0

"Заради алчни туроператори и превозвачи депутати връщат нощните екскурзии. А Лим?". Това пита в челната си статия вестник "24 часа". Темата е водеща и за "Сега".

Нощните пътувания на деца по време на екскурзии отново ще бъдат разрешени. Те бяха забранени преди 5 месеца с промени в Закона за туризма. Мярката беше въведена след трагедията в Лим, при която загинаха 12 деца.

С приет текст в Закона за автомобилните превози парламентът пак разреши нощния превоз. Той ще е позволен при придвижване на ученическите групи до мястото, където ще бъдат настанени.

"Бабини зъби чезнат и поскъпват" - темата за тази билка е на втора и трета страница в "24 часа". Тук четем, че неочаквана конкуренция срещна гроздоберът през този септември. Сред редовете на лозовите масиви плъзнаха и берачи на бабини зъби. Сега е сезонът за топбилката за 2007-ма година, която помага на хиляди хора.

"Търсете бабини зъби сред песъчлива почва, между редовете на лозята тя се среща най-често. Растението пълзи по земята като плевел", пояснява събирачът на билки Христо Личев от Казанлък.

"Симеон си хареса Първанова за кмет", пише "24 часа". Aнтония Първанова е кандидатката на НДСВ за кмет на София. След дълго лутане дали да подкрепи Бойко Борисов, десния Мартин Заимов или да играе сама, жълтата партия вчера официално издигна депутатката за изборната надпревара в София.

Лично царят представи Първанова пред медиите веднага след заседанието на политическия партиен съвет, който единодушно утвърдил кандидатурата й. "Тя е повече от работоспособна, с ясни идеи, човек, който се е доказал в най-различни моменти", изброи предимствата на кандидатката Симеон.

Той специално акцентира, че партията издига жена за поста. "Това е в линията на НДСВ още от 2001-ва година", завърши царят и се обърна към Първанова с думите: "Докторке, поздравявам ви от все сърце и успех".

"Две хубавици за кметици" - пише "Монитор" от първа страница. Две хубавици - синеоката депутатка Антония Първанова и бившата манекенка и народна представителка Юлиана Дончева, влизат в надпреварата за кметския пост на София.

Дамите, които се явяват своеобразни продължителки на битката на Татяна Дончева за същото място, на практика влязоха в политиката с появата на Симеон Сакскобургготски. И двете бяха депутатки от НДСВ в предишния парламент. Първанова е такава и сега и все още е част от жълтите.

Един от сценаристите в "Шоуто на Слави" Тошко Йорданов е автор на днешния анализ в броя. Заглавието е под формата на въпрос: "И за двойкаджиите ли високи заплати?". Тезата му в текста е, че ако детето пише, че лирическият герой е гей, все някой учител ще трябва да е отговорен.

Голямото интервю, разгърнато на две страници в съботния брой на "24 часа", е с актьора Иван Ласкин. "Откакто напълнях, жените ме харесват повече. А съм и откровен!", признава той.

"Труд" вади на челно място информацията: "Добавки за всички деца". Всички семейства с деца да получават добавки от януари догодина, обмислят финансови експерти.

Подготвя се пакет от мерки, които да влязат в сила заедно с въвеждането на плоския данък, стана ясно вчера на дискусия в КНСБ. Идеята е да се смекчат последствията от премахването на много от сегашните преференции.

Липсата на семейно подоходно облагане щяла да се покрие с по-високите детски добавки от 2008 г. Според един от вариантите на тях ще имат право всички деца (близо 1 600 000) до завършване на средното им образование, независимо от дохода на семейството, каза шефът на социалната парламентарна комисия Хасан Адемов.

Сега добавките са 18 и 20 лв. и се полагат само на семейства с доход под 200 лева на човек. От социалното министерство пък предвиждат от догодина те да са 30 лева и да се дават при доход до 250 лева на човек.

"Свършиха парите за 12 деца с рак на кръвта", пише "Труд". Не стигат парите за животоспасяващите трансплантации на деца с рак на кръвта. За подобни операции държавата брои по 15 хиляди лв. и нито стотинка повече.

Автоложните трансплантации, при които се вземат стволови клетки от самия пациент и му се вливат струват 21 960 лв., а ако е от донор - повече от 47 хил. лв., е цитиран да казва шефът на детската онкохематология проф. Драган Бобев.

Голямото интервю в "Труд" е с министъра на образованието и науката Даниел Вълчев. "Правителството разбра учителите", твърди той в този разговор, публикуван на 12-а и 13-а страница.

"Седмото клеймо" е озаглавен един от коментарните в "Сега" по повод оттеглянето на Петър Стоянов от парламента. Според автора на материала Даниела Добрева Стоянов не е избегнал тъжната орисия на сините лидери - да бъде "изяден" от СДС.

"Станахме факири. Връзваме месеца с пет лева назаем", пише "Стандарт". Българинът стана факир по неволя. Той харчи повече, отколкото получава. Номерът разкри Националният статистически институт. Средният доход на домакинствата за юли е бил 640 лева. Разходите обаче са почти 5 лева повече.

Разликата вероятно идва от парите, които сме взели на кредит, коментират анализаторите. Според статистиката месечният семеен бюджет се е увеличил с 20% спрямо миналата година. Скокът на харчовете обаче е 24 на сто. Такава разлика се случва за първи път през тази година и връща спомена на Виденовата зима.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Срещат се приятели. - Защо обикаляш така? - Търся сина си. Няма го в интернет клубовете, и в кафето, в дискотеката също. - Може да…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

ПП-ДБ смени кандидат от листата си за Европарламента

ПП-ДБ смени кандидат от листата си за Европарламента

Избори 2 в 1 Преди 7 минути

След като ЦИК отказа да регистрира Ива Богданова Руйчева

Икони, западни мебели и полилеи за милиони: Какво има в двореца на Путин

Икони, западни мебели и полилеи за милиони: Какво има в двореца на Путин

Свят Преди 15 минути

Луксозното имение на руския президент е разположено на брега на полуостров Идокопас в Черно море

OpenAI подготвя правила за поведение на AI

OpenAI подготвя правила за поведение на AI

Технологии Преди 35 минути

Рамката ще определя всеки аспект на изкуствения интелект

Филмът „Гунди – легенда за любовта“ тръгва по кината, ето кога

Филмът „Гунди – легенда за любовта“ тръгва по кината, ето кога

Любопитно Преди 42 минути

Филмът разказва за човека Георги Аспарухов, който се опитва да балансира между успешната си футболна кариера и личния живот

Главчев за РСМ: България няма да прави повече отстъпки

Главчев за РСМ: България няма да прави повече отстъпки

България Преди 44 минути

Във връзка с организацията на изборите, той коментира, че заедно с ЦИК се движат в указания график

Транссексуалност

Държава от ЕС е длъжна да признае промяна на пола и името, извършени в съюза

Свят Преди 54 минути

Казусът е по дело на транссексуален, който е роден като жена в Румъния, но става мъж във Велкобритания

Никол след Hell’s Kitchen: Шеф Ангелов беше много разочарован от нас!

Никол след Hell’s Kitchen: Шеф Ангелов беше много разочарован от нас!

Любопитно Преди 56 минути

Никол е специален гост в подкаста “Кухнята след Ада”

Замъкът в Монталто Дора

Джони Деп купува средновековен замък в Италия

Любопитно Преди 1 час

След като наскоро се сдоби с остров, сега звездата се е насочил към историческите ценности

<p>Туристи оцветяват в зелено британско езеро&nbsp;</p>

Заради цъфтеж на водорасли: Туристи оцветяват в зелено езерото Уиндърмиър

Любопитно Преди 1 час

Повече за цъфтежа на водорасли и как това влияе на езерото четете в следващите редове

.

Русия разкри подробности за ядрената база на Китай на Луната

Свят Преди 1 час

Ръководителят на руската космическа агенция разкри подробности за съвместните планове на Москва и Пекин

<p>Осъдиха мъж, умишлено разпространявал ХИВ</p>

30 г. зад решетките: Осъдиха мъж, който умишлено разпространявал ХИВ

Свят Преди 1 час

Опитвал се е да разпространи ХИВ чрез сексуален контакт с мъже и тийнейджъри

<p>Още една кралица на красотата се отказа от титлата си</p>

След Мис САЩ: Още една кралица на красотата се отказа от титлата си

Любопитно Преди 1 час

Какво накара Мис Тийн САЩ също да се откаже от короната четете в следващите редове

<p>Фалшиви новини плашат с глад при влизане в еврозоната</p>

FACTCHECK: Фалшиви новини плашат с глад при влизане в еврозоната

България Преди 1 час

Каква информация се разпространява у нас за европейската валута

Джо Байдън

Израел са разочаровани от заплахата на Байдън, че спира доставките на оръжия

Свят Преди 1 час

Рафах се очертава като "камъкът на раздора" между двете страни