0

В ъпреки заканите за прекратяване на практиката да се гласува с чужди карти, депутатите от НДСВ, ДПС, СДС, БНС и част от "Атака" и от БСП отхвърлиха всички идеи, които биха осуетили подобна възможност, пише в челния си материал "Сега".

Със завидно мнозинство те бламираха предложението на председателя на парламента Георги Пирински да се налага глоба от една до три надници при гласуване с чужда карта, посочва вестникът.

Партиите измислиха абсурдни обяснения за вота си - СДС се опасява от корупция, ДПС и НДСВ - от грешки и полицейщина, допълва той.

"Земя" определя това като поредното срамно решение на парламента. "Депутати срещу конституцията", обобщава на първа страница "Дума".

Той цитира Пирински, че гласуване от този тип не правело чест на парламента, но все пак приетите промени в правилника дават възможности за продължаване на борбата с гласуването с чужди карти.

"Труд" предполага следната подредба на първите четирима от листата за евродепутати на левицата - Кристиян Вигенин, Атанас Папаризов, Маруся Любчева и Георги Близнашки.

Освен Вигенин, сред вероятните за водач на листата били Илияна Йотова и Иво Атанасов. Според "24 часа" Вигенин, Папаризов и Йотова ще са в първата тройка, но още не е ясно дали Папаризов или Йотова ще се втори.

Още не е дошъл денят за среща с Бойко в политиката, смята лидерът на СДС Петър Стоянов. Надежда Михайлова може да помогне само ако спре да злепоставя партията, от която е получила всичко, заявява той в интервю за "24 часа".

Винаги сме споделяли част от идеите на британските консерватори, затова и приехме поканата да ги дискутираме и участваме в движението за европейски реформи, обяснява той.

Царистите имат намерение да платят за вербуване на гласове в изборите за евродепутати, пише "168 часа". Това ставало ясно от инструкции за организацията на работата на секционните комисии.

Нормално е да се плати на нашите агитатори за гориво или за мероприятие, което са осъществили, коментира Борислав Великов от предизборния център на НДСВ.

Според "168 часа" "ДПС тихичко прецака социалистите". За да услужи на ДПС, БСП е на път да прецака свои кметове и да претърпи катастрофални загуби на изборите през есента, коментира изданието.

Три месеца чакам Станишев да ме приеме, твърди в интервю за "Труд" лидерът на КНСБ Желязко Христов. Чаках левицата с огромна надежда да дойде на власт и да направи истинска социална политика, това обаче не стана, казва той.

Трябва да е ясно, че революция няма да правя, но искаме нова политика на доходите, отбелязва Христов. По думите му той е получил предложение да се кандидатира за евродепутат като водач на листата на социалдемократите на Йордан Нихризов, но координационният съвет на КНСБ решил синдикатите да са си на мястото, а не при партиите.

"Труд" съобщава, че лидерът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев
е готов да дарява заплатата си на социално заведение, ако стане
депутат в Европарламента.

Румен Гайтански-Вълка си отива от концесията по чистотата в София, съобщава в челния си материал "Монитор". До няколко дни ще бъде факт сделката за закупуване на трите му фирми "Волф", ДИТЦ и "Чистота" от британския инвестиционен фонд "Екуест".

Новите чистачи на столицата ще купят фирмите, след като се уговориха със съветниците от БСП концесията да не бъде разваляна.

"Екуест" опрощава 3 млн. лв. лихви на кметството и плаща GPS на кофите, допълва вестникът. Той цитира и столичния кмет Бойко Борисов, който обвинява общинските съветници от БСП в предизборни машинации заради това, че внезапно са обърнали мнението си за концесията за чистотата.

София е в патова ситуация с планираната за 2007 г. приватизация и рискува да не реализира заложените приходи от нея, пише "Сега". За трети пореден път общинският съвет не приел списъка с обектите за продажба заради седем спорни дружества.

Не сме вилнели в Кербала, настоява в интервю за "Труд" подп. Петко Лилов, командир на втория ни батальон в Ирак. Ние никога не сме убивали невинни хора, а изпълнихме достойно мисията и дълга си, посочва той.

На въпрос имало ли е заповед, ако наш войник е тежко ранен, бойният му другар да го разстреля, подп. Лилов отговаря, че не само във втория батальон, но и в българската армия, откакто е създадена, не е имало такива разпореждания.

"Войник? Политик? Или и двете" - така описва "Труд" в рубриката "Силует" военния министър Веселин Близнаков.Тези дни министърът на отбраната подсказа, че е напипал баланса да управлява армейската машина, смята авторът.

"Сега" допълва темата с материала "Мироналагане" в приложението "Наблюдател". Военните психолози трябваше да са основен фактор преди и по време на мисиите в Ирак, за да няма истерии с кадри как български войници задяват иракчанка в пустинята, пише вестникът.

Пенсионната ни система е пример за ЕС, твърди в интервю за "Земя" социалният министър Емилия Масларова. Целта е възрастните да получават 50-60% от работните заплати, но за това се изисква време и усъвършенстване на някои механизми, обяснява тя.

Над 5000 медицински сестри, санитари и фелдшери ще получат 20% увеличение на заплатите си със задна дата от януари, съобщава "Сега", като цитира здравния министър Радослав Гайдарски.

Законът преследва онези, които са изтеглили над 400 DVD с филми, обяснява пред "Сега" зам.-директорът на Столичната следствена служба Светослав Василев.

Торентът като технология и самият торент тракер не са незаконни, незаконно е, когато се използват за разпространение на забранени от закона материали, посочва той. Акцията не е срещу хората, които си споделят файлове, отбелязва Василев.

Митничари, които обясниха личното си благополучие с богати жени, отиват на съд, пише в челния си материал "24 часа".

Европа ни плаши със съд, съобщава от първа страница "Труд". Европейската комисия изпрати първо писмено предупреждение към София, защото не е предоставила подробен доклад за напредъка в ограничаването на емисиите на вреди газове.

Ако до два месеца страната ни не предостави доклада, ще получи второ предупреждение, ако и тогава не го представи - следват съд и глоби. От екоминистерството са уверили, че имат готовност да изпратят доклад.

"Грижете се за себе си. Кабинетът няма да ни сложи паникбутони", съветва в "24 часа" главният сценарист в "Шоуто на Слави" Росен Петров. Ние като най-старата европейска държава трябва да се научим да мислим по европейски, сами да браним правата си, допълва той.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Шеф Ангелов шокира всички с решението си в Hell’s Kitchen

Шеф Ангелов шокира всички с решението си в Hell’s Kitchen

Любопитно Преди 9 минути

Той даде втори шанс на талантливата Никол, която беше на крачка от напускане на надпреварата

Гърция съди "Газпром" за цените на газа

Гърция съди "Газпром" за цените на газа

Свят Преди 57 минути

DEPA е подала молба за арбитраж

Полиция с кучета в бежанския център в "Овча купел"

Полиция с кучета в бежанския център в "Овча купел"

Свят Преди 2 часа

Целта е проверка за лица, които са нерегламентирано в тях, опасни предмети, наркотици и забранени вещи

Полша разкри руска шпионска мрежа

Полша разкри руска шпионска мрежа

България Преди 4 часа

Обиски в столицата Варшава и южния град Тихи

МВР: Сигналите за бомби в София са подадени от държава извън ЕС

МВР: Сигналите за бомби в София са подадени от държава извън ЕС

България Преди 4 часа

Сигналите са фалшиви и екипите не са открити съмнителни предмети

Археолози откриха древно пристанище на дъното на Черно море

Археолози откриха древно пристанище на дъното на Черно море

Свят Преди 5 часа

Разкопките са извършени в района на град Кандира в Турция

Европейската прокуратура с обиски в два български хотела в ски курорт

Европейската прокуратура с обиски в два български хотела в ски курорт

България Преди 5 часа

Разследват измама със субсидия, свързана а с пандемията от COVID-19

ДНК-то на Бетовен показва липсата му на музикален талант

ДНК-то на Бетовен показва липсата му на музикален талант

Любопитно Преди 6 часа

Това доказва, че на генетичните прогнози не трябва да се разчита твърде много

Студент е починал от птичи грип във Виетнам

Студент е починал от птичи грип във Виетнам

Свят Преди 6 часа

Известно е, че този щам на птичия грип предизвиква смъртоносни епидемии сред дивите и домашните птици и понякога заразява хора

Меган Маркъл нае стилиста на Адел, за да промени имиджа си

Меган Маркъл нае стилиста на Адел, за да промени имиджа си

Любопитно Преди 6 часа

Херцогинята е започнала да работи върху стила си с Джейми Мизрахи

Кремъл предупреди руски мултимилиардер да внимава

Кремъл предупреди руски мултимилиардер да внимава

Свят Преди 6 часа

Песков: Бихме очаквали повече внимание от Павел Дуров

Разбиха нелегален арсенал с оръжия в Ямбол

Разбиха нелегален арсенал с оръжия в Ямбол

България Преди 6 часа

В помещението са установени картечен пистолет, две пушки, 6 револвера, 2 пистолета, противотанков снаряд

<p>Когато Земята бе &quot;ударена&quot; с 10 милиарда атомни бомби</p>

Събитието Карингтън: Когато Земята бе "ударена" с 10 милиарда атомни бомби

Любопитно Преди 6 часа

"Това просто доказва още веднъж, че бурята Карингтън е била екстремно събитие"

Възможност да гледаш всички UFC Fight Nights, всички бойни галавечери, и още любопитно съдържание

Възможност да гледаш всички UFC Fight Nights, всички бойни галавечери, и още любопитно съдържание

Любопитно Преди 7 часа

UFC и A1 България продължават правата за излъчване за следващите години

<p>Кремъл затяга хватката си над Русия</p>

Арести и насилие над независими журналисти в Русия

Свят Преди 7 часа

Задържан журналист: Ритаха ме, слагаха си краката на главата ми, кълчиха ми пръстите

Трогателният жест на Кейт Мидълтън към болни от рак деца

Трогателният жест на Кейт Мидълтън към болни от рак деца

Свят Преди 7 часа

Принцесата отдавна е поддръжник на различни благотворителни организации за борба с рака