10

В сички бизнес платформи на Intel от 2008 г. до днес имат проблем със сигурността, съобщава онлайн изданието SemiAccurate. В последствие Intel потвърди новината в сайта си.

Проблемът засяга всички процесори на Intel, които имат технологиите AMT, ISM и SBT. Те са налични в много модели от 2008 г, до сега. Моделите с тези технологии могат да бъдат атакувани от хакерите по мрежата. Всички останали чипове от същите поколения могат да бъдат компрометирани, ако хакер има директен достъп до системата.

Искат изкуствен интелект да свидетелства за убийство

Intel иска да води изкуствения интелект към добро за хората

Пълните имена на технологиите са съответно Active Management Technology, Intel Small Business Technology и Intel Standart Manageability. Това са функции за отдалечен достъп и помагат да администриране на компютри от разстояние. Технологиите са достъпни в гамата процесори vPro.

Откриха първия "мащабен" троянски кон за Mac компютри

Половината устройства с Android не са сигурни

Intel обаче казва, че проблемът не е наличен в процесорите за крайни потребители. SemiAccurate обаче изтъква, че AMT в някаква форма е налична във всяко устройство на компанията и се позовава на собствено проучване, което провежда от години.Добрата новина е, че Intel вече са коригирали проблема с ъпдейт, който е пуснат още миналата седмица.

Опасен банков вирус е разпратен до милиони хора

Именно затова изданието огласява информацията чак сега. Оттук нататък зависи от производителите на компютрите и системните администратори дали и кога ще инсталират обновлението. Intel казва пред PCWorld, че е била уведомена за проблема през март т.г. и няма данни хакери да са се възползвали от уязвимостта.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@