0
к кърджиев изключен от СДС" е новината, която стои на първите страници на всички вестници. Евгений изключен, Костов усмихнат, отбелязва "24 часа" и добавя: Лучников е временен лидер на сините в София. Хората на Костов надделяха в синята партия. "Изритаха Бъки", пише "Република". Валяка обвинен в уронване престижа на партията, обяснява "Новинар". Лидерът на СДС-София бе изгонен по същия член от синия устав като Христо Бисеров и Йордан Цонев - за неспазване на решенията и уронване на престижа, изтъква изданието. Бакърджиев обещава разкрития в петък, добавя "Труд". И имал свои планове за бъдещето според информацията на "Монитор".

Бакърджиев ще прави нова партия, а тази събота той ще бъде избран за председател на Земеделския демократичен съюз, на който е член от 1990 г. насам. Относно новата партия се спрягали два варианта за името й - или Български демократичен съюз, или Народна партия. Очаквало се в партията да се включат около 1000 бивши членове на СДС, съобщават източници на "Монитор". СДС-София се събира днес по казуса Бакърджиев, информира "Демокрация". ПГ на НДС ще покани Бакърджиев да напусне и парламентарната група, по-конкретен е "Новинар". Политическото оздравяване на СДС е процес, който започва днес, цитира "Демокрация" думите на председателката на синята партия Екатерина Михайлова. "Най-важното сега е да запазим спокойствие и здрав разум", се казва в декларация на самия Бакърджиев до съмишлениците му, изтъква "Труд". Той нарича решението на НС "пореден срамен акт на партийното насилие" и зове хората си да се въздържат от политически протест или бойкот. Според него "целта на Иван-Костовата клика е: сплашване, идейно малтретиране и изгонване на инакомислещите от СДС". Бакърджиев предупреждава: "СДС трайно и необратимо се комунизира!", отбелязва още "Труд". Разправата на костовистите с инакомислещите в СДС вчера достигна кулминацията на глупостта, коментира "Република". Седесарски шутове. Кинжалската мисъл повелява: Няма инакомислещи, няма проблеми, добавя "Новинар".

Отклонираха човека, подхожда с леко чувство за хумор "Труд" и акцентира на новината за първото клониране на човешки ембриони. Учените генетици обясняват, че има само една крачка между създаването на клониран човешки ембрион и копирането на човек. В политически аспект някои наши вестници тълкуват копирането като разцепване.

"Изключването на Бакърджиев ще разцепи ПГ на ОДС" - изразява опасенията на НДСВ в Пловдив "24 часа". "Няма да има разцепление" категорично заявява пред "Република" новият лидер на столичните сини Светослав Лучников. НДСВ обаче тръгна по стъпките на СДС, смята вестникът. Според изданието Симеон насила се сдоби с партия, а хората на Панайотов се опаковат във властта.

Явно, че да разберем стратегията на царя, трябва да приемем, че той е нестандартен политик, който прилага тактиката на едноличната демокрация, е мнението на "24 часа". "Брат ми си знае работата. Само имайте търпение", призовава пред часовия вестник сестрата на премиера княгиня Мария Луиза. НДСВ - партия ли?, пита "Труд" и отговаря: Като му дойде времето! Според монархическа гледна точка републиката е нещо временно, както е било например в Англия. Това е като религията - повече се вярва, отколкото се разбира. Напълно е възможно и Симеон да споделя тази гледна точка, разсъждава пред "Новинар" преподавателят по история в СУ Валери Колев. Пък и конституционната монархия е много добра форма за управление, успокоява той. Но ако се възстанови монархията у нас, може да се окаже, че Симеон има конкурент за престола. Защото Александър Батенберг има жив наследник - Александър фон Хесенски. А английското кралско семейство е в много тесни връзки и с двете български династии. Тъй че ако станем монархия, можем да предпочетем дори някой от младите английски принцове Уилям или Хари, твърди историкът без претенции за сензационност.

Засега премиерът върви по стъпките на баща си цар Борис Трети. При посещението си в Кърджали той ще ходи пеша по целия център на града, както това е направил баща му през лятото на 1939 г. Никакви специални приготовления, никакви танци, песни и носии, искам скромно посрещане, е поръчал на протокола Симеон, отбелязва "Република".
"Труд" пък акцентира на срещата на Симеон с едрия бизнес у нас и идеята да бъде създаде Съвет за икономически растеж. А дотогава вестник предлага, след като държавата няма пари за 13-а заплата на бюджетните служители, да намери средства поне за коледни добавки на пенсионерите.

И защо не? Магазини подаряват вече и коли за Коледа, добавя "24 часа". За първа година битката за голямото коледно пазаруване на българите ще е наистина ожесточена. Хипермаркетите и веригите магазини у нас вадят "тежката артилерия" от подаръци, с които по света привличат купувачите. Според информацията на вeстника за Нова година най-малко 8 българи ще подкарат чисто нов автомобил. "Метро" ще подари 6 микробуса. С чисто нов "Ситроен Саксо" ще си тръгне един от посетителите на коледния автосалон в София. А ако няма сняг, снежинки могат да посипят цялата ви къща за Коледа само за пет лева кутията.
Но без музика по Коледа, гласи лошата новина на "Труд". Ако дотогава не се постигне споразумение с електронните медии, ще бъдат спрени всички парчета и клипове от ефира им, предупреждават от музикалните къщи. Проблемът е, че в целия свят като пускаш музика си плащаш, у нас - не.

Може би просто объркване. Объркването се усеща навсякъде, дори във върволица от политически цветове и всякакви пристрастия, в пъстрата върволица от гости, дошли да видят лицето на днешна България, запечатано чрез новите артистични вълнения на художника Светлин Русев. Все едно човек е влязъл в ада - за съжаление това са асоциациите, с които съвременният живот е провокирал художника, констатира "Република". В поканата за изложбата "Приют", отбелязва "Дневник", художникът пише "Държава, в която поданиците живеят по законите на болката, тъгата и нищетата. Пространство, в което времето се пробужда, когато денят си е заминал. Игра на съдбата, без бели и черни фигури, без царе и царици, само с пешки, които не печелят, защото няма какво да загубят". "В лицата съм събрал цялата тревога, която витае около нас. Тя ни кара да се чувстваме като в приют", признава самият творец пред вестник "Труд". Надеждата умира последна, но и тя си отива, когато стигне до приюта, споделя художникът.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

В съда: -Защо трябваше да удряте толкова силно любовника на жена си по главата с обувките? - Защото той хукна да бяга бос и аз…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

.

Съществува ли тайна екосистема под най-сухата пустиня на Земята

Любопитно Преди 15 минути

Учени разкриват разнообразна група бактерии, които процъфтяват в екстремната среда

Зайците, яйцата и бог Дионис: Езическите корени на Великден

Зайците, яйцата и бог Дионис: Езическите корени на Великден

Любопитно Преди 19 минути

Още от древни времена яйцата, както и зайците, са били символи на новия живот и плодородието

Поредна среднощна атака: Украйна свали 23 дрона, изстреляни от Русия

Поредна среднощна атака: Украйна свали 23 дрона, изстреляни от Русия

Свят Преди 1 час

Безпилотните летателни апарати от типа "Шахед" са били изстреляни от територията на руската Курска област и Крим

<p>Организираха турнир в памет на 11-годишното дете, поразено от мълния в Русе</p>

Пред NOVA: Говори майката на поразеното от мълния 11-годишно дете в Русе

България Преди 2 часа

Съотборниците на Венци организираха турнир и поставиха плоча в негова памет

Путин присъства на празничната литургия за Възкресение (СНИМКИ)

Путин присъства на празничната литургия за Възкресение (СНИМКИ)

Свят Преди 2 часа

Тя бе отслужена от от главата на Руската православна църква Патриарх Кирил

Кола се вряза в оградата на Белия дом

Кола се вряза в оградата на Белия дом

Свят Преди 2 часа

Шофьорът е загинал, веднага са задействани протоколите за сигурност

С над 2 промила алкохол: Експерт в МВР катастрофира във Велико Търново (ВИДЕО)

С над 2 промила алкохол: Експерт в МВР катастрофира във Велико Търново (ВИДЕО)

България Преди 3 часа

Инцидентът е станал близо до бензиностанция в събота през нощта

"Трудно е да играеш с такъв човек": Мерил Стрийп разкри Никол Кидман

"Трудно е да играеш с такъв човек": Мерил Стрийп разкри Никол Кидман

Свят Преди 4 часа

Какво разкри Мерил Стрийп за Никол Кидман четете в следващите редове

Зеленски: Мирната конференция ще се състои и трябва да бъде успешна

Зеленски: Мирната конференция ще се състои и трябва да бъде успешна

Свят Преди 4 часа

Форумът, на който домакин ще бъде Швейцария, е планиран за 15 и 16 юни

Кървава драма в Австралия: Тийнейджър намушка с нож човек

Кървава драма в Австралия: Тийнейджър намушка с нож човек

Свят Преди 5 часа

Полицията обяви, че нападението е с "признаци" на тероризъм, но все още не може да бъде определено като терористичен акт

Бомбени заплахи в няколко синагоги и музей в Ню Йорк

Бомбени заплахи в няколко синагоги и музей в Ню Йорк

Свят Преди 5 часа

Това е очевиден стремеж да се всее страх сред еврейската общност, заяви управителят на административния район Манхатън

ВАЗ-2102

Когато комбито ВАЗ-2102 ускоряваше до 100 за 25 секунди

Технологии Преди 5 часа

Използваме скорошния рождения ден на модела, за да се върнем назад към носталгичните времена за мнозина в нашата страна

Ето как да изгорим калориите от едно парче козунак

Ето как да изгорим калориите от едно парче козунак

Любопитно Преди 5 часа

Пет предложения за физически активности, с които ще изразходите 350 калории или парче козунак

Първият Великден

Първият Великден

Великден Преди 5 часа

Историците продължават да спорят по въпроса кога за пръв път е било отбелязано Възкресение Христово

Boom Supersonic XB-1

Наследникът на "Конкорд" е готов да атакува Mach 1

Технологии Преди 5 часа

Тестовите полети за преминаване на звуковата бариера са тази година

Хиляди на протест в Тел Авив с призив за спиране на огъня в Газа

Хиляди на протест в Тел Авив с призив за спиране на огъня в Газа

Свят Преди 5 часа

Демонстрантите издигнаха плакати с надпис "Преговаряйте сега, тръгнете си после"