3

Amazon тайно е направила екип, който да работи по проект, свързан с автономните автомобили, съобщи The Wall Street Journal, като се позовава на свои източници в компанията. Amazon обаче не разработва собствена самоуправляваща се кола.

Вместо това екипът на компанията търси всякакви начини и методи, по които да се възползва максимално от технологията. Според онлайн изданието MarketWatch, екипът на Amazon всъщност работи вече повече от година. В основата на стратегията е, че Amazon ще използва готови автономни коли, които са разработени и произведени от автомобилни компании.

10 малко известни факта за Amazon

5 проекта на Google, за които повечето хора не знаят

Очаквано, основната цел на Amazon ще бъде автоматизирането на голяма част от доставките на поръчките до клиентите. Освен това обаче се разглеждат вариантите за използване на технологията за доставки между складовете, както и за сортиращи системи в самите складове. Изкуственият интелект, който ще е в основата на самоуправляващите коли ще може да се използва и за други цели, например системи, които да предвиждат поведението на потребителите в онлайн магазина.

Бащата на Интернет се скара на ИТ индустрията

10 от най-вдъхновяващите цитати на Бил Гейтс

Така Amazon ще може да автоматизира почти целия процес на своята работа. Компанията ще се нуждае от доста по-малко хора и ще може да обработва повече поръчки за по-малко време. Технологията ще е полезна и за проекта на Amazon за дронове, които да извършват бързи доставки на малки продукти. Както винаги, компанията не коментира плановете си.

Седем малко известни факта за Apple

10 от най-вдъхновяващите цитати на Бил Гейтс

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@