101

С копският вестник "Вечер" съобщава за представянето вчера на книгата "Философия на балканския ад" с автор проф. д-р Стефан Влахов Мицов в информация под заглавие "Самуиловото царство в никакъв случай не е било българско".

Такава книга досега не се е появявала в македонското научно поле, заявил проф. Тодор Чепреганов за "Философия на балканския ад".

"Вечер" отбелязва, че Стефан Влахов Мицов е автор на двадесетина книги в областта на философията, публицистиката литературната критика и есеистиката.

На представянето на книгата били цитирани някои извадки от нея като например: "Балканите са необходими на Европа като килер, в който ще хвърля своя боклук".

"Авторът доказва как се е фалшифицирала историята на Балканите от антични времена до днес и каква е ролята на летописците и хроникьорите за определени важни теми. Мицов констатира, че самовеличаенето на собствените държави и отричането на съседните създава изкривена картина за балканските народи, а промяната на идеологичните матрици деградира и психологията на балканците, особено след XIX век до днес, когато първо великите сили пренаписват историята на този регион, създавайки изкуствени нации. След това балканските държави се опитват да създадат нова история за себе си, която трябва да съответства на западноевропейската", посочват от издателство "Матица" за книгата на Мицов.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@