0
б бори 2001- Старт!" , обявява "24 часа". Днес е официалният старт на предизборната кампания, пояснява изданието и съветва - ако срещнете политик, той ще бъде прероден.
Не можем да очакваме, че в битката за властта някой ще признае, че иска да управлява за лично облагодетелстване. Повервайте им!, призовава "24 часа" и представя правилата на предизборната игра според шестте партии и коалиции, които са основни играчи за изборите. СДС действа по европейски, пише вестникът. Костов нареди на сините да водят позитивна кампания и да насочват съревнованието в дебата по програмите за управление. Компроматната война е забранена. Мотото е "България - европейска държава. Работа и сигурност - възможности за всички". А новият завет на червените гласи: "Отвори очи! Избери!" и на шега добавят: "Като се целувате, затваряйте очи, когато избирате - отваряйте ги". Инструкцията към кандидатите е да се интересуват от проблемите на хората, но да не обещават много. Сдържаност и скромност е стилът на царската кампания. Тезата на царя била, отбелязва "24 часа", изборите да не смущават нормалния живот в страната. Лозунг и послания - официално няма, неофициално - "Вервайте" и "За 800 ще се оправим". Евролевите залагат на - никога "против", ДПС - на библейската максима зъб за зъб. Гергьовци и войводите чрез шоуто отправят послания като "Вземи живота си в ръце!", "Избери своето поколение, избери себе си!"

"Новинар" се отдава на детски спомени, за да подпомогне с каквото може партийните централи. Приказки от 31 нощи изданието разпределя така - Шарл Перо - за левите, Джани Родари - за сините, Шехерезада танци за Доган. Вестникът публикува и "Червената шапчица" без хепиенд - криминална превенция за деца по Лиана Панделиева. "Демокрация" апострофира с приказка за червеното каскетче.

От своя страна "Труд" се е нагърбил с мисията да публикува резюмета на предизборните обръщения, които БНТ излъчва. Компютърни фалове заклещват Костов в БНТ час и половина, пише "Новинар". Илияна Йотова се появи вместо Стефан Данаилов, който щял да чете заключителното обръщение. Шефката на БСП се изразяваше еротично и с метафори като "жлъчта е полепнала по снагата на родината". Костов не пропусна да уязви някой от опонентите си. Командирът акцентира върху стремежа на страната да стане член на НАТО и изненадващо отбеляза, че пакта е не е само военна организация, но и гарант за икономическата стабилизация на страната, обобщава "Монитор".

Днешните издания не пропускат да съобщят и за трескавите приготовления и надигравания на партийните централи по изготвяне на предизборните листи. Пълен хаос цареше вчера в централите на СДС и на коалиция НД "Симеон Втори", докато редяха листите за избори 2001 научаваме от "Новинар". Според осведомени двете централи се дебнали взаимно кой на кого и къде да заложи, за да издигне най-подходящия си човек срещу опонента. Бакърджиев няма да води листа в София, но ще оглави листа в друг район на страната, е заявил самият той пред репортер на "Демокрация". Надежда Михайлова води листата в София е решено в последния момент, разкрива "Новинар". С молебен в столичната Черква "Св. София" ще започне кампанията на ОДС, а НДК ще бъде озвучена от първия концерт. 100 музиканти учавстват в синята кампания.

Създадена е и специална песен "Не на заден ход", пише "Демокрация". "Листите на царското движение се редят от Стоян Ганев, който събира кандидати по клиентелски принцип", цитира "Труд" думите на Димитър Луджев. Той съжалява, че Симеон Втори е позволил съдбата на НДС Втори да е в ръцете на "непочтени хора". Симеон Втори създава нов братовчедски кръг, категоричен е лидерът на Либерален съюз.

Под лозунга за нови лица в момента ни се пробутват най-невероятни личности, които нямат нищо общо с идеята за българската държавност, допълва Луджев. Още три партии преминават към царя. Хората на Бисеров, Гражданска партия за България на Бонев и Евродесницата се оттеглят от изборите в полза на царя, отбелязва "Стандарт". Царят се отказа от депутатство. Според "Монитор" решението е взето преди месец, а царската коалиция съобщава имената на кандидат-депутатите си днес, когато изтича срокът за регистрация в РИК. До 21 май тече и срокът за номинации за нов генерален директор на БНР. Дотогава управлението се възлага на програмния директор Поля Станчева, пише "Демокрация". Неуспялата кандидатка за радиобос била избрана, защото единствена от сегашните ръководни кадри е назначена законно от ексшефа Александър Велев, внася яснота по временното управление на националната медиа "Новинар".

Медийният съвет декларира и волята си да изпълнява антикризисна лечебна програма за БНР, отбелязват днешните издания. От 1 юли СДС лекува без пари в болниците, съобщава "24 часа". Болниците ще лекуват всеки без да го питат има ли здравна осигуровка, допълва вестникът, но подчертава и факта, че щом влязат в болницата, пациентите без осигуровки ще станат видими за системата. Ще им се търси отговорност да си внасят парите за здраве.

"Мъжете пишат за секса като акушери", твърди най-продаваната романистка Джаки Колинс пред "24 часа". Пред "Демокрация" сестрата на холивудската звезда Джоан Колинс отправя призив към читателките си - "Жени, в живота си вършете онова, което обичате". Освен това хората обичат да четат за живота на богатите. Те са един вид проекция на мечтите на обикновените хора, разкрива американската авторка на бестселъри, която е за първи път у нас.

В тази връзка "Демокрация" отбелязва - първият бал на 18-годишните е първия опит да си представят, че се потапят в морето от лукса. Родителите стягат огромни шведски маси, на почит са дългите тоалети. Абитуриентите се отправят към лъскавите заведения.
Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Щастлива вест: Ивет Лалова роди момченце

Щастлива вест: Ивет Лалова роди момченце

Любопитно Преди 6 часа

Това съобщи самата тя в профила си във Фейсбук

Шеф Виктор Ангелов напусна Hell's Kitchen

Шеф Виктор Ангелов напусна Hell's Kitchen

Любопитно Преди 7 часа

Той сам свали куртката си след грандиозен провал на Сините и Червените

Регистрацията за изборите приключи

Регистрацията за изборите приключи

България Преди 10 часа

Общо 23 партии и 11 коалиции са подали в ЦИК заявление за регистрация

ЕК дава 1,5 млрд. евро финансова помощ на Украйна

ЕК дава 1,5 млрд. евро финансова помощ на Украйна

Свят Преди 10 часа

Първият транш от 4,5 млрд. евро беше предоставен на Украйна на 20 март

United Group B.V. продължава позитивната тенденция на растеж с рекордни резултати през 2023 година

United Group B.V. продължава позитивната тенденция на растеж с рекордни резултати през 2023 година

България Преди 10 часа

Консолидираните приходи на Групата за 2023 г. нарастват със 7% на годишна база, достигайки до 2 791 млн. евро

За първи път в Европа един от големите телекомуникационни оператори  демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция

За първи път в Европа един от големите телекомуникационни оператори демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция

Технологии Преди 11 часа

Това приложение на технологията ще допринесе значително в областта на транспорта на бързооборотни малотрайни стоки и храни

ЕП прие първите по рода си правила срещу насилието над жени

ЕП прие първите по рода си правила срещу насилието над жени

Свят Преди 11 часа

Новите правила имат за цел да предотвратят насилието, основано на пола, и да защитят жертвите

Хаити

Ситуацията в Хаити е "катастрофална“ и става все по-лоша е влошава

Свят Преди 11 часа

Три милиона деца в островната страна се нуждаят от хуманитарна помощ, но така и не могат да я получат

Димитър Стоянов: Да вляза и да го ритам, докато шава, или да туширам конфликта

Димитър Стоянов: Да вляза и да го ритам, докато шава, или да туширам конфликта

България Преди 12 часа

Димитър Стоянов: Аз не разбрах, че е служител на НАП

Асен Василев: Не познавам Марин и Стефан Димитрови

Асен Василев: Не познавам Марин и Стефан Димитрови

България Преди 12 часа

Василев: Тази изфабрикувана информация нека си я проверят всички разследващи органи

о

30% ръст на туристите у нас за зимния сезон

България Преди 12 часа

По данни на НСИ общият брой регистрации на туристи у нас е над 1,8 млн.

Румен Спецов: Истинските журналисти не се разхождат с пистолети в джоба

Румен Спецов: Истинските журналисти не се разхождат с пистолети в джоба

България Преди 12 часа

Румен Спецов: Не се интересувам кой и защо изкривява фактите

Обмислят обявяване на епидемия от коклюш у нас

Обмислят обявяване на епидемия от коклюш у нас

България Преди 13 часа

Ето кога се очаква това

Снимката е илюстративна

"Потъвах и само още няколко минути щяха да ме провалят": Невероятното спасяване на Чарлз Лайтълър от "Титаник"

Любопитно Преди 13 часа

Вдъхновяващата история на Чарлз Хърбърт Лайтълър четете в следващите редове

Европейски парламент

Европейският съюз с нови правила за повторна употреба и рециклиране на опаковките

Свят Преди 13 часа

Основната цел на регламента е противодействие на постоянното увеличаване на отпадъците

<p>&quot;Фито е уникален&quot;: Къде е наркобаронът, заснел музикален клип в затвора</p>

След 2 бягства от затвора: Къде е Фито, известният еквадорски наркобарон сега

Свят Преди 13 часа

Историята на известният еквадорски наркобарон четете в следващите редове