0
Пв ва и избори, така с две думи може да се определи една от водещите теми за "Труд". И в основата на това - движението за права и свободи и техните недоволства и опасения. Вотът ще бъде фалшифициран смятат от движението. Хората на Сокола поискаха от президента на 17 юни да бъдат поканени международни наблюдатели, отбелязва "Стандарт".
13 депутати от ДПС начело с лидера Ахмед Доган поискаха от президента Стоянов да наложи вето върху закона за изборите. От ДПС недоволствали и от предвиденото преназначаване на ЦИК. Движението не се съгласило и с даването на нови правомощия на кабинета по времето, когато няма действащ парламент. То поискало в случай на криза в Македония да се свика извънредно заседание на парламента или на Консултативния съвет по национална сигурност пише в 16 666 тия си брой "Труд". Г-н Доган за пореден път по мъжки предупреди за евентуална заплаха, надвиснала над България, заявява в интервю за "24 часа" Емел Етем. Според нея малцинствата са единствения гарант за мира и стабилността у нас.

В зависимост от ситуацията в Република Македония парламентът ще даде мандат на правителството за периода, когато НС не действа, за да помогне на съседната страна, цитира "Демокрация" думите на председателката на ПГ на сините Екатерина Михайлова. Вестникът поставя акцент върху очакваната утре ратификация на споразумението с НАТО. Парламентарните групи са готови да подкрепят документа, но не са постигнали съгласие за механизма, по който споразумението ще работи в периода между разпускането на тази парламент и свикването на 39-то НС. По темата НАТО "Труд" добавя, че американски военни са оглеждали няколко български летища за евентуалното разполагане на разузнавателни безпилотни самолети.

И в същото време регистрираха нова антинатовска партия, отбелязва вестникът. БСП - Български път ще се бори срещу влизането на България в НАТО.

А срещу какво и за какво ще се бори Симеон Втори. В петък царят обявява формулата на участието си в изборите. Той твърдо е решен да се включи в предизборната парламентарна битка, като оглави национално движение бърза да отговори "Труд". Ако желаещите Симеон Втори да влезе в политиката смятат, че той с личността си може да направи нещо, те трябва да обсъждат политическата му платформа и реалните му възможности, а не потеклото му, предупреждава в личното си мнение пред "24 часа" Антони Георгиев.

"Аз очаквам в 24 -ти район Георги Първанов. Това е районът, в който винаги се събират лидерите. Ако някой не дойде, значи го страх". С този цитат на премиера Костов "Труд" обявява - така ръкавицата беше хвърлена и предизиборната борба може да се смята за открита, нищо че законът й отрежда да започне 30 дни преди изборите.

Но ако на едно мястото видите Иван Костов, Георги Първанов и Ахмед Доган с чаши в ръка и доброжелателно усмихнати, значи сте попаднали на купон, организиран от Атлантическия клуб, отбелязва "Стандарт". От 10 години насам датата 4 април събира целия политически и културен елит на България, за да отпразнуват заедно рожденния ден на атлантиците. Този път над 3000 гости ще гърмят шампанско във всички зали на Централния военен клуб, научаваме от "Стандарт".

Отбелязвайки своята годишнина - 55 години от създаването си "Труд" излиза на първа страница с разкритието - Още Андропов като шеф на КГБ, през 70-те бил разпоредил в България да се създаде съветска агентурна мрежа, която да следи родния елит. Новината за мрежата е на руското списание "Комерсант власть". Списанието не разкрива дали мрежата все още действа. Според "Труд" заради тази афера нашето външно министерство прогони от София трима руски дипломати.

"24 часа" обръща внимание на друга заплетена история. "Арестуваха ме, за да не разследвам Макарона", твърди пред вестника бившият полицай Михаил Димитров. Той е обвинен за вземане на подкуп в размер на 75 000 долара от собственика на звукозаписната фирма "Унисон" Емил Димитров-Макарона. В същото време обвиняемият плаши Кирил Радев със съд. Целта на неговото задържане била да се провали разработката на Икономическата полиция срещу Макарона. Но водещият акцент на "24 часа" е отразяната глава, намерена във Варна. Главата била намерена случайно от варненец, който минавал през местността Янчова поляна, известна с това, че там често се "обработвали" длъжниците на силовите групировки.

Криминалната сага продължава на първа страница на "Стандарт". 38-годишен шофьор на автобус от Карлово е отвлечен и малтретиран от гардове на конкурентна фирма в нощта срещу вторник. Автобусите от Карлово до Пловдив пътуват с гардове и 130 км/ч заради войната на превозвачите, уточнява вестникът и добавя информацията, че уволняват полицаи за участие в престъпления.

Довеждането у нас на лица, търсени от Темида за крупни престъпления ще бъдат факт, след като бъде подписан подготвяния в момента договор за правна помощ между България и ЮАР съобщава "Демокрация" на първа страница под заглавие "От ЮАР ни връщат Веска Меджидиева". Много читатели биха си казали - дано не е виц.
Вицът е направил много за демокрацията, казва пред "Демокрация" психиатърът проф. Коста Заимов. Затова ние трябва да свикнем да понасяме, когато ни осмиват. Това е важна стъпка в развитието на цивилизацията. В тежките периоди от нашата история смехът е съхранил българина. Обикновено там, където нещо не върви си помагаме и си отмъщаваме като осмива ме, казва роденият през 1919 в Габрово професор. Българите се смеят на това, на което и другите хора. Трябва да се гордеем с габровските вицове, те много приличат на шотландските. Вицът задоволява дълбоки инстиктивни потребности. Той носи съпреживяване, чрез него отново преживяваме съответните ситуации, нагласи.
Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

- Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си? - Вземам те! - Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Франция ще посредничи за деескалация на конфликта между "Хизбула" и Израел

Франция ще посредничи за деескалация на конфликта между "Хизбула" и Израел

Свят Преди 5 часа

Министърът на външните работи на Франция Стефан Сежурне пристигна в Ливан днес

<p>Френският правосъден министър призова за борба с организираната престъпност</p>

Мафията е активна: Френският правосъден министър призова за борба с организираната престъпност

Свят Преди 5 часа

Основната цел на министърa е с новите мерки да се пребори с трафика на наркотици

Израел увери САЩ, че няма да нахлуе в Рафах

Израел увери САЩ, че няма да нахлуе в Рафах

Свят Преди 7 часа

Вашингтон бе обявил, че не би подкрепил израелска операция в град Рафах без съответен надежден хуманитарен план

Нейнски: ЕС ни даде свобода, той е възможност за лични постижения

Нейнски: ЕС ни даде свобода, той е възможност за лични постижения

България Преди 7 часа

Политологът от „Галъп интернешънъл“ Първан Симеонов посочи, че алиансът представлява идентичност, принадлежност и възможности

<p>Ситуацията на фронта в Източна Украйна се влошава</p>

Олександър Сирски: Ситуацията на фронта в Източна Украйна се влошава

Свят Преди 7 часа

По думите на Сирски има признаци, че Русия се готви за настъпление в северната част на страната

<p>Принц Хари готви пътуване до Великобритания, ето защо</p>

Принц Хари на визита във Великобритания заради игрите "Инвиктус"

Любопитно Преди 8 часа

Последното посещение на Хари беше през февруари т.г., когато той пристигна за среща с баща си

Джорджа Мелони се кандидатира за евродепутат

Джорджа Мелони се кандидатира за евродепутат

Свят Преди 9 часа

При издигането си на власт Мелони като лидер на „Братята на Италия“, често осъждаше ЕС

Лодка с мигранти потъна в Егейско море, има жертва

Лодка с мигранти потъна в Егейско море, има жертва

Свят Преди 9 часа

Тази година Гърция изпитва засилен миграционен натиск

<p>Василев отговори на лидера на ГЕРБ: Той&nbsp;не е в положение да поставя условия</p>

Асен Василев: Борисов не е в положение да поставя условия

България Преди 9 часа

Съпредседателят на ПП заяви, че първото нещо, на което Борисов трябва да отговори, е дали ще се "откачи" от зависимостите от Пеевски

Преговори за примирие в ивицата Газа започват в Кайро

Преговори за примирие в ивицата Газа започват в Кайро

Свят Преди 9 часа

Западни страни, включително и най-близкият съюзник на Тел Авив - САЩ, призоваха Израел да се въздържа от атаки срещу граничния град

<p>Берачи на гъби и горски плодове&nbsp;подготвят&nbsp;протест в София (ВИДЕО)</p>

Берачи на гъби и горски плодове подготвят протест в София

България Преди 10 часа

Какво предизвика недоволството на този сектор?

<p>Карлос Насар подобри световен рекорд, но няма да бъде признат, ето защо&nbsp;(ВИДЕО)</p>

Карлос Насар подобри световен рекорд, но няма да бъде признат

България Преди 10 часа

Със своите постижения 19-годишният Насар помогна на своя отбор Хайнсхайм да се изкачи в Първа Бундеслига

Електрически високоскоростен влак ще свързва Лас Вегас и Лос Анджелис

Електрически високоскоростен влак ще свързва Лас Вегас и Лос Анджелис

Свят Преди 10 часа

Високоскоростните влакове ще съкратят четиричасовото пътуване през пустинята Мохаве

<p>Песков отправи остро предупреждение към Запада&nbsp;</p>

Кремъл: Руските активи не трябва да бъдат докосвани, ще има суров отговор на тази кражба

Свят Преди 11 часа

След началото на руската инвазия в Украйна ЕС и други страни замразиха активи на РЦБ

<p>Обстрел в контролираните от Русия части на Запорожка област, има жертви&nbsp;</p>

Украински обстрел в контролираните от Русия части на Запорожка област, има жертви

Свят Преди 11 часа

Това съобщи в канала си в „Телеграм“ губернаторът на руската Пензенска област Олег Мелниченко