0
Еъ ън с политически личности може да се види по страниците на днешната преса. Екшънът е разиграван от прокуратурата пише "Дневник", който е в центъра на вниманието заради своя публикация, станала повод за атака срещу издателите на вестника. В нея се цитира немски вестник и представител на културното министерство в Хесен, според които братът на главния прокурор е замесен в афера с мистериозно изнесени от България антични монети. Слуховете, разпространявани в други медии, че председателят на икономическата комисия Никола Николов е свързан с издателите на "Капитал" и "Дневник", очевидно са дали повод на Филчев да привика Николов на разпит. Той е разпитван и за отношенията си с издателите на "Капитал" и "Дневник". Нов политически сюжет търсят вестниците в образуваната проверка срещу 31 фирми на Иво Прокопиев и Филип Харманджиев. Изгрява звездата на нов приятелски кръг констатира "Пари" и в собствено разследване уточнява - загледани в Олимп , пропускаме конгломерата на Иво Прокопиев и в. "Капитал". В центъра на вниманието е ширококоментираната сделка за Каолин - Сеново, която нямаше да бъде толкова коментирана, обяснява "Пари", ако шефът на Икономическата комисия не стоеше отзад. Един от собствениците на каолинови глини в Сеново не кой да е, а именно Никола Николов. Пред "24 часа" обаче издателите на в. "Капитал" твърдят, че ги атакуват заради брата на Филчев, главният прокурор. Но от прокуратурата са категорични, че разследването заради което беше разпитван депутата Никола Николов няма нищо общо с никакви вестници, няма общо и с никакви братя, най-малко с брата на главния прокурор. Проверката е за незаконна приватизация, по-точно за анексите на приватизационния договор за Каолин - Сеново и по сигнали за раздържавянането на Винпром-Дамяница, доверява пред "Демокрация" висш прокуророр, но неофициално. Към това вестникът прибавя и изказването на лидера на СДС Иван Костов, според когото прокуратурата скоро ще приключи проверката, защото в противен случай ще стане съучастник в предизборната борба. Не се отказваме от приватизацията, чрез която привлякохме инвестиции и която доведе до икономическа стабилност на страната, декларира СДС.
Недоволни от Костов правят група с Христо Бисеров, още в сряда ще стане известно кои са народните представители твърди пред "Дневник" анонимен депутат.
Нито един депутат няма да отиде в нова парламентарна група на Христо Бисеров. Тези, които ще отидат ще бъдат изключени. Служебно правителство няма да се прави, няма да се правят и промени в правителството обобщава "Труд" резултатите от семинара на СДС на Витоша.

Лидерът на СДС Иван Костов потърси помощ от бившите си министри и от елита на синята партия в столицата. На него присъстваха изгонените вицепремиери Божков и Бакърджиев коментира "Стандарт". А-отборът играе тогава, когато има важна среща, отбелязва за вестника Бакърджиев. Сините единни на Витоша. Така няма да има СДС-2 прави извод "Новинар". Но ще има меморандум с НАТО става ясно от "Труд". Преговорите завършвали днес. Президентът, който заминава за Белгия и Люксембург ще научи най-вероятно в самолета дали по време на срещата с шефовете на НАТО ще се обсъждат готови за подписване клаузи.

Само при споменаване на думата самолет неизбежно изскача темата "Балкан". Моят подпис е под сделката за "Балкан". Ако бях човек на Бисеров, защо не продадох "Ален мак" на братовчедка му, пита пред "24 часа" бившият шеф-приватизатор Захари Желязков, който се завърна от Руанда. Още през 1999 година авиокомпанията беше една фалирала компания, която всеки кредитор можеше да обяви в несъстоятелност, казва още продавачът на Балкан.

Според него ако приватизацията се превърне в предизборен ход е лошо за имиджа на страната. Нима някой си мисли, че можехме да влезем в Европа с държавна собственост - пита Захари Желязков. Негативната кампания не носи успех, защото човек не обича несигурността, твърди Шон Кенеди, имиджмейкър от екипа на президента Клинтън в интервю за в. "Демокрация". Ал Гор струва ми се сбърка в това. Той винаги говореше за бъдещето, а според мен трябваше да заложи и на припомнянето. Защото американската икономика дръпна много по време на мандата на Клинтън, а едно бъдеще е винаги резултат от някакво минало. Не повтаряйте тази грешка съветва Шон Кенеди.

Какви съвети давахте на президента Стоянов, с този въпрос се обръща "Труд" към икономическия съветник на българския държавен глава княз Кирил. В момента не се отбелязва ръст на потреблението. Това може да бъде постигнато, когато се подобри сигурността на работата и по време на икономическия преход се създадат нови работни места, а други се закрият. Процесът на модернизация на икономиката е започнал, но аз мисля, казва княз Кирил, че частния сектор трябва повече да се насърчава. За разлика от баща си той няма политически амбиции тук, но оценява Симеон Втори като 120 процента посветен на България. В същото време царят, огорчен и отвратен от политическите спекулации с бъдещото му присъствие в обществения политически живот у нас предпочита да остане да работи в Мадрид. В Мадрид поне не ме следят - заявява дълбокомислено той. За разлика от мнозина аз съм роден политик и държавник и каквото съм обещал на българите, ще го изпълня. Царят идва в събота според "Новинар". Той обаче нямало да дава яснота по плановете си да се включи в политиката, защото законите, които го касаят, още не са приети.

И докато чакаме царят да се върне Енрико Катуци се върна спешно в ЦСКА, новина, която първо РФИ - България съобщи в спортното си предаване. Италианският треньор бе привикан на пожар от червеното ръководство след загуба от 1 на 4 от Ловеч пише "Труд". Пълна чистка предприеха шефовете на червените след срамната победа. Падна и главата на легендата Емил Костадинов, който се водеше вицепрезидент на Любослав Пенев обяснява вестникът и прогнозира, че със загубата ЦСКА може да отпадне и за евротурнирите през този сезон. На това не можем да ръкопляскаме, защото ръкоплясканията са наследство от маймуните, както казва Ицко Финци пред седмичното приложение на "Дневник".
Като разбереш, по-мъчно обвиняваш.
Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Защо Eрдоган отложи посещението си в САЩ

Защо Eрдоган отложи посещението си в САЩ

Свят Преди 4 минути

Решението е взето поради промени в програмата на президента на Турция

Кой губи и кой печели от забраната на рекламата на хазарт?

Кой губи и кой печели от забраната на рекламата на хазарт?

България Преди 12 минути

С необичайна скорост за законодателна дейност, в последния си работен ден преди изборите, НС прие промени в Закона за хазарта на първо гласуване

Русия с нови удари по енергийна инфраструктура в Украйна

Русия с нови удари по енергийна инфраструктура в Украйна

Свят Преди 1 час

Засегнати са четири топлоелектрически централи

<p>Крал Чарлз III се завръща към обществените си задължения</p>

След тежката диагноза: Крал Чарлз III се завръща към обществените си задължения

Любопитно Преди 3 часа

Лекарите са му казали, че здравословното му състояние се подобрява

Мистериозно главоболие: Лекари откриха рядък паразит в мозъка на мъж

Мистериозно главоболие: Лекари откриха рядък паразит в мозъка на мъж

Любопитно Преди 3 часа

Какво е причинило главоболието на мъжа четете в следващите редове

Учение на китайски бойни самолети в близост до Тайван

Китайски военни самолети навлязоха в Тайванския проток

Свят Преди 3 часа

Машините са пресекли средната линия на протока

Руски военни самолети са прехванати в Японско море

Руски военни самолети са прехванати в Японско море

Свят Преди 3 часа

Япония споделя морски граници с Южна Корея, но също така е съсед с потенциални противници в Русия

Почина бебето, спасено от утробата на майка му, убита преди дни в Газа

Почина бебето, спасено от утробата на майка му, убита преди дни в Газа

Свят Преди 4 часа

Неговото здравословно състояние се влошило и лекарите не са могли да го спасят

Националният съвет на БСП се събира, за да подреди листите за изборите 2 в 1

Националният съвет на БСП се събира, за да подреди листите за изборите 2 в 1

България Преди 4 часа

Заседанието беше анонсирано преди две седмици

Пролетта се завръща: Очакват ни по-високи температури през уикенда

Пролетта се завръща: Очакват ни по-високи температури през уикенда

България Преди 4 часа

Максималните температури ще са между 18° и 23°

Windows 11 спря да работи със стари процесори

Windows 11 спря да работи със стари процесори

Технологии Преди 5 часа

Платформата не ги поддържаше, но имаше начини ограниченията да се заобиколят

Маргарита и Кристиян обявиха война на София и Тихомир в “Един за друг”

Маргарита и Кристиян обявиха война на София и Тихомир в “Един за друг”

Любопитно Преди 12 часа

Седмичното изпитание за жените свали всички маски във Вилата на любовта

Няколко земетресения в Тайван, най-силното с магнитуд 6,1 по Рихтер

Няколко земетресения в Тайван, най-силното с магнитуд 6,1 по Рихтер

Свят Преди 12 часа

Националната противопожарна агенция съобщи, че няма незабавни съобщения за щети

Шойгу: Русия няма интерес да напада държави от НАТО

Шойгу: Русия няма интерес да напада държави от НАТО

Свят Преди 13 часа

Според Шойгу САЩ са увеличили усилията си за възстановяване на позициите си в Централна и Южна Азия

Китай нарече германските подозрения "чиста измислица"

Китай нарече германските подозрения "чиста измислица"

Свят Преди 14 часа

Ван: Китай решително се противопоставя на всички клевети и обиди