Откриха младежки център, финансиран от AES
Източник: netinfo
0

Н ай-модерното съоръжение за спорт и развлечение в региона – напълно обновеният Младежки център в град Гълъбово, бе официално открит днес на церемония в присъствието на министъра на енергетиката Теменужка Петкова, заместник-министъра на енергетиката Николай Николов, заместник-посланика на САЩ в България Мартина Стронг, областния управител на Стара Загора Георги Ранов и кмета на Гълъбово Николай Тонев.

Специален гост на събитието беше българската спортна легенда Йордан Йовчев.

Цялостният ремонт на съоръжението, финансиран изцяло от ЕЙ И ЕС България, отне 18 месеца. 4,4 милиона лева са инвестирани в проекта.

Центърът е разположен в парк с площ от над 45 дка. Проектът за рехабилитация включва цялостен ремонт на съществуващата сграда, както и изграждане на нови съоръжения за спорт и отдих.

Реновирането и озеленяването на пространството около центъра беше също част от концепцията за рехабилитация и напълно промени общия изглед, превръщайки го в красив парк за отдих и развлечение на местните жители.

Сега комплексът на Младежкия център предлага голяма спортна зала, зали за народни танци и художествена гимнастика, компютърна зала, закрит и открит фитнес, детски площадки и покрита сцена за концерти.

За нашата община беше невъзможно да отдели над 4 млн. лева за да изгради Младежкия център и парка във вида, в който ги виждате. Затова бих искал да кажа „Огромно благодаря!“ на ЕЙ И ЕС България, заяви кметът на Гълъбово Николай Тонев.

"Младежкият център, който откриваме днес, е резултат от едно изключително добро сътрудничество между община Гълъбово и ЕЙ И ЕС България и той безспорно ще подобри качеството на живот на хората от региона", сподели министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

"Радвам се, че ЕЙ И ЕС е не само компания, която е основна част от електроенергийната система на страната, но и успешно реализира програмата си за корпоративна социална отговорност", допълни тя.

Днес празнуваме не само откриването на тази прекрасна сграда и парка, но и реализацията на една идея, постигната с много труд и партньорство, заяви заместник-посланикът на САЩ Мартина Стронг.

Това е пример за сътрудничеството между САЩ и България на различни нива, което позволява реализацията на много подобни проекти, каза още Стронг и поздрави ЕЙ И ЕС за всичко, което е постигнала компанията, не само като работодател, но и като отговорен корпоративен гражданин.

Обновяването на този Младежки център показва, че нашите усилия в корпоративната социална отговорност и развитието на отношенията ни с общината са последователни. Това не е просто една голяма инвестиция, а значим проект и показва грижа за младото поколение, каза Оливие Маркет, изпълнителен директор на ЕЙ И ЕС България.

Експлоатацията на една от най-модерните и чисти топлоелектрически централи в България и региона кара ЕЙ И ЕС да се гордее и показва ангажимента на нашата компания в предоставянето на технологии от световна класа на всички пазари, които обслужваме.

През петте години на търговска експлоатация ТЕЦ ЕЙ И ЕС Гълъбово, е произвела 16,6 ТВтч електроенергия, осигурявайки безопасна, чиста и надеждна енергия на българския пазар.

"Новооткритият Младежки център е още едно доказателство, че ние работим за подобряването на живота на нашите клиенти и техните общности", каза Роджър Кейсмънт, главен оперативен директор на ЕЙ И ЕС за Европа.

След прерязване на лентата гостите направиха обиколка на съоръжението и на парка около него. Специална изненада за тях беше представянето на най-популярния професионален гимнастик в България Йордан Йовчев, който направи кратка демонстрация на откритото фитнес съоръжение.

"Вярвам, че Младежкият център ще се превърне в прекрасно място за култура, спорт и отдих. И може би от Гълъбово ще изгрее следващата спортна звезда на България", заяви световният шампион по спортна гимнастика.

Реконструкцията на сградата на Младежкия център е най-големият проект за публично-частно партньорство в региона. Проектът е основна част от програмата за корпоративна социална отговорност (КСО) на ЕЙ И ЕС България, която досега е инвестирал повече от 13,6 милиона лева в региона на Гълъбово.

За ЕЙ И ЕС България

ЕЙ И ЕС присъства от 2001 г. в България и е сред най-големите инвеститори за последните 25 години с вложения, надхвърлящи 1.6 млрд. евро. ЕЙ И ЕС България е собственик на една от най-новите и модерни топлоелектрически централи в Югоизточна Европа – ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово”, на Съоръжението за депониране на отпадъци край село Обручище, както и мажоритарен собственик на ЕЙ И ЕС Гео Енерджи, която оперира най-големия ветроенергиен парк в страната – „Свети Никола” край Каварна.

За ЕЙ И ЕС

Корпорацията ЕЙ И ЕС (NYSE:AES) е световна енергийна компания, която е включена в списъка Fortune 200. Ние осигуряваме достъпна и устойчива енергия в 17 страни чрез разнообразен портфейл от разпределителни компании, както и чрез топлоелектрически централи и проекти за възобновяеми енергийни източници. Нашите 21 000 служители са отдадени на идеята да постигат високи оперативни резултати и да отговарят на променящите се нужди от енергия в света. Приходите ни през 2014 година са на стойност 17 милиарда долара, като притежаваме и управляваме активи за общо 37 милиарда долара. За да научите повече, посетете www.aes.com. Последвайте ЕЙ И ЕС в Twitter тук: @TheAESCorp..

 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Нови разкрития за фиктивната операция на жената в Бургас

Нови разкрития за фиктивната операция на жената в Бургас

България Преди 15 минути

Източват ли се пари за здраве и какви мерки са нужни за справянето с проблема?

Снимката е илюстративна

Какво да направите, ако колегата ви дразни, съвет от експерт

Любопитно Преди 1 час

Как да се справим с досадните колеги четете в следващите редове

Техеран: Има свалени дронове, но засега няма ракетна атака

Техеран: Има свалени дронове, но засега няма ракетна атака

Свят Преди 1 час

Иранските държавни медии съобщиха за експлозия в централната част на страната

Nvidia конкурира Optimus на Tesla със свой хуманоиден робот

Nvidia конкурира Optimus на Tesla със свой хуманоиден робот

Технологии Преди 2 часа

Разчита на изкуствения интелект, за да имитира човешко поведение

<p>&quot;Победата на Русия ще доведе до Трета световна война&quot;</p>

Премиерът на Украйна: Победата на Русия ще доведе до Трета световна война

Свят Преди 2 часа

Коментарите на министър-председателя повтарят тези на Зеленски, който отдавна настоява САЩ и Европа да предоставят по-голяма подкрепа на Украйна

Почитаме паметта на виден светец, кой е той

Почитаме паметта на виден светец, кой е той

Любопитно Преди 2 часа

Неговият пример бил последван от десетки други монаси от лаврата в трудните времена на арабските нашествия в Светите земи

Парламентът гласува увеличения на заплатите в армията

Парламентът гласува увеличения на заплатите в армията

България Преди 2 часа

Според текстовете възнагражденията на военнослужещите ще се повишат средно с 30%

Радев и Главчев се срещат, за да обсъдят рокадите в кабинета

Радев и Главчев се срещат, за да обсъдят рокадите в кабинета

България Преди 3 часа

Служебният премиер иска нови министри начело на МВнР и Министерството на земеделието

а

Може ли да настъпи нова гражданска война в САЩ

Свят Преди 3 часа

Възможна ли е гражданска война в САЩ четете в следващите редове

Обвиниха в тероризъм 16-годишния, намушкал епископ в Сидни

Обвиниха в тероризъм 16-годишния, намушкал епископ в Сидни

Свят Преди 3 часа

Междувременно продължава разследването на бунта, избухнал след нападението

Meta AI вече е факт и ще помага за всичко

Meta AI вече е факт и ще помага за всичко

Технологии Преди 3 часа

Новият асистент ще "прескача" между приложенията

Облаци и дъжд в петък, става още по-студено

Облаци и дъжд в петък, става още по-студено

България Преди 3 часа

Максималните температури ще бъдат между 13° и 18°

На фона на експлозии: Иран задейства ПВО в няколко провинции

На фона на експлозии: Иран задейства ПВО в няколко провинции

Свят Преди 3 часа

За момента не е ясно дали страната е атакувана

Сините в Hell's Kitchen загубиха Славейко и получиха Симона

Сините в Hell's Kitchen загубиха Славейко и получиха Симона

Любопитно Преди 10 часа

Мони получи място в синия отбор по желание на своя любим Митко