0

О бичаме почивните дни. Чакаме ги с нетърпение и приятна превъзбуда най-накрая да си отдъхнем, да отидем на място, за което си мечтаем. Но успоредно с приятните емоции по предстоящото пътуване, някъде там в нас се заражда и лека тревога. От това дали ще успеем изобщо да тръгнем след всичките тежки организации и похарчени пари, до това като заминем дали всичко ще е наред. Ако се разболеем например. Нищо чудно да ни е хванал някой грип, колегата на съседното бюро трети ден киха до нас, а децата от няколко дена са с хрема. Ако вдигнат и температура при това променливо време…

Всъщност границата между страхотната и ужасната почивка е прекалено тънка. Много неща не могат да се предвидят и на много неща не може да се повлияе, но е възможно да се минимализират негативните възможности. На тези мисли разумните хора не казват песимизъм, а превенция. Защото всеки, които е пропуснал почивка и е изгорял с повечето от бюджета за предварителни резервации поради отмяна на пътуване, горчиво съжалява, че не се е поинтересувал как е могъл да се предпази от тези загуби. Както и всеки, на който посещение при лекар в чужбина поради възпалено ухо, например, му е струвало повече, дори от болката. Неслучайно все повече хора съзнателно застраховат спокойствието на своята почивка и близките си и сключват застраховка при пътуване в чужбина.

Застраховката всъщност е като да чукнеш на дърво, само че с реални действия и реални ползи, ако нещата се объркат. Тя осигурява точно онова финансово спокойствие за здравето ви и почивката ви извън България, което изпитвате, когато със застрахованата си кола минете през голяма дупка на пътя.

Застрахователните компании от своя страна, в желанието да направят все по-добри продуктите си, надграждат покритията на застраховките.

Вече могат да се комбинират различни застрахователни събития в един продукт – например здравна и „отмяна при пътуване“, помощ при загуба или забавяне на багажа или нанасяне на непредумишлена вреда на друг (особено подходящи при палави деца).

„Застрахователният бизнес е гъвкав и лесно се адаптира към нуждите на клиентите. В крайна сметка животът е многообразен и трябва да се предлага защита във всеки негов аспект“, казват от УНИКА България по повод застрахователния им продукт „Помощ при пътуване“ в чужбина.

Допълнително удобство е и възможността за онлайн сключване на застраховка.

Така от компанията се надяват да улеснят максимално клиентите си и да се гарантира спокойното пътуване на повече българи.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@