2

Samsung е новият участник в сегмента на автономните автомобили. Компанията е получила разрешение от министерството на транспорта в Южна Корея да тества самоуправляващи се коли по пътищата на страната, съобщава онлайн изданието на в. Korea Herald.

Напълно автономният автомобил на BMW ще е готов през 2021 г.

Това е визията на Toyota за градска мобилност през 2030 г.

Това обаче не означава, че един ден ще има коли с марката Samsung на пазара. Вместо това компанията планира да разработва и произвежда електронното оборудване, което ще се използва от автономни автомобили. Тестовите коли на компанията са Hyundai с добавен хардуер от самата нея. Компанията обаче не коментира дали има партньорство с Hyundai за по-натам или просто използва такива коли за тестовете си. Тя не дава и подробности за проекта си нито в каква фаза е той.

Новият Samsung Galaxy S8 не се дефинира от правоъгълника

Голямата промяна в iPhone, която никой не забеляза

Samsung е поредната компания от близо 20, които наскоро са получили разрешение от корейските власти да тестват технологии за автономни автомобили по пътищата. Правителството на страната активно подкрепя разработката на тази технология и харесва, че тя води до обединяването на компании от различни индустрии.

Amazon също навлиза в бизнеса с автономни коли

Автономните коли трупат опит чрез компютърни игри

Наскоро стана ясно, че и Apple вече тества свои автономни автомобили, но в Калифорния. Подобно на проекта на Samsung, и за този на американската компания е обвит в мистерия. Тя използва коли на Lexus, като също се смята, че по-скоро Apple се интересува от разработка на хардуер и софтуер за самоуправляващи се автомобили.

Apple си постави 1 година срок за автономния си автомобил

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@