7

В секи потребител на Facebook има поне един "приятел" в списъка си, който няма мярка и не спира с публикациите и коментарите. Често тези хора държат да налагат своето мнение върху останалите и се включват в активни спорове и дискусии с тези, които не са съгласни. Това поставя много хора пред дилемата дали да изтрият въпросния приятел или да продължат да търпят. Facebook вече има и алтернативно решение.

Интернет гигантите да плащат за новините, които показват

Социалните мрежи унищожават обществото

Компанията пусна функцията Snooze, която позволява на потребителите да "заглушават" досадните си приятели във Facebook. Същата функция може да се използва и за страници и групи, които прекаляват с публикациите.

Активирането става като се избере публикация от съответния профил, страница или група и се натисне падащото меню в горния десен ъгъл на нейното каре. След това трябва да се избере редът Snooze, като ще бъде написано и името на потребителя/страницата, както и пояснение, че периодът на скриване на публикациите е 30 дни. През това време няма да се виждат никакви публикации от този профил.

Инвеститор обвини Facebook и Google в "хакване на мозъци"

Габриел за фалшивите новини и социалните мрежи: Имат няколко месеца

Когато краят на 30-те дни наближи, потребителят ще получи известие от Facebook. Чрез него той ще знае, че вече ще вижда публикациите на профила. Ще има и опция да продължи заглушаването за нови 30 дни. Функцията е част от поредното обновяване на стратегията на Facebook, като сега компанията иска да даде на потребителите повече възможности и контрол над потока от информация в профилите им. Тя постепенно се активира за всички потребители в рамките на следващите няколко дни.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@