Светла Иванова: В простичките неща е истината
Източник: netinfo
0
"Любовта е чувството, което дава цвят на живота ни. И когато я няма, наистина всичко ни изглежда някак сиво, безлично и безинтересно.".

Така изпълнителката на хита C'est la vie Светла Иванова (SvetlaIvanova.com) описва любовта не само с думи, но и в мелодия.

Повод за срещата ни - първият й съвместен проект с Дамян Попов "Двамата с теб", чийто клип излезе преди броени дни.


Режисьор на видеото е Васил Стефанов, който по прецизен начин е уловил доброто настроение и на двамата изпълнители.

Песента по музика на Дамян Попов е включена в новия албум на Светла "Любов и кафе" .

Любопитна подробност е, че предложението за дуета идва от Дамян, а Светла толкова харесва песента, че забавя с два месеца излизането на албума, за да я включи в него.

Светла Иванова е родена на 23 септември 1977 г. Тя се занимава с музика, пише, практикува йога и е една от най-чаровните звездни авторки на женския сайт Edna.bg.

В същото време е горда майка на две прекрасни деца, любяща съпруга и щастливо обичана жена.

Какво разкри за читателите на Vesti.bg за многобройните си таланти, различава ли се образът й в ежедневието от този, който виждаме по кориците на изданията и различна ли е Светла преди да стане майка и след това? - Разказва Светла Иванова в ексклузивно интервю на Наталия Такова от Vesti.bg:

- В дуета ти с Дамян пеете "да върнем любовта в този сив град". Изключително красиви, но и болезнено истинни думи, сякаш. Ти как мислиш – любовта ли си отива постепенно като чувство в днешни дни или просто хората забравяме да отворим сърцата си за цветовете й?

- Любовта е чувството, което дава цвят на живота ни. И когато я няма, наистина всичко ни изглежда някак сиво, безлично и безинтересно. Любовта е в основата на всичко. Тя е пътят към щастието. Любовта към хората, с които споделяме живота си, към работата, която си избираме, към всичко, което правим. За да е щастлив човек, е нужно да намери само някой, който да обича и нещо, което да върши с любов. Толкова е проста тази формула, но знаете - в простичките неща е истината.

- В началото на кариерата ти залагаше на по-клубни парчета, докато сега песните, които изпълняваш, са така нежни и лични. На какво се дължи това и кой е преломният момент в творенето на музика?

- Всеки творец минава през различни периоди. Те обикновено се определят от начина му на живот. В периода, в който започнах да работя по новия ми албум "Любов и кафе" се случиха много хубави неща за мен в личен план. Родих две деца от човека, когото обичам, и някак си животът ми се подреди по начина, по който винаги съм искала. Може би затова съвсем естествено ми се пееше нещо по-романтично и нежно. Въпреки че тези песни не са толкова комерсиални, те намират своята публика и съм сигурна, че това са хора също толкова позитивно настроени към живота и изпълнени с любов, не с агресия. Но клубните парчета си остават моя страст и затова на повечето песни винаги правя ремикси. Така те могат да влязат в клубовете и да достигнат и до онази част от публиката, която иска да се забавлява по такъв начин.

- Завършила си висше педагогическо образование, пишеш, практикуваш йога, виждали сме те и на малкия екран в сериала "Приключенията на един Арлекин". Как успява човек да побере толкова талант в себе си и по-скоро при теб как е – ген от родители или по-скоро нестихващо желание? Разкажи ми.
 

- Човек има скрити много таланти в себе си. Всеки от нас е работил най-различни неща, за да се издържа или просто да търси себе си, докато стигне до това, което наистина може и върши с удоволствие. Всичко, което си изброила е уж разнородно, но за мен е много логично. Завърших педагогика, защото много обичам децата. Кандидатствах с литература, защото това беше любимия ми предмет в училище - редя рими от първи клас и затова не е странно, че пиша. Просто сега му дойде времето. После завърших поп и джаз пеене в класа на Етиен Леви отново съвсем логично, за да се усъвършенствам в това, с което се занимавам. Практикувам йога от поне петнайсет години, защото намерих там  моята алтернатива на спорт. Заснех DVD дискове с моите йога програми, за да съм полезна и на други ангажирани жени да поддържат форма в домашни условия, в удобно за тях време. Снимах се във филм по покана на режисьора Иван Ничев, който беше гледал един мой клип
C’est la vie и беше видял в мен човек, който търси за определена роля. И така нататък. Май няма нищо случайно.

- В същото време, докато се занимаваш с продуциране и още много други неща, си горда майка на две прекрасни дечица. Трудно ли е една жена едновременно да бъде успешна и в дома, и на „фронта в работата” или това е по-скоро „мисия” на всяка една съвременна дама?

- Въпрос на личен избор е дали жената ще избере да бъде само добра съпруга и майка, или ще продължи да работи и да се развива. Когато работата те прави щастлив, това се отразява и на отношенията ти с хората. А когато си превърнал хобито си в работа, не усещаш тежест.

- А каква е Светла не на сцената и по кориците на издания, а у дома, сред приятели, в неформална обстановка?

- Обичам да си стоя в къщи, да се грижа за уюта на семейството ми, да пиша с часове, да гледаме хубав филм, да чета, да готвя, да посрещам приятели, да споделям щастието.

- Преди време за теб често се говореше, че си голяма любителка на екстремните спортове. Това промени ли се откакто стана майка и изобщо – какво се променя в живота на една жена, след като посрещне на бял свят рожба?

- Промени се изцяло начинът ми на живот. Предпочитам да прекарвам времето си със семейството ми. Не бих скочила с парашут отново, просто така, както съм го правила за видеоклип. Дори и на мотор не бих се качила вече. Въпреки че с днешната култура на каране дори и да караш кола по улиците си е екстремно преживяване.

- Името ти много рядко и почти никога не е забърквано в родни "жълти скандали", което е направо прецедент. Как един известен човек съумява да се опази от клюките и лошата енергия?

- Изобщо не мисля, че съм се опазила, но всеки, чиято професия изисква да бъде публична личност се е примирил донякъде с това. Всеки си е намерил начин. Моят е да не обръщам внимание на неверни и некоректни неща. Аз самата не съм конфликтен човек и се пазя, доколкото мога, от измислени новини и конфликти. Кеворк Кеворкян навремето беше казал нещо подобно в една негова статия, че ако не искаш да ти обсъждат бельото, не трябва да го развяваш. Просто избягвам да коментирам в детайли личния си живот.

- С какво се гордее в живота си Светла Иванова?

- Че имам чудесно семейство и работя това, което харесвам.

- А какво още искаш да постигнеш, за да ти го пожелая?

- Искам да съхраня щастието, любовта, доброто настроение, хармонията и духа в семейството ми. Когато вътре в човек всичко е наред, другото сякаш само се получава.

- Посвещението ти за читателите на
Vesti.bg е...

- Пожелавам ви да търсите доброто във всеки човек, да създавате вие добрите вести. Достатъчно е да карате хората около вас да се усмихват. Най-близките ви хора са като ваше огледало. Ще ви отговорят със това, което вие им предложите.
Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Блондинка в банката: - Здравейте, бих искала да отворя обща сметка... - С кого? - Все ми е едно... Важното да е с някой, който…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

АЕЖ: МВР превиши правомощията си по случая с Димитър Стоянов

АЕЖ: МВР превиши правомощията си по случая с Димитър Стоянов

България Преди 38 минути

Според АЕЖ вътрешното министерство трябвало да публикува всички записи, а не част от тях

Министърът на труда и социалната политика Ивайло Иванов

Националният съвет за тристранно сътрудничество обсъжда обезщетенията при безработица

България Преди 1 час

Предстои и избор на ротационни заместник-председатели на Националния съвет

Започна излъчването на сериал за живота на кралица Максима

Започна излъчването на сериал за живота на кралица Максима

Свят Преди 1 час

Първият епизод на телевизионната продукция "Максима" беше излъчен през уикенда

<p>Тодоров: Виждал съм Димитров пред кабинета на Рашков</p>

Петър Тодоров: Виждал съм Стефан Димитров пред кабинета на Бойко Рашков

България Преди 1 час

По думите му е засичал в МВР и бащата Марин

Десет партии и осем коалиции са подали документи за регистрация за изборите

Десет партии и осем коалиции са подали документи за регистрация за изборите

България Преди 2 часа

От подалите документи до момента са регистрирани пет парти и две коалиции

Сградата, където се помещава СГС

В СГС е внесено искане за задържането на Марин Димитров

България Преди 2 часа

Синът му Стефан Димитров и Петя Банкова са окончателно в ареста

<p>Какво се крие зад един от най-великите народи?</p>

Уникалната магия на персийската култура

Любопитно Преди 2 часа

Персийската култура е интересна, много различна и завладяваща, но какво всъщност знаем за нея?

Главчев официално стана и външен министър

Главчев официално стана и външен министър

България Преди 2 часа

В сградата на Министерство на външните работи Главчев проведе и работна среща с ръководния състав

Екипът на "Шогун" на премиерата

Ще има ли втори сезон на хитовия сериал "Шогун"?

Любопитно Преди 2 часа

Уникалният успех на първи сезон може и да промени плановете на продуцентите

"Честит рожден ден, Луи!": Малкият принц днес навършва 6 годинки

"Честит рожден ден, Луи!": Малкият принц днес навършва 6 годинки

Свят Преди 3 часа

Дворецът Кенсингтън пусна лъчезарна снимка на Луис на шестия му рожден ден

Добре де, може да е опростена версия, но мъжете в повечето случаи така си я представяме тая класация...

Топ 10 най-сексапилни жени в света

Любопитно Преди 3 часа

От "леле, колко е яка" до "Това не е истина"...

<p>Ердоган: Прозорецът на възможностите няма да бъде отворен винаги</p>

Ердоган призова за нормализиране на отношенията между Турция и Армения

Свят Преди 3 часа

Въпреки общата граница Армения и Турция нямат дипломатически отношения

Още една формация няма да участва в коалиция с ПП-ДБ на предстоящите избори

Още една формация няма да участва в коалиция с ПП-ДБ на предстоящите избори

България Преди 3 часа

В позицията си от партията обясняват, че присъединяването им към ПП-ДБ било с цел да бъдат постигнати реформи в "противовес на модела на ГЕРБ и ДПС"

"Той е нейният омар": 10 култови цитата от "Приятели"

"Той е нейният омар": 10 култови цитата от "Приятели"

Любопитно Преди 4 часа

Ето някои от най-запомнящите се цитати от вечния сериал "Приятели"