0

"Ад за ЦСКА", е озаглавена челната публикация на в. "Труд". Всички вестници коментират драмата с футболния шампион на България, който не е в състояние да получи лиценз за участие в европейските турнири и от професионалния футбол изобщо.

Други заглавия: "Гонят ЦСКА от Европа, Томов от ЦСКА" ("24 часа"),
"Неплатени данъци изпратиха ЦСКА на село" ("Телеграф"),
"ЦСКА увисна без лиценз" ("Дума"),
"Битки на "Армията", фенове искат главата на Александър Томов с псувни и хвърлени бутилки" ("Монитор"),
"След отнетия лиценз за Европа и "А" група: Бой, кръв, псувни и арести на "Армията" ("Новинар"),
"Европа изгони ЦСКА за финансови шмекерии"("Сега"),
"Линчуват Томов. ЦСКА аут от Европа, заточват ги на село" ("Стандарт").

"След анализ БСП откри: цените скачали, по-богати сме били", е водещото заглавие на "24 часа". Три основни причини довели до скока на цените у нас. Първата е повишаването на цените на международните пазари на горива и храни, втората - че с ръста на доходите при това правителство у българите останали много свободни пари, а третата - бързият растеж на икономиката ни.

Анализът направил секретарят на ИБ и говорител на БСП Антон Кутев след заседанието на ръководството на партията. От партията готвели още по-обстоен анализ и обещават, че ръстът на доходите ще изпреварва инфлацията.

"Трета степен трус за джоба", така преценява поскъпването т.нар. икономически щаб на "24 часа", в който са Божидар Божинов, Георги Стоев, Красимир Катев, Венцеслав Димитров, Емил Хърсев, Евгени Иванов и Владимир Каролев.

"Вдигайте заплатите", призовава икономистът Венцеслав Димитров, съветник на президента Първанов. Ако инфлацията е 15% и икономическият растеж е 5%, заплатите трябва да бъдат компенсирани поне с 20%, за да се предотврати обедняването, смята той.

Финансистът Емил Хърсев пък смята, че "вълната отминава" и е категоричен, че инфлацията тепърва ще пада.

Общинският съветник от НДСВ Владимир Каролев е на подобно мнение и очаква дори дефлация.

Председателят на БТПП Божидар Божинов пък коментира, че колко още ще се вдигнат цените до края на лятото трябва да каже правителството, защото то първо обяви, че ще качва цените на електричеството и парното.

"Властта да е твърда към изкушения", предупреждава бившият зам.-министър на финансите Красимир Катев. Според него ключовият въпрос е дали кабинетът ще бъде умерено твърд към предизборните изкушения да вдига бюджетни заплати, към синдикален и дори уличен натиск.

"Една пролет, заредена с тревоги", коментира в "Труд" Иван Нейков, шеф на Балканския институт по труда и социалната политика. Той отбелязва, че, за разлика от други години, този май и юни са заредени с тревога - и на ниво бизнес, и на ниво семейство. Бизнесът е силно затруднен в прогнозирането на следващи периоди - от една страна заради труса в петролния пазар, от друга - влиянието на цената на тока, от трета - инфлацията, посочва авторът.

"Влакът поскъпва с 8 до 10 процента", информира "Труд". Това ще стане от 1 юли. Поскъпването на товарните превози ще е в рамките на 6-7 процента.

"Заплащането на труда в България е най-ниско", съобщава "Труд", като се позовава на данни на "Евростат". Средно 1.65 евро се плаща на час труд в България. Средната цена на един час труд в ЕС-27 е 20.35 евро, сравнява "Труд".

България се нареждала сред 10-те страни в света с най-реформаторски правителства, според доклад на Световната банка "Правене на бизнес", както е цитиран от "24 часа".

Докладът обхваща 178 икономики и ги класира по качество на бизнес закони, разпоредби и прилагане. Десетте най-добри са Египет, Хърватия, Гана, Македония, Грузия, Колумбия, Саудитска Арабия, Кения, Китай и България.

"Заверяването на счетоводни отчети ще може да се разследва", казва пред "Дневник" зам.- министърът на финансите Атанас Кънчев, който разяснява предложените промени в Закона за независимия финансов одит. Той посочва и че регистрираните експерт-счетоводители ще се проверяват за качество на работата.

"Нова комисия да контролира службите", предлага в интервю за "Труд" зам.- председателят на ДПС Касим Дал. ДПС настоява да се създаде нова парламентарна комисия, която да контролира не само ДАНС, а и службите за сигурност, обяснява Дал. Той декларира, че ДПС ще подкрепи предложенията на министър Михаил Миков за промени в Закона за МВР.

Бившият зам.- директор на Главната дирекция за борба с организираната престъпност Иван Иванов сам писал до себе си лъжливи донесения от истински агент, за да изнудва дребен шеф от комбината "Кремиковци", разкрива "Труд".

Иванов съставил лъжлив рапорт за среща с таен сътрудник на МВР, скрит под псевдонима "Катя", и изфабрикувал сведения за небивали престъпления на Димитър Чалашканов - някога началник цех "Кремиковци" - клон Рила, сега покойник, пише изданието.

Разкритията са доказани в разследване на ДАНС и заради тях Иванов ще бъде изправен пред военния съд.

"Докладът от Брюксел ще е остър", прогнозира пред "Пари" председателят на ПГ на НДСВ Пламен Моллов. Това, че ще има отрицателни доклади, че те ще бъдат критични, не е толкова страшно - обществото трябва да разбере, че това е начинът, по който едно правителство се дисциплинира, смята Моллов.

"При лош доклад от Брюксел пак ще има натиск за предсрочни избори", прогнозира пред "Новинар" общинският съветник от БСП и бивш зам.- финансов министър Георги Кадиев.

Технически, Меглена Плугчиева започна да върши много неща, но не съм сигурен, че това е достатъчно, мисля, че Брюксел иска да има и наказани за случилото се досега, посочва Кадиев.

Той коментира и трите оставки на началници в митниците миналата седмица и е на мнение, че причината е липса на мотивация. Тримата нямали достатъчно подкрепа от институциите, които би трябвало да ги защитават, когато върху тях се излизат кофи с помия, смята Кадиев.

"Доган отвърна на ДСБ с удар по Костов", пише "Сега". Десетина дни, след като от ДСБ поискаха парламентарната комисия по корупция да разследва пет имота, които се свързват с името на Ахмед Доган, лидерът на ДПС отвърна на удара - той обяви, че, за разлика от Иван Костов, никога през живота си не е крал, пише изданието.

"ДСБ и лично Костов имат объркване на фундаментални понятия, миналото се забравя, но не чак толкова лесно", коментирал Доган.

"Вярвам, че през есента ще има голямо дясно обединение", заявява пред "Класа" председателят на "Новото време" Емил Кошлуков. Ако десницата преодолее своите лични проблеми, които най-вече се отнасят за лидерите й, ако надмогне враждите през годините, ако се оцени реално положението и се тръгне към обединение, тя има шансове за следващия парламент, смята той.

"Половината бюджет на касата отива за лечение на 5 процента от болните", пише в челния си материал "Дневник", като се позовава на изследване на компанията "Саниджест", изпълнител на проект на Световната банка за българското здравеопазване. Некачествени медицински услуги били причина за една трета от смъртността в болниците.

Командващият Сухопътните войски ген. Иван Добрев най-вероятно ще бъде проверяван и за един от най-важните проекти за модернизацията в армията, пише "Стандарт". Добрев дал благословията си за покупка на нови БТР-и за пехотата на стойност 14 млн. лева.

"Не се уча за премиер! Някой отстрелва всеки разпознаваем", коментира в интервю за "24 часа" бизнесменът Иво Прокопиев по повод публикации в печата.

Достатъчно обществено ангажиран съм и без да участвам в политиката, най-важният за мен проект е консолидиране на представителство на бизнеса, допълва той.

Европейската комисия предупреди вчера, че ще даде под съд България, ако до края на юни не въведе общия за ЕС телефон за спешни случаи 112, съобщава "Труд". Държавата ни единствена от 27-те членки не е въвела още безплатния телефон на цялата си територия.

"Екомерки вдигат цената на колите с 2000 евро", съобщава от първа страница "Монитор". Той цитира мнение на еврокомисаря по търговията и промишлеността Гюнтер Ферхойген, че цените на леките автомобили в ЕС ще се вдигнат през следващите 2-3 г. с около 2000 евро заради планираното въвеждане на нови по стриктни регулации за вредните емисии в атмосферата в рамките на съюза.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

- Келнер, какво ми сервирахте, кафе или чай? - Какво, не можете да разберете сам? - Не. - Тогава какво значение има?
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Iran Air

Авиокомпании пренасочват полети след атаката срещу Иран

Свят Преди 2 минути

Редица самолети бяха отклонени към алтернативни летища

.

Знаете ли кои са българите, номинирани за Нобелова награда през годините?

България Преди 42 минути

За съжаление, България все още няма своя нобелов лауреат

Мащабна руска атака в Днепропетровска област, най-малко 8 загинали

Мащабна руска атака в Днепропетровска област, най-малко 8 загинали

Свят Преди 1 час

Ранени са били 21 души и са нанесени щети на инфраструктурни обекти

Проучване: Венера изпуска въглерод и кислород

Проучване: Венера изпуска въглерод и кислород

Любопитно Преди 1 час

Въпреки че е най-близкият ни орбитален съсед и най-близката до Земята, няма много информация за Венера

Защо делфините плуват пред корабите (ВИДЕО)

Защо делфините плуват пред корабите (ВИДЕО)

Любопитно Преди 1 час

Интересни факти за любопитните китоподобни четете в следващите редове

„В новата реалност” в „Темата на NOVA“

„В новата реалност” в „Темата на NOVA“

Любопитно Преди 1 час

Не пропускайте тази събота след централната емисия новини

Габриел Гарсия Маркес

"Сто години самота" на Габриел Гарсия Маркес се превръща в сериал по Netflix (ВИДЕО)

Любопитно Преди 2 часа

Премиерата на 16-те епизода се очаква в края на годината

Три сърца, синя кръв и отрова по-силна от цианид - това ли са октоподите

Три сърца, синя кръв и отрова по-силна от цианид - това ли са октоподите

Любопитно Преди 2 часа

Интересни факти за октоподите може да прочетете в следващите редове

БСП иска оставката на Росен Желязков

БСП иска оставката на Росен Желязков

България Преди 2 часа

Причината е, че ограничава гласа на опозицията, заяви Корнелия Нинова

Зодия Телец - мъжете и жените

Зодия Телец - мъжете и жените

Любопитно Преди 2 часа

Те са известни със своята силна и надеждна природа и са един от най-стабилните знаци на зодиака

Кола се обърна на булевард в София

Кола се обърна на булевард в София

България Преди 2 часа

Към момента няма данни за пострадали

Руски бомбардировач се разби край Ставропол

Руски бомбардировач се разби край Ставропол

Свят Преди 2 часа

Четиримата пилоти са катапултирали, трима от тях са били спасени, другият се издирва

Иран отправи ядрено предупреждение към Израел

Иран отправи ядрено предупреждение към Израел

Свят Преди 3 часа

Израел отговори на въздушния удар на Иран, въпреки че няколко от западните му съюзници, включително САЩ, призоваха за овладяване на напрежението

Нови разкрития за фиктивната операция на жената в Бургас

Нови разкрития за фиктивната операция на жената в Бургас

България Преди 3 часа

Източват ли се пари за здраве и какви мерки са нужни за справянето с проблема?

<p>Военният министър: Израел демонстрира, че може да достигне територията на Иран</p>

Военният министър: Атаката на Израел срещу Иран не застрашава страната ни

България Преди 3 часа

Израел демонстрира, че може да достигне територията на Иран, посочи Атанас Запрянов

МВнР: Следим с повишено внимание ситуацията Израел - Иран

МВнР: Следим с повишено внимание ситуацията Израел - Иран

България Преди 3 часа

От правителствената пресслужба съобщиха по-рано, че няма пряка военна заплаха за България към момента