Байдън или Тръмп?! Има фаворит, но това достатъчно ли е за президент в Америка...
0

С ветът тръпне в очакване на новия президент на Съединените американски щати. Доналд Тръмп за втори мандат или опонентът му Джо Байдън. Със сигурност сложната ситуацията не само в Америка, но и в целия свят, свързана с Коронавируса, допълнително затруднява най-малко чисто физическото провеждане на изборите. Именно световната пандемия от Covid 19, сякаш се превърна в основна тема и „оръжие“ в месеците преди вота. Доналд Тръмп отрича сериозността на вируса, докато Джо Байдън е консолидирал целия Холивуд, медиите и всички граждански движения в своя полза и логично е фаворит на букмейкърите.

Българската компания за залози Efbet оценява шансовете за крайна победа на Джо Байдън с коефициент 1.60Доста по-лошо стоят нещата за Тръмп, който получава ставка за крайна победа в изборите 2.50. В последните месеци коефициентите за двамата варираха доста, но в продължение на сериозен период от време Джо Байдън постоянно бе едни гърди пред настоящия държавен глава на Америка. Постепенно Тръмп настигаше Байдън относно очакванията на букмейкърите, но нито веднъж в последните месеци не успя да го задмине и да се превърне в техен фаворит.

Efbet ви дава възможност да познаете и партията на победителя. Байдън и представената от него Демократическа партия получават коефициент 1.50 срещу доста по-високата ставка за Тръмп и Републиканците (2.55). В момента може да се възползвате от оферта 100% до 200 лева с Efbet Бонус код, предоставен от Букмейкър Рейтинги.

Напоследък ясно се наблюдава все по-огромното разделение на населението в Америка – виждат се отчетливо линиите на „лявото“ и „дясното“. И според политическия анализатор на Букмейкър Рейтинги именно фиаското покрай COVID-19 „затри“ всякакви икономически и политически успехи на Тръмп... поне към този момент. Означава ли обаче това сигурна победа за Джо Байдън?! Дори и най-големите социолози или анализатори, които следят случващото се в Белия дом от десетилетия, не се наемат с конкретна прогноза. Просто, защото вече имат опит отпреди 4 години. През 2016-а Тръмп отново бе аутсайдер на букмейкърите, а и не само – мнозина считаха, че тогавашният му противник Хилъри Клинтън, е сигурният нов президент. Дори самата тя публикува на рождения си ден (26 октомври) – няколко дни преди изборите на 8 ноември, снимка, с която си честити победата и новия пост. Госпожа Клинтън се оказа победител, но... само в Народния вот (48,2%) срещу 46,1% за Тръмп или разлика в почти 3 милиона гласа в нейна полза. Което се оказа без значение, тъй като бившата Първа дама загуби Електоралния вот. Дали и сега ще станем свидетели на повторение на изборите отпреди 4 години, предстои да разберем, но това е твърде вероятно. Можем да обобщим ситуацията така - зад Тръмп е „обикновеният американец“, който няма никакво желание от нови рестрикции, а подкрепата към Джо Байдън идва от „лявото“ по-млако поколение, което вече изрази позицията си със сериозни граждански протести.

По последни социологически проучвания електоралните гласове на Байдън стигат до 216, а са му нужни 270 за победа. Докато Тръмп остава със 125. Отново социолозите посочват, че Байдън ще спечели без проблеми в Кънектикът, Ню Джърси, Илинойс, Род Айланд, Вашингтон, както и в Ню Хемпшър, Колорадо, Ню Мексико, Вирджиния и Орегон. Winbet потвърждава това, като определя за сигурна победата на Байдън в Кънектикът – коефициент 1.03 в негова полза срещу 9.60 за Тръмп. Сходна е ситуацията с Ню Джърси, където Байдън е още по-сигурен (ставка 1.02 срещу 10.00 за настоящия президент). Абсолютно същите са очакванията на компаниите за залози и във Вашингтон – сигурна победа за Байдън (1.02) срещу (10.00) за Тръмп.

Настоящият президент обаче води сериозно в Аляска, Канзас, Луизиана, Мисисипи, Юта, Арканзас, като в това число може да добавим и следните щати: Мисури, Индиана, Монтана и Южна Каролина. В Аляска например Доналд Тръмп и Републиканската партия получават коефициент 1.07 за победа, а срещу себе си имат 7.50 за Байдън и Демократите. Ако има щат, в който букмейкърите да са убедени в победата на Тръмп, това е Арканзас. Някои хазартни компании дори не приемат залози за успех на настоящия президент в този щат, други го правят срещу символичната ставка от 1.01. Подобна е ситуацията, но с противоположен баланс в Калифорния. Преди около седмица Байдън водешена Тръмп в този щат с над 36% и ако запази преднината си и след вота, това ще е най-голямата победа на кандидат на това място от 1920 година насам. Именно Калифорния е най-големият щат, има най-много членове в Избирателната колегия, която избира президента на САЩ.

Политическият анализатор на Букмейкър Рейтинги отчита, че много важен за крайния резултат ще бъде дуелът в т.нар колебаещи се щати, в които нито един от двамата претенденти няма изявено предимство. Такива са например Уисконсин, Мичиган, Минесота, Айова, Северна Каролина, Аризона, Невада, Флорида, Джорджия, Тексас, Пенсилвания и Охайо. Някои от тези места, като Уисконсин, Минесота, Мичиган и Пенсилвания, са считани за дългогодишни сигурни места на демократите и ако Байдън спечели тях, твърде вероятно е да превземе президентския пост. Анализаторите припомнят, че преди четири години Доналд Тръмп победи Хилари Клинтън именно в някои от тези щати. Според мнозина тазгодишният вот ще  бъде решен в Пенсилвания, където Байдън към момента води с 49,8% срещу 45,5% за Тръмп, което е разлика от 4,3%.

Със сигурност ни очакват най-скъпите, най-грозните и провеждащите се при най-необичайни обстоятелства избори. Така ги нарекоха отвъд Океана. Със сигурност ни очаква изключителна избирателна активност, някои предричат, че ще достигне до 65% - най-високата от 1908 година насам. Сега обаче за разлика отпреди четири години, има нещо ново. Пандемията от Коронавирус дава своето отражение. Очаква се над 80 милиона американци да упражнят своя вот по пощата заради притесненията от зараза, докато през 2016 година, такъв вид гласуване използваха едва 25 милиона от населението. Огромният брой пуснати по пощата бюлетини поставя под сериозно напрежение изборните комисии и въпросът е дали въобще всички бюлетини ще пристигнат навреме, за да бъдат отчетени. Специалисти дори предвиждат, че е възможно в деня на изборите да не е ясно кой печели или да имаме... двама победители. Ще бъде нужно време, няколко дни или дори седмици, докато бъде обявен крайният победител. Самият Тръмп от известно време повтаря в тон с гласуването по пощата, че предстоят „най-измамните избори в историята...“

 
Сержант обяснява на новобранците: - Ако камък бъде хвърлен нагоре, то той ще падне на земята. Това се дължи на земното притегляне. Новобранец: - А…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любопитно Преди 1 час

Брокерката Симона напусна надпреварата на крачка от черните куртки

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

България Преди 4 часа

Това сочи доклад на ООН за здравословното поведение на децата в училищна възраст

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

България Преди 5 часа

Според Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори ограничаването на рекламата ще доведе до ръст на залози в нелегални сайтове и обекти

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Свят Преди 5 часа

Шикорски: Единствената надежда на Путин е нашата липса на решителност

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

България Преди 5 часа

Радев: Политиката и законодателството следва да се правят със загриженост и отговорност към България

Починa театралният режисьор Александър Илиев

Починa театралният режисьор Александър Илиев

България Преди 6 часа

Режисьорският му дебют е с „Адвокатът Пиер Патлен” във Видинския театър през 1986 г.

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

България Преди 7 часа

Министерство на младежта и спорта не е било уведомено

Електроразпределителна мрежа

Само в Унгария са плащали по-ниски цените на ток от нас за второто полугодие на 2023 година

България Преди 7 часа

Битовите сметки за електричество и газ в ЕС са намалели в сравнение с периода през 2022 г.

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Любопитно Преди 7 часа

Спекулациите започнаха да набират скорост заради нейна снимка

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Свят Преди 7 часа

В решението си съдиите се позовават на грешки в начина, по който е бил проведен процесът

о

Пеещите фонтани в Пловдив отново работят (ВИДЕО)

България Преди 8 часа

Музикално-светлинното шоу продължава 30 минути

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Любопитно Преди 8 часа

Изкуственият интелект ще направи картината още по-красива и реалистична

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

България Преди 8 часа

В мотивите е посочено драстичното намаление на електропроизводството от въглищни мощности