7

Intel скоро ще започне да продава компютър с размерите на кредитна карта. Устройството Compute Card може да конкурира по спецификации дори някои лаптопи.

Compute Card е с размери 95х55х5мм като ще се предлага с избор от различни процесори. Базовата версия ще разчита на Intel Celeron N3450. Ще се предлагат и версии с процесори от серията Core i, включително i5-7Y57 с Intel vPro технология.

Intel представи най-мощния си 18-ядрен процесор

Оперативната памет на всички версии е 4GB. По-евтините ще разполагат с 64GB eMMC памет за файлове. Версиите на Compute Card с Core i процесори ще имат 128GB SSD. Малките компютри имат Intel WiFi и Bluetooth 4.2.

Откриха дупка в сигурността на бизнес процесорите на Intel

Intel иска да води изкуствения интелект към добро за хората

Целта на Intel е Compute Card да се използва като модул за най-различни устройства - умни монитори, индустриални компютри, интерактивни дъски за класни стаи, мини компютри, таблети, умни домове и др. Компанията вече има и партньорства с водещи производители, които ще разработват и предлагат тези устройства.

Има възможност Compute Card да бъде и преносим персонален компютър. Потребителят ще може да го носи със себе си, като ще се нуждае от докинг станция, за да го свърже с монитор, клавиатура и мишка, или пък с таблет с модул за него. Поне такива са надеждите на Intel. Устройството ще започне да се продава от август т.г., като за сега цената остава неизвестна.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@