ са уеб-сериалите и риалити форматите: Не така, брат, Следвай ме, Килерът, Instaqueen, Сладки свалки, Пъзел: Похитени, Summer Flirt, Апартамент 404, както и хитови поредици за широка гама от аудитории като Natali's Beauty, Без Бутонки, А на бас, Бри4ка, Hairmaster и др.

Александър Антонов, Creative Director, NEXT-DC, започва кариерата си като Interactive Designer в Англия.. Прекарва две години в Лондонския офис на Apple, фокусирайки се върху UX, визуален дизайн и разработка на рекламни концепции. Oт края на 2013 е част от NEXT-DC, където работи по награждавани кампании за Heineken, Finlandia, Jack Daniel’s, Canon, Lidl и Telenor.

Ангел Искрев, Digitаl Creаtive Director, guts&brаins DDB (творческа агенция на 2018 и дигитална агенция 2017) има над осем годишен опит в развитието на дигитални комуникационни решения в България и чужбина. Работил е за брандове като Telenor Hungаry, Telenor България, Мтел, Крадецът на ябълки, Абсолют, Столично, McDonаld’s, Somersby и много други. В последните три години проектите, в които е участвал, печелят над 50 награди от най-престижните конкурси.

Велизар Величков, 1ForFit, има над 10 години опит в IT сектора. Той е съосновател на Grabo.bg, Trendo.bg, Nastani.bg и Opoznai.bg. През 2015-та година става партньор в 1ForFit - компания, занимаваща се с онлайн продажби на индивидуални хранителни режими в над 180 държави.

Георги Малчев, Управляващ, xplora.bg притежава впечатляващ бизнес и маркетинг опит – като член на съвети на директорите, оперативен директор, директор бизнес развитие, управленски консултант. Преподава маркетинг, комуникации и реклама в Нов Български Университет. Завършил е executive MBA към Американския университет. Сред клиентите на агенцията му са Schneider Electric за България и Израел, Сладкарници Неделя за България и Румъния, Престиж 96, Rice Up и Iuvo за България и чужбина, Groupama, Medix, Acer, Toyota, Easycredit, Danone, Viessmann, Philips, Queen’s и др.

Диана Ангелова, Мениджър комуникации и e-commerce, Decathlon се присъединява към компанията през 2015 г. с мисията да стартира и развие онлайн търговията в България. Скоро след това поема изпълнението на комуникационната стратегия на компанията и води и развива глобалната линия за синергия между онлайн и физическите магазини. Професионалният си опит е натрупала заемайки ръководни позиции в няколко международни дигитални платформи , лидери в сектора на услуги, които представят и част от медийни групи като Naspers и Rocket Internet.

Деница Котева, Мениджър “Реклама и Продажби”, OLX България, има над 11 години професионален опит в сферата на продажбите, онлайн рекламата и медиите. Участвала е в създаването и реализирането на редица смислени и въздействащи рекламни концепции  с фокус branded content и native ads. Деница e участвала в редизайна на сайта dnevnik.bg (медиен сайт на годината за 2018), а преди да се присъедини към екипа на OLX България е заемала позиция Търговски мениджър в Икономедиа.

Емил Илиев, Старши специалист Онлайн медиа планиране, Кауфланд България, открива професионално дигиталния свят, след като се присъединява към екипа на  Interactive Advertising Bureau Bulgaria. Започва като мениджър проекти и не след дълго заема позицията на Изпълнителен директор на дигиталната браншова организация до 2016 г. Вдъхновен от идеята, че бизнесът може да помага на хората да живеят по-добре, до 2018 г. работи в ИКЕА, където отговаря за дигиталното присъствие и новите проекти. От есента на 2018 г. отговаря за планирането на онлайн кампаниите на Кауфланд България.

Жюстин Томс, Управител, агенция ABC design&communications, е онлайн маркетинг експерт и е сред ветераните в родния уеб. Автор на 12 книги по темата, дългогодишен преподавател по „Онлайн комуникации и медии“ в НБУ и основател и 15 години ръководител на конкурса БГ Сайт.

Зоя Василева, мениджър интернет продажби, БТВ Медия Груп, се занимава повече от 15 години с онлайн медийно планиране и закупуване, крос медийна комуникация и интегрирани рекламни стратегии. Съосновател е на независима дигитална агенция Delta DigitaL, като преди това е била част от рекламните отдели на Икономедиа и Сарантис България.

Марин Костов – Мъро, Executive Creative Director, All Channels, има над 15 години комуникационен опит, 9 от които - в All Channels, Мъро има грижата за качеството на творческия продукт на всички агенции в групата. Носител на редица награди във всяка комуникационна дисциплина, зад гърба си има редица кампании за брадове като Крадецът на ябълки, Stolichno, Decathlon, Райфайзен банк, Мтел и още много и хубави марки.

Крайният срок за подаване на кандидатури за MIXX Awards е 9 ноември, а на сайта на наградите може да се видят и всички кампании от миналата година.

Очакваме ви на 22-ри ноемрви в Sofia Event Center, за да разберете кои са най-добрите дигитални кампании в България! Билети за събитието можете да си вземете от тук.

Коментари 1
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

1 коментар
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Разединените звезди в Hell's Kitchen постигнаха пирова победа

Разединените звезди в Hell's Kitchen постигнаха пирова победа

Любопитно Преди 52 минути

Царина и Никол получиха оранжеви престилки след загуба на Червените от звездния обор

Украйна чака американските оръжия за контраатака

Украйна чака американските оръжия за контраатака

Свят Преди 2 часа

Черник: Украинските въоръжени сили могат да прережат сухопътния коридор към Крим

Смениха директора на ОД на МВР в Габрово

Смениха директора на ОД на МВР в Габрово

България Преди 5 часа

Пламен Иванов е временно преназначен на ръководната длъжност

САЩ с доклад за човешките права в България

САЩ с доклад за човешките права в България

България Преди 6 часа

Значимите проблеми с правата на човека включват достоверни доклади за изтезания или жестоко отношение

АЕЖ: МВР превиши правомощията си по случая с Димитър Стоянов

АЕЖ: МВР превиши правомощията си по случая с Димитър Стоянов

България Преди 6 часа

Според АЕЖ вътрешното министерство трябвало да публикува всички записи, а не част от тях

Гражданите на ЕС с право на ремонт

Гражданите на ЕС с право на ремонт

Свят Преди 7 часа

Новите правила въвеждат засилено „право на ремонт“

Комисията за "Турски поток" прекрати заседанието си заради спорове за дневния ред

Комисията за "Турски поток" прекрати заседанието си заради спорове за дневния ред

България Преди 7 часа

Сабрутев отрече, че прекратяването му е по вина на ПП-ДБ

БГ фестивал в Йокохама

Български фестивал се проведе за втора поредна година в японския град Йокохама

България Преди 7 часа

Целта на събитието е да представи България като "привлекателна туристическа дестинация"

Министърът на труда и социалната политика Ивайло Иванов

Националният съвет за тристранно сътрудничество обсъжда обезщетенията при безработица

България Преди 7 часа

Предстои и избор на ротационни заместник-председатели на Националния съвет

Започна излъчването на сериал за живота на кралица Максима

Започна излъчването на сериал за живота на кралица Максима

Свят Преди 8 часа

Първият епизод на телевизионната продукция "Максима" беше излъчен през уикенда

<p>Тодоров: Виждал съм Димитров пред кабинета на Рашков</p>

Петър Тодоров: Виждал съм Стефан Димитров пред кабинета на Бойко Рашков

България Преди 8 часа

По думите му е засичал в МВР и бащата Марин

Бабата на Габриела Славова: Моята внучка не е убийца

Бабата на Габриела Славова: Моята внучка не е убийца

България Преди 8 часа

Габриела Пеева остава в ареста

Десет партии и осем коалиции са подали документи за регистрация за изборите

Десет партии и осем коалиции са подали документи за регистрация за изборите

България Преди 8 часа

От подалите документи до момента са регистрирани пет парти и две коалиции

Сградата, където се помещава СГС

Съдът остави Марин Димитров в ареста

България Преди 8 часа

Синът му Стефан Димитров и Петя Банкова също са окончателно в ареста

<p>Разкриха причината за рекордната градушка в Испания</p>

Какво причини градушката с големина на бейзболна топка в Испания

Свят Преди 8 часа

Заради гигантската градушка, връхлетяла Жирона, загина дете