0
Най-успешният български интернет доставчик - Спектър Нет увеличи капацитетa на сателитния си канал. След ъпгрейда той е повече от 5 Mb/s. Сумарно с входящият капацитет на наземния канал с обем 1 Mb чрез БТК до Deutsche Telecom /Germany/ и Teleglobe /Canada/, Спектър Нет разполага с общо 6 Mb/s входящ капацитет. Поради факта, че и двата канала са двупосочни, сумарно достигнатите скорости от най-популярния интернет доставчик надхвърлят 8 Mbit/s. По показателя за общи Интернет капацитети, фирмата е с номер едно между частните интернет доставчики и е на второ място в България след БТК. Чрез двата независими интернет канала, фирмата осигурява на своите клиенти достъп едновременно до пет световни, независими доставчика.
Нещо повече, за първи път не само в България, но и в цяла Източна Европа, за поредния ъпгрейд е използван новият сателитен стандарт DVB - Digital Video Broadcasting. DVB предоставя възможност да се пренася всякакъв тип информация - данни, глас, видео и т.н., с голяма компресия, което води до голяма ефективност на използване на честотната лента.
За пълната сигурност на интернет връзката от година се използва специален канал за локализиране на всички хакерски атаки. Дори в случаи на постоянни флудове, клиентите на фирмата дори не разбират, че мрежата е атакувана. Достигнатите скорости не са уникални за България, но позволяват по-голяма свобода на работата на всички клиенти на Спектър Нет, както и да се осигури още по-стабилен контрол на качеството и степен на натоварване на всички връзки.
Планираното увеличение е свързано и със сериозни анализи на нуждите на всички настоящи клиенти на фирмата, както и предвижданията за нови клиети в близките месеци.
Проучванията на фирмата сред търговските фирми и организации, ползващи услугите на Спектър Нет, показват, че всички те променят начина си на работа, чрез по-големи инвестиции в Интернет технологиите. Разбира се това е всеобща тенденция и в близките месеци интернет клиентите на Спектър Нет многократно ще се увеличават.
СПЕКТЪР НЕТ Е ФИРМАТА С НАЙ-ГЪВКАВАТА ПОЛИТИКА ПО ОТНОШЕНИЕ НА КЛИЕНТИТЕ СИ.
Спектър Нет винаги демонстрира гъвкавост по отношение на динамично променящите се пазарни условия и желания на клиентите, но последните няколко месеца са особено доказателство за това. Например до юни месец 99 г., Спектър Нет не предлагаше типични dial-up услуги за крайни потребители. Интересът на клиентите към стабилни и качествени интернет услуги беше неимоверно голям и от юни 99 г., фирмата обяви продажбата и на Интернет за крайни клиенти. Преди да предприеме тази стъпка, фирмата проведе разговори със своите клиенти по наети линии, които основно се занимават с продажбата на dial-up услуги и предварително бяха уточнени намеренията на Спектър Нет, видовете услуги, цени и т.н. Фирмата има амбиции да се бори за сериозен пазарен дял и е факт, че само за първите четири месеца dial-up услугите на Спектър Нет са вече много популярни и броят на клиентите се увеличава с бързи темпове. Интернет потребителите не желаят само да бъдат обикновени четящи посетители, а заявяват желание за постоянно присъствие в Интернет пространството. Това показва и увеличаването на клиентите, които желаят регистрация на собствени домейни; създаването на web сървър, e-mail и ftp хостинг с висока скорост на достъп. Показателен е и фактът, че в последните 4 месеца само от името на Спектър Нет са регистрирани над 30 домейна, а клиентите на хостинг услуги са над 40.
През годината, Спектър Нет продължаваше да изгражда възли в големите градове на страната - Варна, Пловдив, Велико Търново и др. В момента клиентите на Интернет в 20 български града могат да ползват качествените интернет връзки на Спектър Нет. Клиентите на Спектър Нет могат да ползват т.нар. "Roaming" услуги в направление София-Перник и Перник-София като до края на годината броят на "Roaming" градовете ще се увеличи.
От няколко месеца в района на квартал "Изток"-София функционира нов независим технически център на Спектър Нет. Това е третия технически център в столицата, който резервира всички връзки на Спектър Нет и практически изключва възможността за прекъсване на Интернет връзките между доставчика и клиентите.
Новото за Спектър Нет е излъчването на радио и телевизионни програми в Интернет. Досега фирмата се въздържаше от официалното обяваване на тази услуга, защото изчакваше да настъпи подходящият момент, когато не единици, а по-голям брой от интернет потребителите ще имат технически възможности, за да могат да се насладят на качествен звук и картина. Направените тестове за предаване на звук и образ в реално време, чрез Real Streаm технологията, позволи да се изгради най-оптималната схема /необходими и тествани технически ресурси; закупуването на качествен софтуер, обучение на квалифициран персонал, организация на работа и др./ за предаването на такъв вид програми. Вече е факт излъченото в реално време "слънчево затъмнение", което беше съвместен проект между Триада - Варна, Дир.ВГ и Сърч. Посещенията в пиковите 5 минути на затъмнението бяха 28 000 /рекорд за България, който едва ли скоро ще бъде променен/, а уникално качествените записи и снимки на природното събитие бяха на техните сървъри в 15 минута след неговото приключване на нос Калиакра.
Удоволетворението на екипа на фирмата беше и от факта, че в следващия месец милиони потребители не само в България, но и от целия свят успяха да се възползват от архивите. Две от частните телевизии в София излъчиха специални предавания, като използваха техните записи.
Интернет решенията на Спектър Нет лежат в основата на информационните структури на множество български Интернет доставчици, информационни агенции, търговски фирми и др. Наблюдава се интересна промяна в процентното съотношение на клиентите по наети линии, които са интернет доставчици и тези, които са типични представители на корпоративния тип интернет потребители. Доскоро броят на клиентите сред интернет доставчиците превишаваше броя на корпоративните клиеннти, но към момента това съотношение е 40:60 в полза на корпоративните клиенти. Сериозен фактор за промяна на това съотношение е и развиването на българското информационно съдържание в Мрежата. Техни клиенти са основните фирми в страната, които са се посветили на осмислянето на българското Интернет пространство - агенция "Бизнес Дата", Триада Софт ООД, Сърч, Пресгрупа 168, БТА, БНР и др. Оживление се наблюдава и сред клиентите им по наети линии, които използват интернет изцяло по бизнес и търговски причини.
НОВИ ЦЕНИ ЗА ВСИЧКИ УСЛУГИ
Повишението на общия капацитет на Спектър Нет логично довежда и до намаление на цените на услугите по наети линии. Промяната в цените ще доведе до увеличаване на използваните интернет капацитети от настоящите клиенти и до привличане на нови клиенти, които се интересуват от качествени услуги на приемливи цени. Кои са основните услуги на Спектър Нет:
- Наети линии от Спектър Нет
- Спектър Нет предоставя високоскоростен и високонадежден достъп до Интернет по наети линии. Фокусът е поставен върху бизнес и корпоративните клиенти, като целевата група включва: фирми, информационни и медийни структури, холдинги, фондове, интернет доставчици и др. За всеки клиент се предлага услуга, която точно да съответства на неговите нужди. В основните услуги по наети линии се включват:
- Наети линии с гарантирани скорости
- SP Burst - Достъп до Интернет с възможност за постигане на високи максимални скорости
- SP BG-L - Некомутируем достъп до Българското Интернет Пространство
- Изграждане на виртуални мрежи
- WEB дизайн
- Hosting на WEB продукти - Спектър Нет предлага най- доброто място за публикуване на български WEB страници. Клиентите на фирмата, могат да бъдат сигурни, че техните WEB страници могат да бъдат често посещавани, защото Спектър Нет предлага най-бързата международна връзка, а поради изградените локални връзки между основните Интернет доставчици в България, клиентските страници могат да бъдат видими практически от всички български клиенти.
- 24 часова поддръжка - Извършва се постоянна 24 часово наблюдение, 7 дни в седмицата за следене на трафика и дистанционна поддръжка от Спектър Нет Система за статистика на Интернет трафик Автоматичен мониторинг на клиентските връзки Инсталации, поддръжка и обучение
- Консултиране и проектиране на цялостни решения Спектър Нет е специализирана и в консултиране, цялостно проектиране и изграждане на Интернет центрове. Разнообразните клиенти на Спектър Нет поставят и уникални по своята същност задачи, които изискват и различни решения. Решенията, които фирмата предлага на своите клиенти винаги са оптимизирани от отношение на цена/качество.
Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Тя се приготви за Страстната седмица, но за съжаление мъжът и така и не замина в командировка...
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Маргарита и Кристиян обявиха война на София и Тихомир в “Един за друг”

Маргарита и Кристиян обявиха война на София и Тихомир в “Един за друг”

Любопитно Преди 2 часа

Седмичното изпитание за жените свали всички маски във Вилата на любовта

Няколко земетресения в Тайван, най-силното с магнитуд 6,1 по Рихтер

Няколко земетресения в Тайван, най-силното с магнитуд 6,1 по Рихтер

Свят Преди 3 часа

Националната противопожарна агенция съобщи, че няма незабавни съобщения за щети

Испания ще достави ракети "Пейтриът" на Украйна

Испания ще достави ракети "Пейтриът" на Украйна

Свят Преди 7 часа

Партидата ще бъде доста ограничена

Назначиха нов областен управител на София

Назначиха нов областен управител на София

България Преди 8 часа

Още пет области са с нови управители

АБРО: Призоваваме народните представители за незабавна дискусия относно Закона за хазарта

АБРО: Призоваваме народните представители за незабавна дискусия относно Закона за хазарта

България Преди 8 часа

АБРО с официална позиция във връзка с приетия на първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за хазарта

Българските 15-годишни са с по-ниски очаквания от връстниците им по света

Българските 15-годишни са с по-ниски очаквания от връстниците им по света

България Преди 8 часа

Проучването на ОИСР представя изводи по пет ключови области

<p>&quot;Скриването на тялото беше трудна задача&quot;: Учителка призна хладнокръвно убийство</p>

"Раздвоена личност”: Начална учителка признава, че е убила приятеля си

Свят Преди 9 часа

"Все още действията ми ме преследват. Понякога ми се налага да си спомням какво съм направила”, коментира обвиняемата пред съда

Унижение

Коя е най-силната психическа травма за човек?

Любопитно Преди 9 часа

Според специалистите, отговорът е само един.

Присъда от 1794 години затвор за сирийка в Турция

Присъда от 1794 години затвор за сирийка в Турция

Свят Преди 9 часа

Ахлам Албашир и част от задържаните обвиняеми присъстваха на заседанието

Зеленски: Радиацията не признава граници

Зеленски: Радиацията не признава граници

Свят Преди 9 часа

Зеленски: Дълг на целия свят е да окаже натиск върху Русия

<p>Как е реагирал Георги Блажев на новината, че ще става баща</p>

Георги Блажев: Да си добър родител не облагодетелстваш само твоето дете, ти си в плюс на обществото

Любопитно Преди 9 часа

Това сподели от личен опит писателят и панелист в „На кафе“ Георги Блажев в подкаста „Ох, на мама! Podcast”, който е и баща на две деца

Задържаха две жени, ощетили държавата с над 100 000 лв.

Задържаха две жени, ощетили държавата с над 100 000 лв.

България Преди 10 часа

Те използвали фалшиви решения на ТЕЛК

Аварирал камион причини километрично задръстване

Аварирал камион причини километрично задръстване

България Преди 10 часа

От полицията съобщиха, че към мястото на инцидента пътуват екипи

Гласувайте за най-големите постижения на България след 1989 година

Гласувайте за най-големите постижения на България след 1989 година

Свят Преди 10 часа

Вижте как може да подкрепите някой от най-забележителните успехи на страната ни

„Огледало на войната” в „Темата на NOVA“

„Огледало на войната” в „Темата на NOVA“

Любопитно Преди 10 часа

Не пропускайте тази събота след централната емисия новини

Дамите в “Един за друг” изясняват отношенията си лице в лице

Дамите в “Един за друг” изясняват отношенията си лице в лице

Любопитно Преди 11 часа

Те ще играят нестандартна игра на покер