0

"НДСВ може да подкрепи Бриго Аспарухов за кмет", обявява "Сега".

Това щяло да стане при евентуален балотаж на кандидата на БСП срещу кмета Бойко Борисов.

Царят даде рамо на червеният кандидат срещу Бойко Борисов, пише "Стандарт" и уточнява, че това е било обсъдено в телефонен разговор между лидерите на БСП и НДСВ.

"Симеон раздвоен между двамата генерали, умува за собствен кандидат", коментира още "Стандарт".

"24 часа" разглежда вариантите пред НДСВ за кмет на София - да подкрепи Бойко Борисов, кандидата на СДС и ДСБ или да застане зад номинацията на Бриго Аспарухов, кандидат на БСП за София.

Според изданието обаче последният вариант бил почти невероятен.

Ще чистя София, а не "омазани лица, казва в интервю за "24 часа" Аспарухов.

Ще работя жителите на столицата да станат съпричастни в решаването на проблемите на града, посочва той и допълва, че ще даде по-голяма самостоятелност и отговорност на районните общини за това.

Време е да изпълним европейския етикет със съдържание, казва Аспарухов в друго интервю за "Дума".

"Номинацията на Аспарухов не е добър сигнал към софиянци.

Най-малкото, защото ще покаже колко фалшиви са опитите на БСП да се представи като реформирана и модерна лява партия", казва в интервю за "Труд" председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Със СДС и ДСБ имаме база за разговори, посочва той.

"Монитор" разкрива, че два месеца преди издигането на кандидатурата му за кмет на София, генералът от бившата Държавна сигурност Бригадир Аспарухов, е бил спешно оневинен от военната прокуратура в София.

На практика тогава е било прекратено делото срещу него за унищожаването на досието на агента на ДС "Румянцев", зад който стои близкият приятел на Бриго - банкерът Атанас Тилев, обяснява вестникът.

Технократ на възраст между 40 и 45 г., който не се е занимавал активно с политика в последните години, но хората ще го припознаят след "леко напомняне".

Това е най- новата идея за кандидат-кмет на София, която се очаква ДСБ да предложи на СДС за обща номинация, научил "Труд".

Истинският кандидат нямало да е член нито на СДС, нито на ДСБ.

Според "Стандарт" общият кандидат ще бъде Иван Нейков. Днес шефовете на столичните структури на двете партии щели да се съберат на среща, за да парафират сделката.

Няма да влизам в евтини битки, аз имам план за развитието на Пловдив, е казал вчера пред "Труд" бизнесменът Георги Гергов, който обмисля кандидатирането си за кмет на града.

Той не приема развихрилата се компромативна война между политическите опоненти.

"Много влиятелен човек стои зад компромата", казва пред "24 часа" кметът на пловдивския район "Тракия" Славчо Атанасов, срещу когото беше пуснат слух, че е изнасилил 12- годишна ромка.

Атанасов е и кандидатът на ВМРО и ГЕРБ за кмет на Пловдив. Той заявява, че не е престъпник и отрича да е извършил подобно нещо.

Махам се от политиката, ако загубя изборите, извежда "Стандарт" от интервюто си с Костадин Паскалев, кандидат за кмет на Благоевград.

Няма да си разваля приятелството с кандидата на ГЕРБ, заявява той.

"Стандарт" публикува данни от проучване на агенция Афис, според което ако изборите бяха днес, 26,2% от анкетираните щяха да гласуват за Бойко Борисов за кмет на София.

За кандидат на левицата биха гласували 16,9%, а за общ десен кандидат - 4%.

Иван Нейков са посочили 3,8% от запитаните, а Тити Папазов - 2,1%.

Кандидатът на "Атака" би получил 3,8% подкрепа.

"Синдикатите пак се бунтуват срещу плоския данък", коментира "Сега".

Хората трябва да разберат, че плоският данък изземва още пари от доходите им, предупреди лидерът на КНСБ д-р Желязко Христов.

Според него най- ощетени от новия налог ще бъдат 60% от работещите, които получават между 180 и 460 лв.

Президентът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев смята, че очакваното оживление в икономиката и изваждането на сивия бизнес на светло няма да се състои.

Синдикатите настояват кабинетът да запази необлагаемия минимум или да въведе "отрицателен данък" (акцент и в другите всекидневници).

Гражданската национална гвардия трябва да е равнопоставена за всички. В нея има място за всички и за роми, заяви вчера лидерът на Българския национален съюз Боян Расате, цитиран от "Труд".

Той обясни, че гвардията трябва да върши своята работа в училищата и нощните заведения, където се разпространяват наркотици.

Гвардейците щели да бдят и в градския транспорт, защото там масово били плъзнали джебчии.

Те щели да помагат на хората и при бедствия.

"Сега" посочва, че Константин Тренчев е подкрепил идеята на Боян Расате за създаване на национална гвардия срещу престъпността.

"ДПС недоволно от отчета на Станишев", посочва "Сега".

Недоволството било, че премиерът Сергей Станишев не е казал нищо за постиженията на техните трима министри в отчета за първата половина на мандата на правителството.

Само 26 разрешения за търсене, проучване или добив на подземни богатства, което прави две на месец, ще издаде Министерството на околната среда и водите за цялата 2007 г., прави извод "Сега" от отчета на правителството за половината от
мандата.

Планът на МОСВ е тази година да даде 11 одобрения в сектора "нефт и газ".

"Нов отчет, нови успехи", пише в заглавие на анализ "Сега". Ако България запази сегашните темпове на развитие, след 10 години ще продължи да е сред най- бедните в ЕС, смята авторът Георги Ангелов от Институт "Отворено общество".

"За какво са ни отчети, като липсват приоритети" - е заглавие на материал в "Труд", в който се анализира изпълнението на изброените в програмата на правителството от преди две години приоритети.

"Каква е цената на това управление" - е формулировката в "24 часа", а в "Дневник" - "Отчетът на кабинета - "Красива България".

Лидерът на Обединения блок на труда проф. Кръстьо Петков призова вчера премиера и лидер на БСП Сергей Станишев да се раздели с партньорите си от тройната коалиция НДСВ и ДПС, отбелязват всекидневниците.

В открито писмо до Станишев той прогнозира провал на червената партия на предстоящите местни избори.

Списък с 88 бизнесмени, които дължат поне по 50 000 лв. данъци, е постъпил в прокуратурата, информира от първа страница "24 часа".

Обединяват се данни за длъжници, които управляват по 30-40 дружества и продължават да трупат задължения.

Столицата е станала особено привлекателна за лица, които постоянно регистрират фирми с цел измама, пише изданието.

"24 часа" публикува интервю със Светлана Паунова, шеф на Териториалната данъчна дирекция-София.

Запорирали сме имущество за 226 млн., посочва тя.

Двама служители, охраняващи ареста на Националната следствена служба в София, най- вероятно ще бъдат наказани след прокурорска проверка миналата седмица, съобщил за "Сега" зам.- министърът на правосъдието Димитър Бонгалов.

Двамата служители са оставили два мобилни телефона в една съблекалня.

Апаратите са били изключени и няма информация да са били използвани от арестанти.

Прокурорската проверка в затвора и специално в ареста на НСлС е била по повод зачестили случаи на изтичане на информация.

Проверката на прокуратурата в местата за лишаване от свобода е показала, че в затворите лесно могат да бъдат вкарани мобилни телефони и други забранени вещи.

В интервю за "Труд" Бонгалов посочва, че сегашният закон не дава право на служителите на министерството да извършват обиски на други лица освен на затворници.

Затворите се посещават от много хора - адвокати, близки и роднини на затворниците, хора от други ведомства, които идват по служба - прокурори, съдии, медицински лица, учители и др., допълва той.

По думите на Димитър Бонгалов в момента се купува техника за заглушаване на мобилни разговори от ареста.

Нов регламент за плановите райони в България и Румъния ще обсъжда Европарламентът през следващата си сесия, пише "24 часа", като цитира евродепутатът Николай Младенов.

Ще има изискване всеки район да има поне 800 000 души население.

С промяната от Европарламента към Северния централен планов район вече ще влизат Русе, Разград, Търново, Силистра и Габрово, а Плевен и Ловеч ще отидат към Северозападна България.

България се опитва да се измъкне от енергийната хватка на Русия, пише под глава "Стандарт".

Според изданието, външният министър Ивайло Калфин е натоварен с мисията да спазари газ от Туркменистан.

Днес за каспийските републики заминава правителствена делегация.

"Бургас - Александруполис отново е под въпрос", пише на водещо място "Дневник" и допълва, че ако Русия не отстъпи от исканията си, страната ни може да се откаже от петролопровода.

Градушки като орех удариха половин България, отбелязва "Труд". Мълния уби 12- годишно момиче.

Силен вятър отнесе покриви и разруши домове.

Дъжд като из ведро валя почти над цялата страна и предизвика наводнения по улици и подлези.

Темата е разгледана подробно на втора и трета страница, както и в другите всекидневници.

Таксите за обслужване, които взимат фирмите за топлинно счетоводство за отчитане на уреди и изготвяне на изравнителните сметки, могат да се вдигнат тази есен, пише "Сега", като се позовава на Асоциацията на фирмите за топлинно счетоводство.

Най- вероятно увеличението ще е с 3-4 лв.

Здравната осигуровка остава 6% и догодина, обяви пред БНР вчера министърът на здравеопазването Радослав Гайдарски, предават вестниците.

Запазването на този размер означава, че няма да тръгне и т. нар. втори стълб в здравното осигуряване.

Имаше предложения, ако вноската се увеличи, част от нея да отива в частните фондове и така постепенно да се разбие монополът на здравната каса, обяснява изданието.

"Наши огнеборци спасиха гръцко село", отбелязва под глава "Труд". В нощта срещу неделя пожарникарите са спрели огъня към село Исария, на 200 км южно от Атина.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

В магазина за играчки. Купувачът: - Ще взема две колела за по-големите момчета близнаци, два самосвала за по-малките близнаци, две хармонички за осемгодишните близнаци, две…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

ЕС постигна сделка за климатичен „закон на законите”

ЕС постигна сделка за климатичен „закон на законите”

Свят Преди 1 час

Той ще направи целта на за достигане на климатичен неутралитет до 2050 г. необратима

Над 450 арестувани на протестите в Русия

Над 450 арестувани на протестите в Русия

Свят Преди 2 часа

Руските власти изглеждат решени да сложат край на движението в подкрепа на Навални

Джо Байдън

Mоже ли Байдън да спаси отношенията с Русия

Свят Преди 3 часа

Все пак Байдън нарече Путин „убиец“

Правната комисия прие проекта на ИТН, отхвърли този на ГЕРБ

Правната комисия прие проекта на ИТН, отхвърли този на ГЕРБ

България Преди 5 часа

Приеха на първо четене изцяло въвеждане на машинен вот

Русия гони 10 служители на посолството на САЩ в Москва

Русия гони 10 служители на посолството на САЩ в Москва

Свят Преди 6 часа

Миналата седмица Държавният департамент на САЩ експулсира 10 служители на посолството на Русия

Манолова: Предлагаме да бъде създаден изборен район "в чужбина"

Манолова: Предлагаме да бъде създаден изборен район "в чужбина"

България Преди 7 часа

"Изправи се! Мутри вън" предлага и електронно, дистанционно гласуване за българите зад граница

Нов вариант на коронавируса с тройна мутация бе открит в Индия

Нов вариант на коронавируса с тройна мутация бе открит в Индия

Теми в развитие Преди 7 часа

"Това е най-заразният вариант. Той бързо води до заболяване при много хора", казват учените

Голям протест в Берлин срещу мерките, полицията използва сълзотворен газ

Голям протест в Берлин срещу мерките, полицията използва сълзотворен газ

Свят Преди 8 часа

Депутатите обсъждат закон за втвърдяване на мерките за борба срещу пандемията

Мистериите, които и до днес остават неразгадани

Мистериите, които и до днес остават неразгадани

Любопитно Преди 8 часа

Историята е пълна с изключително интересни, но напълно неизвестни и до днес неща

Индонезия издирва подводница с 53-ма души на борда

Индонезия издирва подводница с 53-ма души на борда

Свят Преди 8 часа

Потърсена е помощта на Сингапур и Австралия

Скандално, „Мундо“: УЕФА е подкупила шестте английски клуба

Скандално, „Мундо“: УЕФА е подкупила шестте английски клуба

Свят Преди 8 часа

„Мундо Депортиво“ твърди, че според испанските клубове оттеглянето на английските е само временно

Не прекалявайте с ядките, може да си навредите

Не прекалявайте с ядките, може да си навредите

Любопитно Преди 9 часа

Консумацията им не трябва надвишава 50 грама дневно, съветва диетолог

Мон Дьо

Специално студио „Треска за Оскари – Нощта на триумфа“ с Мариян Станков – Мон Дьо

Любопитно Преди 9 часа

Българските зрители ще могат да проследят церемонията по раздаването на наградите „Оскар“ на живо по KINO NOVA

Защо фирмите трябва да сменят доставчика си на ток?

Защо фирмите трябва да сменят доставчика си на ток?

Технологии Преди 9 часа

От 1 октомври 2020 в България за фирмите е задължително да си изберат доставчик на електричество

Костадин Ангелов

Ангелов в НС: Предложете нови членове на НОЩ

Теми в развитие Преди 10 часа

„Бяха изказани мнения, че хирурзи не могат да управляват пандемията, а аз твърдя, че тя до момента се управлява успешно”, заяви здравният министър в оставка

<p>Откраднаха половин милион от инкасо автомобил в Перник</p>

Атакуваха инкасо автомобил в Перник

България Преди 11 часа

Каква сума е открадната