0
Citroen C-Airlounge
Французите от Citroen също са далеч от идеята да изневеряват на традициите от последните години и представиха поредната си студия, ориентирана към идеята за това как биха изглеждали автомобилите на бъдещето. Този път героят във Франкфурт се нарича C-Airlounge. Концепткарът представлява нова генерация представител на GT возилата и трябва да привлича почитателите си с атрактивна външност и високофунционален интериор. За качествата на младия гал и за това, че конструкторите са се постарали при направата му, свидетелства фактът, че коефициентът на въздушно съпротивление е отличен - 0.26. За пътуващите вътре е предвиден и впечатляващ комфорт, като дори е предвидена специална опция да се избира цвета на осветлението на арматурното табло.

Maserati Quattroporte
Maserati триумфираха във Франкфурт с модела Quattroporte. Първият модел с това название дебютира пред публика през 1963 година, точно преди четири десетилетия, като "раждането" й е дело на знаменития Пиетро Фруа. Четиридесет години по-късно апенинците отпразнуват юбилея, представяйки на публиката луксозна лимузина с четири врати. Атрактивната външност на возилото е дело на Pininfarina, което само по себе си е гаранция за очарователен външен вид и подчертано динамично излъчване. За последното определено спомагат елегантната извивка на купето и агресивните линии, определящи дизайна като цяло - сложна стилистична конструкция, която италианците владеят до съвършенство. В интериора пък властват само най-качествените и скъпи материали - дърво и кожа, които придават достатъчно аристократичен вид на салона.
Малко зад предния мост властва друг шедьовър, дело на Maserati. Това е V-образният осемцилиндров агрегат, чийто работен обем е 4.2 литра. Осигуряваната от него мощност е повече от задоволителна. Вместо досегашните 390, под предния капак на Quattroporte вече "дърпат" 400 кончета при 7 000 об./мин. Маскималната скорост, която отчита апенинецът също е достатъчно впечатляваща. Педалът на газта спира да "бута" возилото напред едва при 275 км/ч. Максималният въртящ момент също гарантира достатъчно тяга - 450 Нм се отразяват изключително благотворно на италианския аристократ.

Saab 9-3 Sport Hatch
Шведите от Saab, през последните пет години също станаха пълноценна част от голямата надпревара между автомобилните производители и рядко пропускат значимо събитие в света на четириколесните без да триумфират с ново и нестандартно предложение.
Този път викингите представиха студията 9-3 Sport Hatch. При нея са налице всички типични дизайнерски елементи, налагани в последно време при автомобилите с марка Saab. По своето предназначение четириколесното трябва да заеме позиции между модели като Allroad на Audi и XC70 на Volvo. Всъщност шведите не атакуват противника с революционни новости, а най-вече смятат да пробиват по утвърдената вече тактика. Висока степен на активна и пасивна безопасност, елегантен и фунционален интериор, който да позволява максимални вариации в зависимост от нуждите на собственика на возилото, а също така не на последно място и атрактивна цена. Засега автомобилите Saab едва ли могат да се похвалят с последното, но ръководството на компанията оповести, че ще бъде направено много именно в тази насока.

Daewoo Lacetti
В последните години корейските автомобили с марка Daewoo отбелязаха значителен напредък - поне в дизайнерско отношение. "Вината" за това може би се крие във факта, че азиатците повериха сложната задача на доказани специалисти като ItalDesign. Новакът, който сега дебютира във Франфурт е дело на две от най-добрите италиански фирми в областта на дизайна - ItalDesign и Giugiaro. Студията Lacetti разполага с перманентно задвижване на четирите колела, което едновременно с дългата колесна база (2 600 мм) определено отпраща корейците в нов клас по отношение на стабилност и надежност при управлението на автомобила. Освен това Lacetti ще попълни празнотата в моделната гама на Daewoo в класа на компактните автомобили.
Засега все още не е ясно как ще изглежда гамата на предлаганите двигатели, с които ще може да бъде оборудвано возилото, но предвид ползотворното сътрудничество с GM, може би и там ще властва подходящо разнообразие.

Mercedes SLR McLaren
Лидер в автомобилостроенето като Mercedes-Benz рядко пропуска възможността да покаже мускули пред многобройна публика, а когато става дума за едно от най-престижните изложения като това във Франфурт, естествено се показва най-доброто. Този път щутгарци смаяха посетителите с резачката McLaren SLR. Задвижването на автомобила идва от двигател с два турбокомпресора, който осигурява перфектна динамика. Мощността на агрегата е 626 к.с., а максималният въртящ момент е повече от впечатляващ. Пиковата стойност от 750 Нм се достига при 3 700 об./мин. Тежащото 1 640 кг возило ускорява от 0 до 100 км/ч за нищожните 3.8 секунди. Максималната скорост, която развива щутгардския атлет е 334 км/ч....

Chrysler 300 СС
След силното представяне в Женева с модела 300 C американците от Chrysler решиха да демонстрират солидно присъствие и във Франфурт. По време на автомобилното изложение янките дебютираха със студия, която представлява комби-версия на така допадналия на публиката в Женева 300 С
Возилото разполага с доста атрактивен дизайн и разбира се с типичния за САЩ надъхан двигател. V-образният агрегат е с осем цилиндъра, като работният обем при него е 5.7 литра. Елегантният дизайн, както и високата функционалност в интериора пък определено правят впечатление.
Средната конзола във вътрешността продължава чак до местата отзад, като в нея са предвидени отделения за най-различни "дреболии", включително за охлаждане на напитки.

Toyota Prius
При новата Toyota Prius хибридният двигател - бензинов агрегат плюс електромотор, разполага със значителни подобрения. Традиционно автомобили с подобно задвижване залагат при високите скорости единствено на бензиновия агрегат, а електромоторът има спомагателна функция. При дебютиралата във Франкфурт Toyota Prius създателите й обещават, че електродвигателят генерира достатъчно мощност, за да се разчита на него и за движение с прилична скорост в извънградски условия.

Volkswagen Golf
Почитателите на Volkswagen във Франфурт бяха зарадвани най-сетне от така дългоочакваното пето поколение Golf. Както и се очакваше дизайнът е доста консервативен, като до голяма степен е запазен облика и стила на четворката, въпреки, че пред вас стои един напълно нов автомобил. Все пак формата на новото VW е далеч по-различно, което е най-добре видимо в задната част на возилото.Характерна особености на новия модел са минималните надвеси отпред и отзад, прийом използван от конструкторите за постигане на максимално вътрешно пространство. Предните светлини на VW Golf са запазени почти без изменения, докато по-смелите промени са в задната част, където почти цялата задна врата ще бъде от стъкло, продължаващо в стил "а ла Mercedes C-Klasse Coupe, и между габаритните светлини.
Както и до сега изборът на задвижване е доста богат - пет бензинови мотора с работен обем от 1,4 до 3,2 литра и мощност от 75 к.с. до 320 к.с., плюс четири дизелови агрегата с обем от 2.0 до 2,5 литра (от 70 до 175 к.с.). Част от тези агрегати естествено са новите бензинови мотори с директно впръскване, както и прочутите TDI дизели на VW.
Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

За Великден ще ходите ли някъде? - Моя е резервирал нощувки в Париж... - Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

<p>Блинкън пристигна в Китай (СНИМКИ/ВИДЕО)</p>

Блинкън пристигна в Китай

Свят Преди 8 минути

В Шанхай Блинкън ще се срещне с бизнес лидери и младежки организации

<p>Онлайн система&nbsp;с информация за сигнали ще помага на МВР за изборите</p>

Калин Стоянов: Онлайн система с информация за сигнали ще помага на МВР за изборите

България Преди 15 минути

Той присъства на тържествената клетва на стажанти от Центъра за специализация и професионална подготовка при Академията на МВР

<p>11 души са приети в болница след инжектиране с фалшив ботокс</p>

Замъглено зрение и задух: Фалшиви инжекции с ботокс разболяха 22 души, 11 са приети в болница

Свят Преди 32 минути

Опасно ли е инжектирането на ботокс четете в следващите редове

Дяволското гърло - Есента на демона

Пореден зловещ удар на серийния убиец в „Есента на демона“

Любопитно Преди 44 минути

Какво ще се случи с Ирина – отвлечената дъщеря на Десподов?

Алек Болдуин нападна антиизраелска агитаторка в кафене (ВИДЕО)

Алек Болдуин нападна антиизраелска агитаторка в кафене (ВИДЕО)

Свят Преди 53 минути

На кадри се вижда как тя многократно го призовава да изкрещи "Свобода за Палестина"

НС прие промени относно спорове за родителската отговорност

НС прие промени относно спорове за родителската отговорност

България Преди 58 минути

В допълнение на правилата, уредени с Хагската конвенция, се въвеждат нови процедури при връщане на дете при международно отвличане

Phi-3 е най-малкият AI модел на Microsoft досега

Phi-3 е най-малкият AI модел на Microsoft досега

Технологии Преди 1 час

Той ще има три версии и се е учил от по-големите си събратя

Партиите в НС с декларации в памет на жертвите от арменското масово изтребление

Партиите в НС с декларации в памет на жертвите от арменското масово изтребление

България Преди 1 час

Народните представители почетоха с едноминутно мълчание и ставане на крака паметта на жертвите

„Семейство Симпсън“ „уби“ емблематичен герой

„Семейство Симпсън“ „уби“ емблематичен герой

Свят Преди 1 час

Поддържащата фигура на Лари Барфлай дебютира в сериала през декември 1989 г.

Мъжът, арестуван за шпионаж в ползва на Китай, остава в ареста

Мъжът, арестуван за шпионаж в ползва на Китай, остава в ареста

Свят Преди 1 час

Според федералната прокуратура сътрудникът е обвинен, че е предал информация от ЕП на Китай

ПП-ДБ се регистрира в ЦИК за предстоящия вот

ПП-ДБ се регистрира в ЦИК за предстоящия вот

България Преди 1 час

"Нито ще се откажем, нито ще се предадем", заяви съпредседателят на обединението Кирил Петков

Руска ракетна атака в Харков, има ранени и материални щети

Руска ракетна атака в Харков, има ранени и материални щети

България Преди 1 час

Най-малко 568 прозореца и 33 коли са понесли щети

<p>Изненадващо Стоичков пя на концерта на&nbsp;братя Аргирови (СНИМКИ/ВИДЕО)</p>

Христо Стоичков се появи на сцената на концерта на братя Аргирови

Любопитно Преди 2 часа

Навръх рождения си ден, дуетът изпя 15 от най-големите си хитове в зала 1 на НДК

<p>Заместникът на Шойгу остава в ареста&nbsp;</p>

Оставиха в ареста руския заместник-министър на отбраната, обвинен в корупция

Свят Преди 2 часа

Съдът наложи на Иванов мярка за неотклонение "задържане под стража" за период от два месеца

<p>Отстраниха за 3 години свещеник, отслужил служба за Алексей Навални</p>

Отстраниха за 3 години свещеник, отслужил служба в памет на Алексей Навални

Свят Преди 2 часа

На 26 март Сафронов отслужи посетена от хиляди хора панихида в памет на Навални

Убиха рапър, близък приятел на Джъстин Бийбър

Убиха рапър, близък приятел на Джъстин Бийбър

Свят Преди 2 часа

Рапърът Крис Кинг бе прострелян смъртоносно на 20 април