3

И зпълнителният директор на Apple Тим Кук получи необикновена заповед от борда на директорите на компанията. Кук вече е длъжен да пътува с частен самолет дори когато става дума за лични пътешествия, съобщава онлайн изданието BusinessInsider.

Седем малко известни факта за Apple

"Това правило беше въведено през 2017 г. в името на сигурността и ефикаността на базата на световния профил на компанията и на много видимата роля на господин Кук като изпълнителен директор", пише Apple в съобщение до акционерите си в сряда. Apple ще покрива разходите по пътуванията на Кук дори и при лично ползване на частен самолет на компанията. Когато използва самолет за лични цели обаче, Кук ще трябва да плаща допълнителен данък.

Apple се извини за гафа с батериите и бавните iPhone-и

Apple работи по устройството, което ще замени iPhone

Компанията изчислява, че през тази година Кук е натрупал 93 109 долара разходи за личните си пътувания. Сумата е изчислена на базата на почасовите разходи за полетите, летищни такси, гориво и др. През 2017 г. Apple е платила и 224 216 долара за охрана на Кук.

Apple призна, че забавя работата на старите iPhone-и

Возняк: iPhone 8 е същият като iPhone 7 и като iPhone 6

Като цяло годината е била доста доходоносна за Кук. Той е изкарал над 12,8 млн, долара от заплати и бонуси. Компанията е платила и 16 200 долара за пенсионното осигуряване на Кук.

Другите директори на Apple също могат и понякога са задължени да използват някой от самолетите на компанията. При тях обаче тези изисквания не са постоянни. Освен това, ако качат на борда на самолета със себе си роднина или приятел, трябва да покрият разходите му частично.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

Още новини може да откриете на нашата Facebook страница ТУК.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@