0
й й изгълта доверието?" се опитват да отговорят днешните издания, след като депутати от царското движение (според едни издания 21, според други 24) надигнаха глас срещу Симеон. "Депутати от НДСВ поставиха ултиматум на премиера", категоричен е "Труд". "Бунт на царски депутати", по-силен в оценката си е "24 часа". Незабавна промяна в икономическата и социалната политика на кабинета и пълна прозрачност в управлението - това поискаха депутати от движението в писмо до премиера Симеон Сакскобургготски, предават накратко съдържанието на текста вестниците. "Ние приехме Вашите послания за висок морал и почтеност във всичко. И бяхме избрани заради Вас. Бяхме избрани, за да изпълним обета, който дадохме пред Вас и пред народа си", цитират дословно подписалите се под текста депутати "Труд" и "24 часа". Инициатор на писмото е Контролният съвет на царското движение, призна след дълго отричане председателят му Коста Цонев, изтъква "Новинар". "Това не е атака, а препоръка към премиера" обяснява пред "Труд" Коста Цонев. Преди да го подпише, той го съгласувал с другите двама членове на съвета Стела Банкова и Елка Атанасова. И двете се свързват със Стоян Ганев, отбелязва "Новинар". Затова според "Демокрация" инициаторите били депутати на Стоян Ганев, които извивали ръцете на Симеон.

Заради писмото в царската група вчера се разгоря лют скандал. Оказало се, разкрива "24 часа", че то е държано в тайна от повечето избраници. Шефовете на НДСВ Пламен Панайотов и Владимир Дончев отказаха да коментират писмото, защото било анонимно и не го били виждали. А още нямало Контролен съвет на НДСВ, защото нямало партия. Органът бил създаден при първото учредяване на царското движение на 8 април миналата година, но след провала престанал да съществува, припомня "Новинар". Писмото е получено в канцеларията на премиера, потвърждава "24 часа". Симеон щял да де се срещне с Контролния съвет и едва след това да коментира призива на депутатите. Мнозинството от царските депутати научили за писмото от журналистите, отбелязва същото издание. Те не скрили учудването си и повечето били възмутени, че то се разпространява анонимно и апокрифно. "Вие не го ли свързвате с една преса по министър-председателя, защото се знае кой пристига днес. Спомнете си, че на въпроса към премиера дали Стоян Ганев ще работи в Министерския съвет, той каза "Едва ли" - не мислите ли, че тази подписка иска обратно", заявява своето тълкуване пред "Демокрация" жълтият депутат Камен Влахов. В интервю за "24 часа" същият депутат приканва да не се смесват нещата - НДСВ и МС, и споделя, че Стоян Ганев сам може да си намери мястото в НДСВ.

Паралелно "24 часа" помества и изявлението на завърналия се от САЩ Ганев, който декларира, че иска да използва възможностите и международните си контакти не само да помогне на НДСВ, а и на тези хора, които с надежда гледат животът им да стане по-добър. Ще работя за безработните, извежда в заглавие изданието желанието на бившия началник на премиерския кабинет. "Уволнен съм", с цитат на Ганев допълва смисъла на казаното "Труд". Ганев имал много добри отношения с премиера, но бил убеден, че сегашният му пост не бил за него. "Шеф на кабинета? Малко ми е...", цитира го "Новинар". Според изданието сивият кардинал може да сложи белия костюм на 6 април. Като кандидат за лидер на НДСВ.

Кандидатстването на България за член на пакта е другата важна тема, коментирана от днешните издания. НАТО влезе в София под погледа на руската Дума, бърза да отбележи "Труд" пристигането на генералния секретар на пакта Джордж Робъртсън за последна инспекция на армейската ни реформа преди срещата на върха в Прага. Но изданието не пропуска да отбележи, че това се случва преди началото на визитата в България на председателя на руската Дума Генадий Селезньов. През ноември в чешката столица очакваме покана за членство в алианса, подчертава вестникът. "Модернизирайте се или отпадате за НАТО", изтъква посланието на Робъртсън "24 часа". Постигнали сте сериозен напредък по пътя към НАТО, но остава още много да се върши, отбелязва изданието думите на лорд Робъртсън, изречени след срещата с външния министър Паси. Дипломат №1 покани госта да седне в своя прословут трабант. "Харесва ми!", отвърна шефът на НАТО и с усмивка понесе рева от двигателя на соцреликвата, изтъква момента на непринуденост в събитието "Труд". "Трабантът - на пиедестал!", подчертава изданието, търсейки в това символ. В зората на демокрацията някои гледаха с насмешка как атлантикът Соломон Паси повози в картонения си автомобил тогавашния шеф на НАТО Манфред Вьорнер. Гледаха на членството ни в НАТО като далечен мираж, припомня изданието. Днес пактът ползва наше летище като своя база, допитва се до нас за балканските кризи, праща умотворителите от Босна, Косово и Македония да отдъхват в София, разчита на българската подкрепа. Поканата за членство е на една ръка разстояние. И символизмът ще е по-значим, ако Паси е външният министър, който ще я получи, пише "Труд" и отправя един съвет - външният министър да отнесе поканата от Външно до "Дондуков" 1 и 2. А след това, предлага вестникът, да поставим картоненото возило на видно място на бул. "Европа" върху висок пиедестал. Паметник на една осъществена българска мечта, отправя поглед в бъдещето "Труд".

Но дотогава ни чакат реформи в икономиката, армията и правосъдната система, връща ни в реалността "24 часа", като се позовава на казаното от Джордж Робъртсън пред българските атлантици. Той увери, че решение за нови членки на алианса все още не е взето. НАТО очаква ускоряване на реформата във въоръжените сили и борба с корупцията, добява "Монитор". Имаме още възможности до срещата в Прага, оптимистично настроен е вестник "Пари".

Дойде пролетта. Дойде Марта, дойдоха и мартеничките. По тротоарите сергиите се настъпват една друга. Преобладават типажи от горската фауна, които правдиво внушават, че животът в гората е труден, не намира особени причини за пролетен оптимизъм "Демокрация". Търговците загубиха всякаква мярка - от Хари Потър до Бесния върколак. Продават китайски мартеници! Има и внос от Унгария. Презерватив с мартеници на ревера е сред хитовите екземпляри по сергиите, добавя "24 часа". Производителите явно са възприели максимата "мартеница за всеки вкус", коментира изданието. Здраве да е. Мартеницата е затова. Няма значение как изглежда, стига да има червено и бяло някъде по нея. Друг е въпросът, че традицията се изроди, примирява се изданието.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Блондинка в банката: - Здравейте, бих искала да отворя обща сметка... - С кого? - Все ми е едно... Важното да е с някой, който…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Повдигнаха две обвинения на Димитър Стоянов

Повдигнаха две обвинения на Димитър Стоянов

България Преди 2 часа

Спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение „гаранция в пари“ в размер на 5000 лева

Прокуратура даде на съд Адриан Антонов

Прокуратура даде на съд Адриан Антонов

България Преди 3 часа

През януари тази година Антонов бе на свобода с мярка "подписка"

АЕЖ: МВР превиши правомощията си по случая с Димитър Стоянов

АЕЖ: МВР превиши правомощията си по случая с Димитър Стоянов

България Преди 5 часа

Според АЕЖ вътрешното министерство трябвало да публикува всички записи, а не част от тях

Гражданите на ЕС с право на ремонт

Гражданите на ЕС с право на ремонт

Свят Преди 5 часа

Новите правила въвеждат засилено „право на ремонт“

Комисията за "Турски поток" прекрати заседанието си заради спорове за дневния ред

Комисията за "Турски поток" прекрати заседанието си заради спорове за дневния ред

България Преди 5 часа

Сабрутев отрече, че прекратяването му е по вина на ПП-ДБ

БГ фестивал в Йокохама

Български фестивал се проведе за втора поредна година в японския град Йокохама

България Преди 5 часа

Целта на събитието е да представи България като "привлекателна туристическа дестинация"

Министърът на труда и социалната политика Ивайло Иванов

Националният съвет за тристранно сътрудничество обсъжда обезщетенията при безработица

България Преди 6 часа

Предстои и избор на ротационни заместник-председатели на Националния съвет

Започна излъчването на сериал за живота на кралица Максима

Започна излъчването на сериал за живота на кралица Максима

Свят Преди 6 часа

Първият епизод на телевизионната продукция "Максима" беше излъчен през уикенда

<p>Тодоров: Виждал съм Димитров пред кабинета на Рашков</p>

Петър Тодоров: Виждал съм Стефан Димитров пред кабинета на Бойко Рашков

България Преди 6 часа

По думите му е засичал в МВР и бащата Марин

Бабата на Габриела Славова: Моята внучка не е убийца

Бабата на Габриела Славова: Моята внучка не е убийца

България Преди 6 часа

Габриела Пеева остава в ареста

Десет партии и осем коалиции са подали документи за регистрация за изборите

Десет партии и осем коалиции са подали документи за регистрация за изборите

България Преди 6 часа

От подалите документи до момента са регистрирани пет парти и две коалиции

Сградата, където се помещава СГС

Съдът остави Марин Димитров в ареста

България Преди 6 часа

Синът му Стефан Димитров и Петя Банкова също са окончателно в ареста

<p>Разкриха причината за рекордната градушка в Испания</p>

Какво причини градушката с големина на бейзболна топка в Испания

Свят Преди 7 часа

Заради гигантската градушка, връхлетяла Жирона, загина дете

<p>Какво се крие зад един от най-великите народи?</p>

Уникалната магия на персийската култура

Любопитно Преди 7 часа

Персийската култура е интересна, много различна и завладяваща, но какво всъщност знаем за нея?

Главчев официално стана и външен министър

Главчев официално стана и външен министър

България Преди 7 часа

В сградата на Министерство на външните работи Главчев проведе и работна среща с ръководния състав