0
Ку увачите ще проучват тепърва одита на "Булгартабак", пише "Дневник". Кандидат-купувачите на "Булгартабак холдинг" все още не са запознати с междунардния одит на компанията за 2001 г., изготвен от консултанта "Ърнст & Янг", който отчита нетна печалба на дружеството от 13,212 млн. лева за 2001 г. На тях ще им е нужно допълнително време да анализират данните в него, за да могат евентуално да съгласуват офертите си с тях, показала проверка на "Дневник". Това обаче може да стане само с изрично изискване от Агенцията за приватизация.

Дълговете на топлофикациите заплашват газовата компания, съобщава още всекидневникът. Ако правителството не намери спешно решение на проблема със задълженията на топлофикациите към "Булгаргаз", газовата компания няма да може да плаща за доставките на природен газ на "Газпром", нито задълженията си към бюджета от следващата година. За тази опасност предупреждава ръководството на газовия монополист в писмо до премиера Симеон Саксгобургготски и енергийния министър Милко Ковачев. Русия сключва икономическа сделка с Ирак за 40 млрд. долара, информира още "Дневник". Москва официално обяви в неделя, че е на път да сключи споразумение за икономическо и търговско сътрудничество с Ирак на стойност 40 млрд. долара, предаде Ройтерс и коментира, че това може да затрудни усилията на Вашингтон да свали Саддам Хюсеин. Олег Буклемешев, висш съветник на премиера Михаил Касянов, потвърди, че документите за сделката вече са подготвени въпреки възраженията на американската администрация, поставила си като пръв приоритет свалянето на иракския управник, напомня "Дневник".

"Пари" информира за помощите, отпуснати за пострадалите от наводненията. Европейският съюз обеща спешна помощ над 1 млрд. евро за пострадалите от катастрофалните наводнения в Германия, Австрия, Чехия и Словакия. Значителни средства за преодоляване на щетите смята да отпусне и Европейската инвестиционна банка. Тя ще даде за целта също около 1 млрд. евро, но под формата на заеми. Тези заеми обаче ще са с много ниска лихва и ще бъдат връщани в срок до 30 години.

Събрани са 3,7 млн. лева над годишните мита и такси, съобщава още "Пари". За 7-те месеца на т.г. агенция "Митници" e изпълнила заложените в бюджета за 2002 г. приходи от мита и митнически такси, съобщи пресслужбата на агенцията. До края на юли са събрани 103 733 755 лв. от мита и такси от предвидените в бюджета за годината 100 млн. лева. При приемането на бюджета за 2002 г. миналата есен в пленарната зала депутати от опозицията заявиха, че заложените приходи от мита и такси са много малко. Разгоря се остър спор, но сумата не бе променена.

България отваря търговско представителство в Либия, пише отново "Пари". Либийският министър на външните работи може да посети България още през идната седмица. Това стана ясно след вчерашния ден от посещението на вицепремиера и министър на икономиката Николай Василев в Либия. Възможно е в началото на следващата година да бъде открито българско търговско представителство в Либия, съобщи по БНР от Триполи Николай Василев. За уреждане на нерешените икономически и финансови въпроси между двете страни след месец в Триполи ще пристигне българска финансова делегация.<[> Надзорниците на АП не одобриха договора за ДЗИ, съобщава "Сега". Договорът за приватизацията на ДЗИ не бе одобрен за втори път от Агенцията за приватизация. Купувач на дружеството е "Контракт-София" на Емил Кюлев. "Има някои доста обезпокоителни текстове в проектодоговора, които биха могли да накърнят интересите на държавата", смята част от надзорния съвет.В предложения за подписване договор се казва, че ако АП не прехвърли акциите в срок, дължи 2,5 млн. долара неустойка. Досега практиката е държавното ведомство винаги да закъснява с прехвърлянето. Изненадващо е, че ръководството на агенцията само е поставило толкова голяма санкция в договора, след като има опит от предишни закъснения, коментираха от надзора.

"Св.св. Константин и Елена" пръв на борсата с компенсаторки, пише "Сега". Първият търг с дружество, което ще се продава на фондовата борса с компенсаторни инструменти, се очаква в средата на септември, обяви за "Сега" изпълнителният директор на "Българска фондова борса-София" Георги Драйчев.Пробно ще се пусне вероятно курортът "Св. св. Константин и Елена", 72% от който ще се търгуват със записи.

Създават два фонда за малките и средни предприятия, информира още "Сега". През есента ще бъдат създадени два гаранционни фонда за малките и средните предприятия, съобщиха вчера от Националната предприемаческа и занаятчийска камара. Първият фонд ще бъде към Агенцията за малки и средни предприятия и ще разполага с 10 млн. лв., предоставени от държавния бюджет. Другият фонд щял да бъде към столичната община и да работи с почти същия по размер финансов ресурс. 10% от средствата щели да се осигурят от общинската приватизация, а около 50% - от общинските предприятия.

Застраховките за коли поскъпват, съобщава "Стандарт". Задължителната застраховка за колите "Гражданска отговорност" ще поскъпне от началото на 2003 г. Това се налага, защото компаниите ще носят близо два пъти по-голяма отговорност при евентуални щети, обясниха експертите. Догодина минималният праг на застрахователите по "Гражданска отговорност" ще стане 35 хил. евро за имуществени вреди и 100 хил. евро за неимуществени. Това е записано в Предприсъединителната програма на правителството 2002-2005 г.

Пада патентният данък за търговска площ, информира още вестникът. Допълнителният патентен данък от 5 лв. на кв. м търговска площ ще отпадне. За това са се договорили финансовото министерство и браншовици, обяви вчера зам.-председателят на Националната предприемаческа и занаятчийска камара Йосиф Аврамов. Догодина някои от дейностите, които сега се облагат с патентен данък, ще започнат да плащат данък печалба. Това предвижда данъчната политика на правителството за 2003-2005 г.

AES търси $800 млн. за "Марица-изток 1", пише още "Стандарт". Досега сме осигурили едва $250 млн. за старта на проекта в ТЕЦ "Марица-изток 1", търсим останалите $750-800 млн. Това призна Питър Барет, главен мениджър по проектите на американската компания, която ще изгражда новите мощности в централата. Преговорите с двете банки, които са готови да финансират проекта - KFW-Франкфурт и ЕБВР, вървят трудно, призна още той.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Сержант обяснява на новобранците: - Ако камък бъде хвърлен нагоре, то той ще падне на земята. Това се дължи на земното притегляне. Новобранец: - А…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любопитно Преди 3 часа

Брокерката Симона напусна надпреварата на крачка от черните куртки

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

България Преди 5 часа

Това сочи доклад на ООН за здравословното поведение на децата в училищна възраст

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

България Преди 6 часа

Според Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори ограничаването на рекламата ще доведе до ръст на залози в нелегални сайтове и обекти

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Свят Преди 7 часа

Шикорски: Единствената надежда на Путин е нашата липса на решителност

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

България Преди 7 часа

Радев: Политиката и законодателството следва да се правят със загриженост и отговорност към България

Починa театралният режисьор Александър Илиев

Починa театралният режисьор Александър Илиев

България Преди 7 часа

Режисьорският му дебют е с „Адвокатът Пиер Патлен” във Видинския театър през 1986 г.

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

България Преди 8 часа

Министерство на младежта и спорта не е било уведомено

Електроразпределителна мрежа

Само в Унгария са плащали по-ниски цените на ток от нас за второто полугодие на 2023 година

България Преди 8 часа

Битовите сметки за електричество и газ в ЕС са намалели в сравнение с периода през 2022 г.

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Любопитно Преди 9 часа

Спекулациите започнаха да набират скорост заради нейна снимка

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Свят Преди 9 часа

В решението си съдиите се позовават на грешки в начина, по който е бил проведен процесът

о

Пеещите фонтани в Пловдив отново работят (ВИДЕО)

България Преди 9 часа

Музикално-светлинното шоу продължава 30 минути

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Любопитно Преди 9 часа

Изкуственият интелект ще направи картината още по-красива и реалистична

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

България Преди 9 часа

В мотивите е посочено драстичното намаление на електропроизводството от въглищни мощности