0
Не еля е. И явно лятото настъпва с пълна сила, ако се съди по новините по първите страници на изданията. "Труд" гледа на заобикалящото ни ни повече, ни по-малко през очите на Алфред Хичкок и излиза със стряскащото заглавие: "Гларуси кълват хора в Албена". След такова заглавие няма как писъци да не отекват в ушите ви, още повече, че снимка на стария Хич се мъдри редом до материала, а долната част на репортажа е подпряна от фотос на морно гледаща знойна красавица по бански костюм.

А ето и фактите. От седмица гларуси пикирали на висока скорост и кълвели летовници пред Международния колеж по морски туризъм в Албена. Десет души вече пострадали от гларусите, докато накрая гнездото им не било разрушено. Интересното било, че птиците не понасяли мъже в синьо и всички гости на колежа били молени да не обличат ризи в този цвят. "Синята забрана" засегнала дори Боб Милър - почетният председател на ВУЗ-а, дългогодишен губернатор на щата Невада и приятел на Клинтън, който дошъл да раздава дипломите на 8-ия випуск на колежа.

И сега отглас от същото събитие, но в друго измерение - "Клинтън рекламира българските курорти", известява ни от първа страница "Стандарт". Зачетем ли се в дописката установяваме, че все пак липсва едно "ще". Не че издребняваме, но се оказва, че бившият американски президент може и да посети през ноември курорта Албена, е съобщил отново упоменатият и от "Труд" Боб Милър. И ако дойде, присъствието му естествено "ще" бъде реклама за българския туризъм. А иначе през седмицата бившият губернатор Милър ще се срещне и с премиера Сакскобургготски, с който да си говорят за българския туризъм.

Споменаваме премиера и веднага трябва да отбележим, че днес той е рожденик. Честит рожден ден на първа страница му пожелава само "Труд", а на втора уточнява - "Симеон няма да празнува". Нищо, че днес навършва 65 години. Личното му пресаташе Галя Дичева дори уточнила, че днес той нямало да си е у дома във Врана. "Във Врана ще е, няма да е в Министерски съвет, обявила пък оттам прессекретарят му Цветелина Узунова. А докато двете се разберат къде точно ще е премиерът на България и с какво ще се занимава той, "Монитор" е разузнал, че и премиершата г-жа Гомес Асебо нямало да е в България, просто защото пред рождения ден на съпруга си предпочела да празнува 50-годишнината от брака на брат си.

"Труд" обаче отново излиза едни гърди напред в премиерската надпревара, доколкото е узнал къде точно ще има молебени за Симеон Сакскобургготски и публикува пълна листа от събитията - Пловдив, Варна, Арбанаси. Изданието дори е прочело в аванс поздравителен адрес от клуб "Симеон Втори" в Скандинавия, където сегашният премиер се обявява за филиз от владетелския род Дуло.

Толкова със светската хроника. Но продължим ли да разлистваме пресата, лятната екзотика отново нахлува на талази. Българин даде 344 000 долара за БМВ-то, любимо на агент 007, диви се "24 часа". И превръща събитието в новина на броя си. Както и "Монитор", който публикува снимка на лъскава кола под заглавието "Те ти булка Спасовден", доколкото салонът се открива в деня на шофьора, който е и ден на св. Спас.

"Стандарт" пък не крие задоволството си за това, че ще следим за бедствия чак от космоса. Тъй като космически център за природни бедствия и аварии щял да се създава у нас. А откъде знаем това ли? Съобщил ни го вчера руският министър на бедствията и авариите Сергей Шойгу, който за утешение добавил, че от него ще можем да следим и за развитие на зърнените си култури. Тъй де, "нема лабаво с хлеба" - в привичен стил и в коментарната си колонка се съгласява "Труд".

И след като изброява колко му трябва на един хляб - бучка мая, чаша и половина хладка вода, щипка сол, захар, че и малко олио - "Труд" прогнозира, че тази година ще имаме дори повече брашно, отколкото ни трябва, като се има предвид и емиграцията. Но най-вече изданието приветства действията на ХЕИ, което ловяло хлебопроизводители с неплатени данъци и ниска хигиена - неща, които иначе допълнително смъквали цената на хляба.

А иначе какво - в летните жеги ръководството на БНТ решило да мести "Сънчо". Да, да именно популярната рубрика на децата, защото генералният директор на БНТ Кирил Гоцев е обезспокоен, че рубриката нямала траен рейтинг. Мечтата на телевизионното ръководство било аудиторията да се подгрява до "По света и у нас" от сапунен сериал, а "Сънчо" да мине някъде веднага след новините. Децата можело и да почакат. Експерти споделят, че подобни опити са правени по времето на Иван Славков, но после "Сънчо" се върнал и трайно заел място си.

А вече на по-вътрешните си страници изданията не пропускат да отбележат, че Евдокия Манева, бивш министър на екологията в кабинета Костов, е оглавила СДС-София в рамките на жестока надпревара. Евдокия превзе крепостта на Валяка, отбелязва "Труд". "Монитор" също е впечатлен от това, че Манева е заела мястото на Бакърджиев, след което изданието отбелязва факта, че всички кандидати за столични лидери са били препитвани за отношението им към Стефан Софиянски. "Стандарт" определя Манева като човек на Костов, но и дава думата. В блиц-интервю новата лидерка заявява, че не иска да връща миналото и споделя, че 4 годишният й опит като министър е сериозна организационна заявка.

А иначе отново от "Стандарт" научаваме с какво вчера се е занимавал току-що упоменатият столичен кмет. Той просто е бил гост на празника на рилския зелник в Бели Искър. Изданието отбелязва, че в определянето на най-вкусния зелник са взели участие олимпийските шампионки Екатерина Дафовска и Ирина Никулчина, певицата Силвия Кацарова. "Труд" отдава дължимото на Мира Янова от МБМД, която е в основата на инициативата, като целта е да се развие туристическото движение в района. А "Монитор" отбелязва, че празниците на зелника продължават и днес с организирано изкачване до Седемте рилски езера и Мальовица. А снощи до късно жителите на Бели Искър са гощавали дошлите на празника с чорба от челадинки и киселец, и с бял боб със сушени манатарки.

И както винаги в неделя кулинарията не липсва из пресата. От "Монитор" можете да научите как се прави истинска супа Гаспачо, така приятна в жегите. "Труд" разхлажда читателите си със съобщение за новооткрит чуден воден парк в Пловдив и за това как в клубовете вече глезели клиентите си с ледени чаши.

А "24 часа" направо нагазва в знойните страсти и подлага читателите си на теста: "Лесно ли ви съблазняват?". А сега де? Помислете как ще отговорите на въпросите дали спите с пижама или нощница, кога решавате да си направите нова прическа убиец и как изглежда чантата ви отвътре. Последният въпрос явно ще е от най-трудните, ако се съди по многото предвидени отговори.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Провокативната сладкарка Стефани напусна Hell's Kitchen

Провокативната сладкарка Стефани напусна Hell's Kitchen

Любопитно Преди 5 часа

Тя е гост в новия епизод на подкаста "Кухнята след Ада"

Байдън обвини Китай в измама

Байдън обвини Китай в измама

Свят Преди 6 часа

Байдън: Те не се конкурират, те мамят

Мъж с психични отклонения се барикадира в дома си в София

Мъж с психични отклонения се барикадира в дома си в София

България Преди 8 часа

На място са повикани екипи на полицията и психолози

МВнР извика на среща иранския посланик

МВнР извика на среща иранския посланик

България Преди 9 часа

МВнР осъжда атаката на Иран срещу Израел

Нова информация за прокуратурата и ДАНС по договора с „Боташ”

Нова информация за прокуратурата и ДАНС по договора с „Боташ”

България Преди 9 часа

От „Има такъв народ” съобщиха, че тя е „притеснителна”

ГЕРБ-СДС ще поиска изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт

ГЕРБ-СДС ще поиска изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт

България Преди 10 часа

Хекимян: Темата с безопасността по улиците е изключително чувствителна

БЕХ смени директора на "Булгаргаз" Деница Златева

БЕХ смени директора на "Булгаргаз" Деница Златева

България Преди 11 часа

От състава на СД на дружеството се освобождават и Димитър Спасов и Татяна Петрова-Бояджиева

Момчил Мавров ще оглави временно НЗОК

Момчил Мавров ще оглави временно НЗОК

България Преди 11 часа

Мавров ще изпълнява длъжността „управител“ на НЗОК до приемане на решение на Народното събрание

Протест пред МЗ, искат оставката на министъра

Протест пред МЗ, искат оставката на министъра

България Преди 11 часа

Искат и отстраняването от длъжност на директора на УМБАЛСМ „Пирогов“

Скитник с психически отклонения поругал гроба на Патриарх Неофит

Скитник с психически отклонения поругал гроба на Патриарх Неофит

България Преди 11 часа

Ако мъжът бъде обявен за невменяем, няма как да бъде осъден

"Засяването" на облаци ли причини водния апокалипсис в Дубай

"Засяването" на облаци ли причини водния апокалипсис в Дубай

Свят Преди 11 часа

При техниката самолетите изстрелват солни факли в облаците

Кирил Петков: Решаваме дали да не поискаме оставката на Росен Желязков

Кирил Петков: Решаваме дали да не поискаме оставката на Росен Желязков

България Преди 11 часа

Кирил Петков каза, че с удоволствие би подкрепил вота на недоверие, но той не е конституционно обоснован

Снимката е илюстративна

Уникално растение цъфти за първи и последен път от 20 години насам, вижте кое

Любопитно Преди 12 часа

Как е възможно растение да цъфти веднъж на 20 години четете в следващите редове

Зам.-кмет на София подава оставка

Зам.-кмет на София подава оставка

България Преди 12 часа

Георгиев: Зам.-кметът по строителство на София е с отнето право да възлага строителство

г

Чоткин си създава нови врагове в Hell’s Kitchen тази вечер

Любопитно Преди 12 часа

Червеният отбор ще участва в мастър клас с традиционна китайска кухня

Дебора Михайлова: Вече съм много изнервена (СНИМКИ)

Дебора Михайлова: Вече съм много изнервена (СНИМКИ)

България Преди 13 часа

Какво разкрива Дебора може да прочетете в следващите редове