0

П отребителите на чат приложението Facebook Messenger ще могат да слушат музика заедно докато си пишат. Компанията е интегрирала каталога на Spotify към виртуалния асистент M, който е част от Messenger, съобщава онлайн изданието VentureBeat.

Изкуствен интелект превежда текстовете във Facebook

Изкуственият интелект на Facebook си създаде свой език

Виртуалният асистент може да следи разговора между потребителите и да предлага различни отговори, функции и др. според контекста на разговора. Когато разговорът мине на тема музика, M ще разбира това и ще предлага на потребителя да намери музика чрез логото на Spotify, което ще се появява на екрана.

Изкуственият интелект скара Мъск и Зукърбърг

ИТ гигантите са опасно големи и трябва да се разцепят

Натискането на логото ще отваря списък с последно слушаните песни, поле за търсене на още нова музика или възможност за създаване и споделяне на цял плейлист. Избраната песен или плейлист ще може да се споделя с другия участник в разговора. Той пък ще може да слуша част от музиката директно от Messenger дори и да не е потребител на Spofity. За пълните песни, ще трябва да има профил в стрийминг услугата и приложението ѝ.

Ако потребителят не харесва идеята изкуственият интелект на Facebook да наблюдава разговорите му, той ще може да го изключи. Това става от настройките на профила директно в приложението.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@