Най-щастливите събития в живота на звездите през 2014 г. - сватби и деца
Младоженците Джордж Клуни и Амал Аламудин организираха пищна сватба в присъствието на звездни гости. В петък (26 септември) те пристигнаха във Венеция, в събота и неделя (27 и 28 септември) имаше празненства, а в понеделник (29 септември) подписаха официално и вече са венчани   
Източник: ЕПА/БГНЕС
1

Б ракосъчетанието на холивудския актьор Джордж Клуни с британската адвокатка от ливанска произход Амал Аламудин се превърна в най-обсъжданото и снимано светско събитие на 2014 година.

Три дни яли, пили и се веселили, медиите подлудили - така може накратко да бъде описана "сватбата на годината", накарала стотици папараци и журналисти да кръстосват с лодки венецианските канали.

Интересът не бе случаен. Един от най-красивите мъже на Холивуд, 53-годишният двукратен носител на "Оскар", който се бе заклел да не сключва брак, след като се разведе с Талия Болсъм през 1993 година, се прости със свободата си.

"Заклетият ерген" каза "Да" на своята любима на частна церемония във Венеция на 27 септември. Самата младоженка прилича повече кинозвезда, отколкото на преуспяващ адвокат, и непрекъснато печели възхищението на модните асове.

Тридесет и шест годишната Аламудин се занимава с международно право. През 2004 година тя работи за Международния наказателен съд, а сред клиентите й са бившият украински премиер Юлия Тимошенко и основателя на сайта "Уикилийкс" Джулиан Асандж. Кумове на сватбата бяха съпругът на Синди Крауфорд Ранди Гербер и сестрата на Амал Аламудин Тала. А сред гостите на бляскавото събитие - Мат Деймън, Бил Мъри, Боно, Емили Блънт, редакторката на американското издание на сп. "Вог" Ана Уинтур.

На 29 септември се състоя и гражданският брак в исторически дворец край Канале гранде. А ден по-късно светът най-после научи с каква рокля е била булката на сватбата си - от дантела с дълъг шлейф и воал до пода, дело на дизайнера Оскар де ла Рента. Последва меден месец на Сейшелските острови, а към края на октомври родителите на госпожа Клуни организираха ново тържество - празнична следсватбена вечеря в имение от ХVII век в графство Бъкингамшър, включено в пътеводителя "Мишлен".

Интересът към двойката не намалява и до днес. Клуни подарил на любимата си имение в Оксфордшър, тя на него - две кученца (кокер шпаньоли), а след това и изящни чаши и салфетки, каквито той харесал във Венеция. Напоследък пък се заговори, че двойката искала да си осинови дете, може би от Сирия по примера на някои свои приятели, холивудски звезди като Джоли, Пит и Мат Деймън.

Джоли и Пит
Джоли и Пит Източник: GettyImages

В края на август на частна церемония си казаха "Да" и две други холивуски знаменитости - Анджелина Джоли и Брад Пит.

Тяхното тайно бракосъчетание се състоя на 23 август в имението им Шато Миравал във Франция и за него се разбра едва дни по-късно от две медии, получили изключителните права да заснемат и опишат събитието. От публикациите например стана ясно, че шестте деца на Джоли и Пит - три осиновени и три биологични, са взели дейно участие в церемонията.

По-големите синове Мадокс и Пакс са придружили майка си до олтара, Захара и Вивиен са хвърляли венчелистчета, а Шайло и Нокс са носили пръстените. Малчуганите са се включили и в подготовката - те са помогнали на родителите си за написването на брачните обети, а Пакс е участвал в приготвянето на сватбената торта.

Една от най-любопитните подробности бе свързана с булчинската рокля на Анджелина Джоли. Тоалетът е дело на Луиджи Маси, майстор-шивача на "Ателие Версаче", а воалът на булката е изпъстрен с рисунки на децата. Техни творби има също върху роклята. Децата са се включили активно и в проектирането на тоалета. За сватбата младоженецът Брад Пит заложил на костюм от гардероба си, но забравил папийонката си и се е наложило да заеме от един от синовете си.

Бенедикт Къмбърбач
Бенедикт Къмбърбач Източник: ЕПА/БГНЕС

Също без много шум и истерия по медиите премина годежът на най-желания ерген сред британските актьори - на Бенедикт Къмбърбач.

Избраницата на звездата от сериала "Шерлок" е театралният режисьор и актриса Софи Хънтър. За годежа се разбра само по една кратка обява във вестник.

През 2014 година немалко холивудски звезди обявиха, че са станали родители.

Аштън Кътчър и Мила Кунис
Аштън Кътчър и Мила Кунис Източник: ЕПА/БГНЕС

Актьорите Мила Кунис и Аштън Кътчър се сдобиха с момиченце на 1 октомври. Щастливите родители кръстиха бебето Уайът Изабел Къчър. Звездите планират сватба в тесен семеен и приятелски кръг през юли следващата година.

Скарлет Йохансон и Ромен Дориак
Скарлет Йохансон и Ромен Дориак Източник: Getty Images/Guilliver

В началото на септември Скарлет Йохансон роди момиченце на френския журналист Ромен Дориак. Бебето Роуз е първо дете на 30-годишната актриса, която бе казала, че не бърза да се омъжва след проваления си брак с Райън Рейлдс. Разбра се обаче, че го е направила. Тайната церемония се е състояла на 1 октомври във Филипсбърг, щата Монтана.

Бащи станаха Роби Уилямс, Робърт Дауни младши, а Дрю Баримор - майка.

Джаки Ейнсли роди трето дете на режисьора Гай Ричи, а Крис Хемсуърт от "Тор" удари колегите си в земята, когато на бял свят се появиха близнаците му.

И това е само част от предългия списък, който включва Меган Фокс, Емили Блънт, Крисчън Бейл, Дейв Грол и още кой ли не.

През годината актрисата Сюзън Сарандън за пръв път стана баба, дъщеря ѝ роди момиченце. А 50-годишният Никълъс Кейдж вече е дядо - синът му Уестън си има момче. Бебето е кръстено Лучиан Огъстъс Копола Кейдж.

Още по-странно е името на дъщерята на певицата Кристина Агилера. С Матю Рътлър те нарекоха момиченцето си Съмър Рейн, което се превежда на български като "летен дъжд". Певицата сега стяга сватба, която трябва да се състои по Коледа.

Невероятната актриса Упи Голдбърг се похвали в токшоуто си "The View", че е станала прабаба. 25-годишната ѝ внучка роди момиченце.

Мик Джагър
Мик Джагър Източник: ЕПА/БГНЕС

Прадядо е вече и фронтменът на групата "Ролинг стоунс" Мик Джагър. Внучката му Асизи роди първото си дете, което също е момиченце. 21-годишната Асизи преди време разкри, че дядо й бил очарован от вестта за нейната бременност. Тя обаче е на мнение, че на сър Мик, който бе потресен от самоубийството на дългогодишната му приятелка Лорън Скот през март, едва ли би се харесало да се обръщат към него с "прадядо". "Не съм сигурна, че това би му допаднало - каза Асизи. - Аз го наричам просто Мик."

Коментари 1
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

1 коментар
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Георги Георгиев: Терзиев да покаже документите от избирането на съпругата на Цеков за консултант

Георги Георгиев: Терзиев да покаже документите от избирането на съпругата на Цеков за консултант

България Преди 1 час

Той обяви, че още в понеделник ще бъде внесен сигнал за откритите нарушенията в общинското предприятие „Гробищни паркове“

Градушката в Сливенско уби бебе картал

Градушката в Сливенско уби бебе картал

България Преди 2 часа

Това съобщиха от природозащитната организация Фонд за дивата флора и фауна

Олена Зеленска: Жертвите на изнасилвания, извършени от руски военни, ще получат обезщетения

Олена Зеленска: Жертвите на изнасилвания, извършени от руски военни, ще получат обезщетения

Свят Преди 2 часа

Първата дама подчертава, че жертвите на насилие не могат да чакат, докато конфликтът бъде разрешен

Ердоган към Рюте: Изборът на нов шеф на НАТО ще бъде направен със стратегическа мъдрост

Ердоган към Рюте: Изборът на нов шеф на НАТО ще бъде направен със стратегическа мъдрост

Свят Преди 3 часа

Ердоган и Рюте са обсъдили също ситуацията в ивицата Газа и войната в Украйна

Американското разузнаване: Путин вероятно не е наредил Навални да бъде убит

Американското разузнаване: Путин вероятно не е наредил Навални да бъде убит

Свят Преди 3 часа

47-годишният Навални беше най-яростният критик на Путин в Русия

Кремъл обяви, че ще продължи да развива взаимоотношения с Пекин

Кремъл обяви, че ще продължи да развива взаимоотношения с Пекин

Свят Преди 3 часа

Блинкен беше на посещение в Китай от сряда до петък

Украински дронове удариха две петролни рафинерии и военно летище в Русия

Украински дронове удариха две петролни рафинерии и военно летище в Русия

Свят Преди 3 часа

Нападението е било извършено от Службата за сигурност на Украйна

Руски съд пусна под домашен арест задържания журналист от Forbes

Руски съд пусна под домашен арест задържания журналист от Forbes

Свят Преди 3 часа

В петък беше съобщено, че Сергей Мингазов е арестуван по подозрения, че разпространява фалшива информация за руската армия

Мощно торнадо връхлетя централните части на САЩ (СНИМКИ/ВИДЕО)

Мощно торнадо връхлетя централните части на САЩ (СНИМКИ/ВИДЕО)

Свят Преди 4 часа

Стихията е причинила значителни щети, има и ранени

<p>Северна Корея с остро предупреждение към&nbsp;САЩ</p>

Северна Корея обвини САЩ в политизиране на въпроса с човешките права

Свят Преди 4 часа

Ще предприемем твърди и решителни стъпки в защита на своята неприкосновеност и сигурност в отговор на Вашингтон, заяви Пхенян

Силно земетресение край Япония

Силно земетресение край Япония

Свят Преди 4 часа

Няма издадено предупреждение за опасност от цунами

Иран: Екипажът на задържания кораб, свързан с Израел, ще бъде освободен

Иран: Екипажът на задържания кораб, свързан с Израел, ще бъде освободен

Свят Преди 5 часа

Иранският Корпус на гвардейците на Ислямската революция превзе контейнеровоза „Ем Ес Си Ариес“ с 25 души екипаж в Ормузкия проток на 13 април

Митовете, свързвани с работната етика на поколението Z

Митовете, свързвани с работната етика на поколението Z

Любопитно Преди 5 часа

Работодателите изпитват ужас от Gen Z, защото вярват на митове за тяхната работна етика, затова е удачно да разбием някои от тях

Ваня Григорова: Нинова се опита да счупи БСП на предишните избори

Ваня Григорова: Нинова се опита да счупи БСП на предишните избори

България Преди 5 часа

Работеше срещу мен и собствените си кандидати за общински съветници, каза тя

Енергийният министър прави опит за предоговаряне на сделката с "Боташ" в Турция

Енергийният министър прави опит за предоговаряне на сделката с "Боташ" в Турция

България Преди 5 часа

Владимир Малинов ще разговаря с колегата си Алпарслан Байрактар