4

П отребителите, които са активни в затворените, лични групи във Facebook трябва да внимават какво правят в тях, напомни самата компания. В своя блог тя отбелязва, че действията на потребителите в тези групи също се следят от модератори и алгоритми, като за нарушенията на правилата има последствия.

Facebook ще предложи и платформа за новини

Очила на Facebook ще позволяват писане с мисъл

Facebook съобщава, че изкуствен интелект анализира съдържанието в тези групи и сигнализира, когато прецени, че групата може да нарушава правилата. Целта на алгоритъма е превантивно да разпознава индикациите, че в групата ще се нарушават правилата.

Сайтът 8chan - предпочитано място за опасни престъпници

В такава ситуация първата стъпка ще е призив към модераторите на групата да съблюдават по-добре за спазването на правилата на Facebook. Ако модераторите не се вслушат в предупреждението или самите те нарушават правилата, то цялата група ще бъде наказана с общо предупреждение. При натрупване на предупреждения, цялата група може да бъде закрита.

Освен това Facebook ще се оптива да помага на модераторите на групите, като предложи нови инструменти за разпознаване на фалшиви новини и повече насоки как да разпознават рисковите потребители. Това, че групите не са видими за останалите потребители не ги прави имунизирани от правилата, отново посочва Facebook.

Социалната мрежа иска потребителите да знаят, че не допуска обиди, реч на омраза, фалшиви новини и други нарушения в групите и цели всички хора да се чувстват комфортно. Споделянето на различни възгледи е важно, но трябва да се прави по културен и разумен начин.

5 млрд. глоба, забрани и ново разследване за Facebook

Facebook да бъде разделена, лобира неин съосновател

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@