Lenovo разгръща AI креативността и продуктивността на устройствата и решенията на CES 2024
Lenovo   
Източник: Lenovo
0

Д нес на CES® 2024 Lenovo представи пълна гама от повече от 40 нови устройства и решения, задвижвани от AI, което затвърждава визията на компанията за AI for All. Новостите включват нови AI PC иновации при Yoga™, ThinkBook™, ThinkPad™, ThinkCentre™ и Legion™, които персонализират компютърното изживяване за потребителите и за бизнеса, както никога досега. Новото портфолио от технологични решения се допълва и от два нови продукта за доказване на концепция, таблет, софтуерно приложение, функции на Motorola AI, аксесоари и други.

Lenovo демонстрира нова палитра от потребителски устройства, които подпомагат AI творческия процес

Lenovo представи новата си палитра от потребителски устройства: селекция от Yoga AI лаптопи, които подпомагат творческия процес, таблет, който кани потребителите да играят и да учат, лаптопи IdeaPad™, предназначени за ежедневния потребител, и периферни устройства за съвременния свят. Въвеждайки нова ера, новата гама от лаптопи Microsoft Windows 11 Lenovo Yoga на Lenovo идва с Lenovo Yoga Creator Zone, ексклузивен нов софтуер за създатели, художници и всеки, който иска да използва силата на генеративния AI по лесен и сигурен начин. Lenovo Yoga Creator Zone окрилява въображението на потребителите, предлагайки генериране на изображения, което трансформира текстовите описания или дори скици в зашеметяващи визуализации без сложни подкани, кодове или настройки. Потребителите просто въвеждат каквото искат да видят и системата незабавно го пресъздава визуално.

Хедлайнери на новото поколение лаптопи Lenovo Yoga са Lenovo Yoga Pro 9i (16", 9) и Lenovo Yoga 9i 2-в-1 (14", 9), последният от които идва в комплект с Lenovo Smart Pen и ръкав. Проектирани за създателите на съдържание с безкомпромисни стандарти, и двата премиум лаптопа са MIL-STD-810H оценени за издръжливост и са снабдени с най-съвременни компоненти, включително най-новите Intel® Core Ultra процесори за светкавично бърза производителност; физически Lenovo AI Core™ Chip, който захранва стабилна AI функционалност; и мощни батерии за непрекъснато творчество. Максимизирането на производителността на процесорите Lenovo AI Core и Intel Ultra в Lenovo Yoga Pro 9i (16", 9) е Lenovo X Power – решение за настройка, задвижвано от машинно самообучение, което подобрява творческите задачи като 3D рендиране и корекция на цветовете чрез разпределяне на процесорната мощност за оптимизиране на производителността, живота на батерията и ефективността на охлаждане. И двата модела разполагат с клавиш Copilot, осигуряващ по-бърз достъп до ежедневния AI спътник. Copilot в Windows 11 използва възможностите на AI за предоставяне на подходящи отговори, обобщаване на имейли, генериране на изображения и др.

Семейството на Lenovo Yoga се допълва от четири нови лаптопа. За преносимост, Lenovo Yoga Slim 7i (14", 9) е тънък и лек премиум лаптоп Intel Evo™ edition, захранван от Intel Core Ultra процесори и WUXGA OLED екран. За създателите на съдържание има Lenovo Yoga Pro 7i (14",9) и Lenovo Yoga Pro 7 (14",9), оборудвани с опция за Intel Core Ultra процесори или до AMD Ryzen™ 7 8845HS процесор или до NVIDIA GeForce® RTX™ 4050 Laptop GPU с NVIDIA® Studio валидиране, и PureSight Pro LCD или OLED 3K екран. 

Lenovo
Lenovo Източник: Lenovo

„Уау“ факторът е поднесен от Lenovo Yoga Book 9i (13", 9), чийто предшественик беше първият в света пълноразмерен OLED лаптоп с двоен екран. Той може да се захранва от новите Core Ultra процесори на Intel, PureSight OLED 2.8K екран и въртящ се саундбар Bowers & Wilkins®. Може да бъде оборудван и с разнообразен софтуер за повишаване на креативността, включително Smart Launcher за групиране на често използвани приложения за подобряване на ефективността; подобрена виртуална клавиатура за потребителите; AI за разкрасяване на почерка и др. 
Не на последно място са новите Lenovo Yoga 7i 2-в-1 (16", 9) и Lenovo Yoga 7i 2-в-1 (14", 9) конвертируеми лаптопи, които дават на създателите в движение бърз достъп до инструменти, които допълват креативността им. 

Lenovo
Lenovo Източник: Lenovo

Създаден за забавление, но предназначен за учене, таблетът Lenovo Tab M11 е устройството за „me time“ за студенти, ценители на филми и за тези, които обичат да скицират. Оборудван с Lenovo Tab Pen, удобен стилус, който осигурява безкомпромисно писане, рисуване и скициране, таблетът идва предварително зареден с първокласен софтуер, който подобрява използваемостта: Nebo® за преобразуване на ръкописен записки в текст, MyScript® Calculator 2 за решаване на уравнения и функции в реално време и WPS Office за лесно преглеждане и редактиране на документи.

За повече подробности относно тези нови съобщения за Yoga и Lenovo Tab, прегледайте прессъобщението в CES 2024 Press Kit на Lenovo.

Напълно нови AI PC Lenovo ThinkBook лаптопи и ThinkCentre Neo настолни компютри вдъхновяват нова вълна на продуктивна и творческа сила

Lenovo
Lenovo Източник: Lenovo
Lenovo
Lenovo Източник: Lenovo

Lenovo представя нови продукти ThinkBook, настолни компютри ThinkCentre и аксесоари за пазара на малкия и среден бизнес (SMB), с иновативни функции, интелигентен дизайн и подобрения на AI PC. Новият ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid е гъвкаво хибридно решение, което безпроблемно превключва между лаптоп и таблет. Решението предлага уникална иновация, осигуряваща хибридно изживяване между Windows и Android™ система. ThinkBook 13x Gen 4 е красив и мощен лаптоп Intel Evo Edition с фантастичен живот на батерията, вграден клавиш Copilot и е първият въглеродно неутрален лаптоп на Lenovo за малки и средни предприятия. ThinkBook 14 i Gen 6+ е мощен, гъвкав и интелигентен лаптоп с до зашеметяващ 14,5-инчов 3K дисплей и включва порт за графично разширение (TGX), който поддържа новата докинг станция ThinkBook Graphics Extension (TGX), повишаваща AI изчислителната мощност. Lenovo също така представя своя актуализиран ThinkBook 16p Gen 5, съчетаващ мощност и елегантност с поддръжката на новото Magic Bay Studio, което включва 4K камера и интегрирани високоговорители. ThinkCentre neo Ultra използва най-новите технологии, за да достави ново поколение ултра малък форм фактор AI PC, а настолният компютър ThinkCentre neo 50a Gen 5 all-in-one ще се предлага в 24 и 27-инчови форм-фактори. Лаптопите Lenovo ThinkBook, настолните компютри ThinkCentre neo и Magic Bay Studio са най-новите продукти и аксесоари, които демонстрират иновациите и лидерството на Lenovo на пазара на малки и средни предприятия.

Lenovo
Lenovo Източник: Lenovo

По-рано по време на събитието за иновации Tech World 2023 на Lenovo, компанията представи пример за персонално AI асистентско решение за AI компютри като част от своята визия AI for All. Под шапката на Lenovo AI Now Lenovo продължава да разработва персонализирано AI решение, предназначено да позволи на крайния потребител взаимодействие на клавиатурата и чрез естествен език. Временно нареченият Lenovo AI Now Personal Assistant предоставя персонализирани интерактивни изживявания, базирани на собствената база от знания на потребителя. AI асистентът ще рационализира работните процеси и ще подобри сътрудничеството по по-личен и задълбочен начин. Използвайки естествен език, потребителите ще могат да проверяват и променят общи настройки като показване или изпълнение, търсене и обобщаване на имейли и документи, създаване на покани за срещи и обединяване на камера на живо и аватари по време на видеоконференции. Lenovo AI Now Personal Assistant ще започне да се разпространява през първата половина на 2024 г. в Китай.

Lenovo
Lenovo Източник: Lenovo

В допълнение, Lenovo демонстрира две уникални устройства за доказване на концепция по време на CES. Mechanical Energy Harvesting Combo е продукт, който използва механично движение и слънчева енергия за захранване на мишка и клавиатура, премахвайки необходимостта от външно зареждане. Мишката и клавиатурата са ергономично проектирани, за да осигурят комфорт на потребителя. Продуктът също така поддържа както Bluetooth®, така и 2.4G безжични режими на връзка, осигурявайки лесна свързаност с множество устройства. Продуктът за доказване на концепция е иновативно решение, което съответства на ангажимента на Lenovo за прилагане на по-устойчиви практики. 

Lenovo
Lenovo Източник: Lenovo

Lenovo ThinkBook 13x Gen 4 SPE е революционно и иновативно доказателство за концепцията, която може да се похвали с мощна производителност, изискан външен вид и създава тенденция за персонализиране цветовете на горните капаци на лаптопи. Чрез хардуерните и софтуерни алгоритмични решения на Lenovo и използвайки технологията E Ink Prism™, потребителите могат да персонализират външния капак, създавайки уникален външен вид на ноутбука. Тази концепция поддържа до хиляда различни изображения, което позволява на потребителите да изразят своята личност и творчество. С технологията с ултра ниска мощност от E мастилото и системния дизайн на Lenovo, променящият цвета си горен капак няма да повлияе на живота на батерията – дори когато системата е изключена, той може да продължи да се променя. Lenovo подчерта четири дизайнерски схеми на CES 2024, включително две цветни схеми, динамичен часовник и мултисистемно взаимодействие, които предоставят различни и уникални възможности на клиентите.

За повече подробности относно новите ThinkBook, ThinkCentre neo и доказателства за концепции, прегледайте прессъобщението в CES 2024 на Lenovo.

Lenovo отключва нови AI PC изживявания с лаптопи ThinkPad и IdeaPad, задвижвани от Intel Core Ultra процесори

Lenovo
Lenovo Източник: Lenovo

Lenovo представи нови бизнес и потребителски лаптопи, предназначени да отключат нови AI преживявания и да повишат производителността, креативността и ефективността. Новите Lenovo ThinkPad X1 Carbon, ThinkPad X1 2-в-1 и IdeaPad Pro 5i са лаптопи Intel Evo, задвижвани от най-новите процесори Intel Core Ultra и Windows 11, които осигуряват оптимална енергийна ефективност, производителност и завладяващи изживявания. Специализираната поддръжка за ускоряване на AI ще помогне на потребителите да възприемат нови преживявания и да подобрят ефективността в работата и играта, включително възможностите, активирани от Copilot в Windows. Независимо дали за бизнес или за удоволствие, тези лаптопи на Lenovo са сред първите, които водят до революция в AI PC, която фундаментално ще промени начина, по който хората създават, сътрудничат и взаимодействат с компютрите. Създадени, за да предложат на потребителите най-изчерпателните PC изживявания досега, новите ThinkPad X1 и IdeaPad Pro 5i ще помогнат на потребителите да възприемат ново поколение AI изчисления.

Lenovo
Lenovo Източник: Lenovo

Точно като следващата вълна от бизнес лаптопи, 3D мониторът Lenovo ThinkVision™ 27 вече е наличен и е готов да повиши производителността и ефективността. 3D мониторът без очила вече разполага с още по-интуитивна и интерактивна версия на потребителския интерфейс на 3D Explorer, която приветства създателите в 3D сферата и може да се използва и в 2D. Освен това, мониторът вече идва с увеличена софтуерна поддръжка чрез собствени приложения, включително Design Engine, което елиминира необходимостта от индивидуални плъгини, за да се осигури истинско междуизмерно хибридно дизайнерско изживяване. Потребителите вече могат да проектират в 2D и да визуализират в 3D или да използват неговия 2D-към-3D конвертор, позволявайки преобразуване на 2D към 3D изображения, видео и съдържание, задвижвани от AI, в реално време. С AI, високата разделителна способност с висока честота на опресняване 2D съдържанието незабавно се трансформира в ярко 3D съдържание с прецизна пространствена реконструкция, независимо от това колко сложни могат да бъдат фоновете и всичко това, без да се изисква допълнително захранване или надграждане на системата.

За повече подробности относно тези нови съобщения за ThinkPad, IdeaPad и ThinkVision, прегледайте прессъобщението в CES 2024 Press Kit на Lenovo. 

Игралната екосистема на Lenovo Legion: Подпомагане на геймърите да достигнат невъзможното си

Lenovo
Lenovo Източник: Lenovo

Новата гейминг екосистема на Lenovo дебютира на CES 2024 с компютри, периферни устройства, софтуер и услуги, базирани на Microsoft Windows 11, които осигуряват захранване, термики, графики, предимства, задвижвани от AI, и свободата да се изгради най-добрата система за игра. Новото портфолио от персонални компютри включва следните нови 16-инчови геймърски лаптопи и кули Lenovo Legion от 9-то поколение:

1. Lenovo Legion 7i (16", 9), Lenovo Legion 5i (16", 9) и Lenovo Legion Slim 5 (16", 9) са за геймъри, които се нуждаят от лаптоп, който може да се справи с любимите им игри, както и със своите STEM приложения. 
2. Lenovo Legion 9i (16", 9) е за тези, които ще се задоволят с нищо по-малко от най-доброто при игри и създаването на съдържание. 
3. Lenovo Legion Pro 7i (16", 9) и Lenovo Legion Pro 5i (16", 9) са за геймъри, които се нуждаят от най-доброто когато става дума за FPS, стил и екран.
4. Lenovo Legion Tower 7i и Legion Tower 5i са за тези, които се нуждаят от допълнителните конски сили на гейминг кула на най-високо ниво.

Lenovo
Lenovo Източник: Lenovo

Нови са и лаптопите Lenovo LOQ 15IRX9, Lenovo LOQ 15IAX9I, Lenovo LOQ 15IAX9 и Lenovo LOQ 15AHP9 и Lenovo LOQ™ Tower 17IRR9 за геймърите, които започват пътуването си нагоре в класациите. Нови аксесоари, като Lenovo Legion M410 Wireless RGB Gaming Mouse и Legion K510 Pro Mini Keyboard, заедно с новото софтуерно приложение Lenovo AvatarMaster PC допълват обновената екосистема. 

В основата на тази нова гейминг гама са патентовани хардуерни AI чипове на Lenovo, наречени LA AI чипове, и предимствата, които те носят както на геймърските лаптопи Lenovo Legion, така и на Lenovo LOQ. Представени за първи път на последното CES, тазгодишните чипове LA AI са по-мощни от всякога, което позволява на лаптопите Lenovo Legion и Lenovo LOQ да постигнат още по-висок FPS, повишена енергийна ефективност и др. И със селекция от геймърски лаптопи, кули, монитори, аксесоари и дори ръчния Lenovo Legion Go, обявен миналата IFA, новата игрална екосистема на Lenovo позволява на геймърите да изберат точната настройка, от която се нуждаят, за да постигнат гейминг величие.

Lenovo
Lenovo Източник: Lenovo

Издигайки стрийминга и сътрудничеството на ново ниво, избрани системи на Lenovo Legion, включително Legion 7i (16", 9) и Legion 5i (16", 9), вече са оборудвани с AvatarMaster. Ново приложение, задвижвано от AI, AvatarMaster трансформира профилите на потребителите в 3D цифров аватар, с пълни възможности за персонализиране от външен вид и черти на лицето до дрехи и аксесоари. След като създадат и персонализират аватарите си, потребителите могат да анимират и стриймват цифрова версия на себе си по време на видеоконференции, игрови сесии и в множество платформи. 

За повече подробности относно тези нови съобщения на Lenovo Legion, LOQ и AvatarMaster, прегледайте прессъобщението в CES 2024 Press Kit на Lenovo.

Motorola въвежда нови функции на MotoTalk с AI, за да увеличи производителността търговците на дребно

Motorola представи нови AI функции, достъпни в MotoTalk, платформа за бизнес продуктивност за PC и мобилни устройства, която позволява на бизнес клиентите да създават и управляват задачи и да планират графици за работни дни на своите екипи. С новите функции полевите екипи могат да използват разпознаване на изображения или планиране на маршрути, за да оптимизират ежедневните си дейности.

С функцията „Разпознаване на изображения“ полевите екипи могат да идентифицират и преброят количеството на всеки продукт на рафтовете, да събират информация за цените им и да имат достъп до отчети за всеки магазин, като гарантират спазването на условията за мърчандайзинг. Използвайки AI, инструментът също така стратегически оптимизира търговските маршрути, като увеличава ефективността по отношение на разстоянието, времето и възможностите за продажби. Тази функция дава възможност за генериране на маршрути и графици за различни полеви екипи за няколко минути и също така обобщава посещенията и представянето на служителите в магазините, спестявайки натоварване за потребителите на MotoTalk.

За повече подробности относно съобщението на Motorola за функциите на MotoTalk с AI, посетете блога.

AI помощни технологии

Lenovo също беше ключов сътрудник на новаторски решения за достъпност, представени от фондация Scott-Morgan на CES. Новите технологии, насочени към овластяване на хората с тежки увреждания, включват: хиперреалистичен AI аватар, разработен с DeepBrain AI за запазване на личността при комуникация; персонален модел на голям език (LLM) за предсказуем текст, създаден от AI Innovation Center на Lenovo; хардуер за проследяване на очите, тестван  на устройства Lenovo; и интегрирана, оптимизирана за AI, мултимодална входна платформа. Новаторската помощна технология е в основата на продължаващото спонсорство и сътрудничество на Lenovo с фондация Scott-Morgan и ангажимента за предоставяне на по-интелигентни технологии за всички.

За Lenovo:
Lenovo е глобална технологична компания с приходи от 62 млрд. долара, класирана на #217 във Fortune Global 500, в която работят 77 000 души по целия свят и обслужва милиони клиенти всеки ден на 180 пазара. Фокусирана върху смелата визия за предоставяне на по-интелигентни технологии за всички, Lenovo надгради успеха си като най-голямата компания за персонални компютри в света чрез по-нататъшно разширяване в области на растеж, които подхранват напредъка на „Новите ИТ“ технологии (клиентски, за периферия, облачни, мрежови и интелигентни), включително сървъри, съхранение, мобилни устройства, софтуер, решения и услуги. Тази трансформация, заедно с променящите света иновации на Lenovo, изграждат по-приобщаващо, надеждно и по-интелигентно бъдеще за всички, навсякъде. Lenovo е листвана на фондовата борса в Хонконг под името Lenovo Group Limited (HKSE: 992) (ADR: LNVGY). За да научите повече, посетете https://www.lenovo.com и прочетете за последните новини чрез нашия StoryHub.

 
Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

<p>Временното пристанище за доставки на помощи в Газа е повредено (ВИДЕО)</p>

Временното пристанище за доставки на помощи в Газа е повредено

Свят Преди 22 минути

Части от временното пристанище са отнесени от вълните до брега в близост до южното пристанище Ашдод

Вирус на птичи грип е открит в говеждо месо в САЩ

Вирус на птичи грип е открит в говеждо месо в САЩ

Свят Преди 2 часа

Това съобщи Министерството на земеделието на САЩ

<p>Огромното свлачище в Нова Гвинея, има над 300 жертви (СНИМКИ/ВИДЕО)&nbsp;</p>

Огромното свлачище в Нова Гвинея, има над 300 жертви

Свят Преди 2 часа

По данни на местните медии в засегнатия от свлачището район живеят над 3000 души

<p>Стилияна Николова грабна златен медал на Европейското първенство</p>

Стилияна Николова грабна златен медал на Европейското първенство по художествена гимнастика

България Преди 2 часа

18-годишната Николова представи изключително силно всичките си четири композиции и събра 143.750 точки

<p>Блясък, пера и дълбоки деколтета на благотворително събитие в Кан&nbsp;(СНИМКИ)&nbsp;</p>

Звезди в Кан събраха 16 милиона долара за борба срещу СПИН

Любопитно Преди 3 часа

Един от акцентите на вечерта беше изпълнението на четири песни на Шер

Светият синод избира сливенски митрополит между Арсений и Герасим

Светият синод избира сливенски митрополит между Арсений и Герасим

България Преди 3 часа

Каноничният избор на Сливенски митрополит от членовете на Светия синод ще се състои утре

Развитие по делото срещу Алек Болдуин за фаталната стрелба на снимачната площадка

Развитие по делото срещу Алек Болдуин за фаталната стрелба на снимачната площадка

Свят Преди 3 часа

Решението премахва една от последните пречки пред прокурорите да изправят Болдуин пред съда

Русия съобщи за нов успех в украинската Донецка област

Русия съобщи за нов успех в украинската Донецка област

Свят Преди 4 часа

Това обявиха от руското министерство на отбраната

<p>Какво време ни очаква през лятото?</p>

"Екстремни температури": Какво време ни очаква през лятото

Свят Преди 4 часа

Най-горещото лято през последните години беше през 2022 г.

Британският премиер свика избори на 4 юли

Британският премиер свика избори на 4 юли

Свят Преди 5 часа

Сунак изтъкна своите качества като лидер, който е спасил милиони работни места с изплащане на помощи по време на COVID пандемията

<p>Къде е най-интензивен трафикът по граничните пунктове?</p>

Трафикът по границите: Къде е най-натоварено в събота

България Преди 5 часа

Трафикът на границата с РСМ е нормален на всички гранични пунктове

Германия ще използва "ТикТок" за набиране на новобранци в армията

Германия ще използва "ТикТок" за набиране на новобранци в армията

Свят Преди 5 часа

Това съобщи министерството на отбраната на страната

Г-7 иска да използва замразените руски активи в подкрепа на Украйна

Г-7 иска да използва замразените руски активи в подкрепа на Украйна

Свят Преди 5 часа

Алиансът замрази руски активи на стойност около 300 млрд. долара малко след като Москва нахлу в Украйна

Само за денонощие: Русия извърши 342 нападения срещу Украйна

Само за денонощие: Русия извърши 342 нападения срещу Украйна

Свят Преди 6 часа

Подадени са 12 сигнала за щети на жилищни сгради