0

"Тотална чистка на данъчни шефове", констатира под глава "Сега". Изданието посочва, че от 1 януари Националната агенция по приходите ще обедини администрациите, които събират данъците и осигуровките.

Очаква се днес финансовият министър Пламен Орешарски да подпише заповедите за 14 уволнения, поискани от изпълнителния директор на НАП Мария Мургина, пише "Сега".

Тя била предложила за освобождаване двама от заместниците си - Валентин Видолов и Иван Мавров, както и 12 от всичките 30 териториални данъчни директори.

"24 часа" публикува интервю с Мария Мургина. Тя казва, че не се предвиждат никакви съкращения на персонала по повод началото на работата на агенцията за приходите през януари. Предстоят персонални промени на ръководството на някои териториални дирекции, допълва Мургина.

Шансът за страната ви да стане пълноправен член на ЕС през 2007 г. е много сериозен, цитират изданията австрийския канцлер Волфганг Шусел. Той посрещна във Виена българския премиер Сергей Станишев.

Шусел подчертал, че Австрия е впечатлена от постигнатото и гледа много сериозно на бъдещото членство на България в ЕС. Ще бъдем добри европейци, уверил Сергей Станишев.

Австрия поема председателството на ЕС от 1 януари 2006 г.

"Доган поиска от Ердоган обезщетение за изселници", съобщава "Сега".

Лидерът на ДПС Ахмед Доган е поискал от турския премиер Реджеп Тайп Ердоган да обезщети изселниците ни като пострадали за Турция. Това разкрил вчера председателят на НДПС Гюнтер Тахир пред Нова телевизия.

Пред "Сега" Тахир уточнил, че в писмо на Доган до Ердоган от 19 април 2005 г. пишело, че на Балканите от столетия живее турско малцинство.

Лидерът на ДПС припомнял, че през 70-те и 80-те години срещу това малцинство в България са вървели асимилационни процеси, които са довели до изселването на голяма част от него в южната ни съседка.

Съгражданите ни се обръщали към ДПС с искане за съдействие пред турската държава.

Мехмед Гюджюк е новия посланик на Турция у нас, осведомява "Монитор".

"Партиите се дебнат за конкуренти на Първанов", прави извод "Сега" от интервютата на политически фигури, направени пред БТА. Левите сигурни във втория мандат, НДСВ и ДПС мълчат, десните се оглеждат за мъжествен кандидат, а Волен Сидеров ще каже последен, прави обзор всекидневникът.

Партиите от управляващата коалиция вероятно ще подкрепят Георги Първанов на президентските избори, анализира "Стандарт".

Под заглавието "Българите на годината" "Стандарт" подрежда: "Георги Първанов, безспорният лидер"; "Сергей Станишев - два пъти премиер"; "Ахмед Доган - победител и още нещо"; "Бойко Борисов - генералът победител"; "Цонко Цонев - кметът на купоните"; "Симеон Сакскобургготски - лисицата на властта"; "Надежда Михайлова - синята сълза"; "Петър Стоянов - новата стара надежда" и др.

В обширни материали вестниците правят обзор на 2005 година. Заглавията са: "Политическата 2005 година - от А до Я" в "Труд", "Завещанието на 2005-а" в "Монитор", "Окото на 2005 г." в "Новинар", "2005 - година на природата, пандемията и политиката" в "Дневник", "Каква я свършиха коалицията на управляващите" в "Дума".

"Петър Стоянов отряза пътя на Надежда до парите на СДС", коментира "Сега". Новата фондация "Демокрация днес", която лидерът на СДС Петър Стоянов основа наскоро, ще измести изцяло от партийните финанси "Демократична алтернатива".

Това съобщил главният секретар на СДС Иван Колчаков. Целта е Надежда Михайлова да бъде изолирана от управлението на парите, защото отказа да отстъпи контрола върху старата фондация, пояснява изданието.

Пред "Труд" лидерът на коалиция "Атака" Волен Сидеров съобщил, че в България през юни ще се сформира Интернационал на националистите. Догодина е втората среща на над 100 представители на патриотични формации от Европа.

"СЕМ и БНР се помириха", съобщава "Сега". Това станало на среща на Съвета за електронни медии с генералния директор на БНР Поля Станчева и с директора на "Хоризонт" Петър Галев.

На разговора станало ясно, че протестът на журналистите срещу Райчо Райков не е заради констатирано нарушение в програмата, а заради формата на писмото.

От СЕМ обяснили, че това е стандартен начин на комуникация с операторите, който досега е бил прилаган и спрямо други радиостанции.

Министърът на вътрешните работи Румен Петков призовава в интервю за БТА гражданите са не дават пари на катаджиите, пише "Сега". Когато КАТ ни спира и ние "бутаме" пари на катаджията, за да не ни вземат талона, ставаме съпричастни към това, от което сме недоволни, заявява министър Петков.

"Ще има още арести на престъпни босове", цитира на първа страница "Труд" министър Румен Петков. Изданието публикува интервю с вътрешния министър.

Той определя като "гнусен ход" на интриганти пуснатите от пресата слухове, че предстои смяна на шефовете на СДВР и РДВР- Варна. Румен Петков отрича да има списък с наши мафиоти, с който разполагат партньорите ни от Европа.

"Кой ще наследи Никола Филчев", пита под глава "Дума". Според изданието това ще е един от най-важните отговори и посочва, че най- спряганите имена са сред магистрати, съветници и политици.

Подадох молба до премиера Сергей Станишев да продължа да оперирам. Не виждам конфликт, защото помагам на хората, предава "Труд" коментара на здравния министър Радослав Гайдарски по повод информацията, че работейки като лекар, нарушава етични кодекс.

"Стандарт" посочва на уводната си страница цените на цигарите от следващата година. Родните марки цигари скачат с един лев. "Средец", "GD", "Мелник" и "Фемина Слимс" ще се продават по 2,30 лв. за кутия.

Пакет "Шипка" и Арда" ще са по 1, 85 лв. Новата цена на "Виктори" е 2,60 лв.

Кутията "Давидоф" и "Парламент" ще се продават на 5 лв. "Малборо" ще струва 4,50 лв., а "Лъки Страйк" - 3,90 лв. "Карелия Слимс" става 4 лв., а синият "Кент" и "Ротманс" - 4,20 лв.

В Родопите се очакват нови порои, след като реките в Смолянска област повишиха нивата си с 1 м. при последните валежи, пише "Сега".

Пред изданието областният управител на Смолян Петър Фиданов заявил, че са запознати с прогнозите, но според него няма опасност от наводнения като тези през лятото.


"Борисов отказа да плати на фирмите по чистота", обявява "Сега". Концесионерите по чистота в София поставиха ултиматум на общината да се издължи за свършената работа през октомври и ноември до 3 януари, в противен случай ще заведат дело.

"Ще се съдим", отсякъл столичният кмет Бойко Борисов.

Над 1100 са строежите, които замърсяват и унищожават инфраструктура, детски площадки и зелени площи. Това е гаменско поведение, казал Бойко Борисов след среща със софийския градски прокурор Бойко Найденов.

Районите кметове масово ще спират строежите на фирми, които замърсяват улиците с калните гуми на камионите си, обявил още кметът, посочват изданията.

Всекидневниците предават думите на Борисов, че в края на следващата година ще бъдат изградени четири подземни паркинга в центъра на столицата. Забраняват се до 1 януари престоят и паркирането по пл. "Батенберг", допълва "Телеграф".

Националният осигурителен институт (НОИ) няма да работи извънредно в събота въпреки стотиците чакащи да разсрочат здравните си дългове, информира "Сега". Днес изтича срокът за подаване на молбите.

Силно прилепчивият есенно-зимен вирус продължава да върлува из страната, пише "Труд". От Министерството на здравеопазването съобщили, че през последната седмица официално са регистрирани около 13 хил. новозаболели.

Министърът на земеделието и горите Нихат Кабил забрани за втори път през последните два месеца вноса на живи домашни и диви птици, яйца и необработени птичи продукти от Турция, информира "Дневник".

Ветото е наложено вчера поради установен случай на птичи грип на югоизточната турска граница в непосредствена близост до Армения и Иран.

Мними застрахователни брокери и агенти предлагат сключване на задължителната застраховка "Гражданска отговорност", алармираха от Комисията за финансов надзор, предава "Сега".

От комисията препоръчали при сключване на застраховката потребителите да изискват от застрахователния агент легитимен документ, че посредничи за застрахователя, чиито застраховки продава.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

д

Защо семейството полицаи влезе с над 200 кг багаж в “Един за друг”?

Любопитно Преди 56 минути

Полицейското семейство Маргарита и Кристиян са поредната двойка, която напуска “Един за друг”

;

Любовната история на цар Борис ІІІ и Йоанна Савойска

Любопитно Преди 1 час

Любовта им - чиста и истинска, непродиктувана от политически или лични интереси

Разследват документна измама, свързана с Кирил Петков и „Да запазим Корал“

Разследват документна измама, свързана с Кирил Петков и „Да запазим Корал“

България Преди 2 часа

Кирил Петков твърди, че това е „поредният ченгеджийски номер“

ГЕРБ, БСП, "Синя София", ИТН и независими срещу проекта за "Патриарх Евтимий"

ГЕРБ, БСП, "Синя София", ИТН и независими срещу проекта за "Патриарх Евтимий"

България Преди 2 часа

Проектът за бул. "Патриарх Евтимий" бе представен в петък от заместник-кмета по транспорт

Отвъден живот

Добре дошли в града, в който всеки говори с мъртвите

Любопитно Преди 2 часа

Ако вярвате в задгробния живот, това е една задължителна дестинация

НСО опроверга Денков, охраната му не е свалена

НСО опроверга Денков, охраната му не е свалена

България Преди 2 часа

От НСО посочват, че изпълняват стриктно вменените им „със закон задължения”

Доброволци засадиха 1300 нови фиданки в района на село Негован

Доброволци засадиха 1300 нови фиданки в района на село Негован

България Преди 2 часа

Над 100 служители на Пощенска банка се включиха в инициативата, която е част от мащабния проект „Новата гора на София – 2“

Как да се грижим за здравето на детските зъби: Научете с нас

Как да се грижим за здравето на детските зъби: Научете с нас

Любопитно Преди 3 часа

„Ох, на мама!“ има удоволствието да обяви своето първо голямо целодневно БЕЗПЛАТНО събитие за всички бъдещи и настоящи родители

Хората с инвалидни пенсии останаха без великденска добавка

Хората с инвалидни пенсии останаха без великденска добавка

Пари Преди 3 часа

Право на великденска добавка добиха около 534 хиляди души

Грета Гъруиг

Обявиха тазгодишното жури на фестивала в Кан

Любопитно Преди 3 часа

Председател е режисьорът на "Барби" Грета Гъруиг

Вижте как да проверите номера и адреса на избирателната си секция

Вижте как да проверите номера и адреса на избирателната си секция

България Преди 3 часа

На 9 юни гласуваме на избори 2 в 1 - за Европарламент и за Народно събрание

Затвор без решетки в Самораново

Отварят през септември първия затвор без решетки у нас

България Преди 3 часа

Съоръжението е предвидено за настаняване на лишени от свобода, които изтърпяват по-дълги присъди

С документален филм ЕП призовава да използваме гласа си на евроизборите

С документален филм ЕП призовава да използваме гласа си на евроизборите

Свят Преди 4 часа

Комуникационната кампания е под мотото „Използвай гласа си. Или друг ще реши вместо теб”

Полските фермери преустановиха блокадите по границата с Украйна

Полските фермери преустановиха блокадите по границата с Украйна

Свят Преди 4 часа

Камионите, превозващи зърно, все още ще срещат известни ограничения, предупредиха украинските митнически власти

НСИ: Населението на България продължава да се топи и да застарява

НСИ: Населението на България продължава да се топи и да застарява

България Преди 4 часа

Към 31 декември 2023 г. населението на страната ни е 6 445 481 души, което представлява 1,4% от това на ЕС