0
Пв вата българска изложба в лондонския Институт за съвременни изкуства (ICA.org.uk), който има водеща роля в международната мрежа от независими артинституции, ще бъде представена в британската столица през първите дни на следващия месец, от 7 до 17 август. Събитието ще се състои в Центъра за нови медии (NewMediaCentre.com) на института и е част от дългосрочна програма за представяне на световноизвестни центрове за медийни изкуства. Досега там са гостували американският Масачузетския технологичен институт (MIT) и Центърът за култура и комуникации (C3) от Будапеща. Участието на "Интерспейс" ще бъде стойностна изява в тази поредица, убеден е директорът на Центъра за нови медии Андрю Чети.

Изложбата в Лондон акцентира върху артистичната продукция на Центъра за медийни изкуства "Интерспейс". Подбраните проекти представят обзорно българската сцена за нови медийни изкуства и водещата роля на "Интерспейс" в местния културен контекст. Акцентът е поставен върху различните артистични подходи към новите медйини технологии и представя артисти, експериментиращи в софтуерни и стрийминг проекти, комуникации и интерфейс дизайн.

Експозицията включва документация на видео- и интерактивни инсталации на "Интерспейс" като "Урбанистични цикли", "Макровидео", текущи онлайн проекти ("Култ.бг - сървър за изкуство и култура" и "Шизоидна архитектура") и ще представи нови Нет проекти на Петко Дурмана, Мария Берова и Николай Чакъров (членове на "Интерспейс") и на артисти, работещи с центъра.

Изложбата може да бъде видяна от 7 до 17 август, между 14 и 18 часа в Центъра за нови медии, Институт за съвременни изкуства, на адрес:
Institute of Contemporary Arts,
The Mall, London SW1
Тел.: +44 (0) 20 77661421
Факс: +44 (0) 20 7930 9851

Проекти, включени в изложбата:
Прожекции на документация от:
"Урбанистични цикли" - интерактивна видеоинсталация, София 2000 и Манчестър 2002
"Макровидео" - публична видеоинсталация, София 2001
Онлайн проекти:
Cult.bg - сървър за изкуство и култура, 2000-2002, www.cult.bg
"Шизоидна архитектура" - 2000-2002, www.i-space.org/schizoid
"Life, Art, Traveling, etc" - Петко Дурмана, 2002, www.dourmana.com/late
"Metabolizer" - Петко Дурмана и Павел Коджабашев, 1997, http://dourmana.com/metabolizer
"Webolution" - Мария Берова, 2002, http://creature.cult.bg
"Unconscious" - Николай Чакъров, 2002, http://unconscious.cult.bg
"Dailystats" - Еленко Еленков, Иван Гинев, Александър, 2002, www.dailystats.net

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@