0
За авейте, уважаеми телевизионни зрители! Антон Андонов от сп. AZ (Azmagazine.bg) има честта да открие церемонията по връчването на Първите летни антинагради за телевизия "Дървеният телевизор":

Нашите награди са млади, но за сметка на това адски непрестижни. Селекцията на номинираните и определянето на наградените е абсолютно субективно и поради това неподправено, истинско и безкомпромисно.

Нарекохме нашите призове "Дървеният телевизор", защото когато човек гледа хората и предаванията, които са номинирани, би искал приемникът му да е от дърво, за да понася стоически ударите на хвърлени дистанционни, пепелници или обикновени домашни пантофи.

Въпреки това уважените на тази церемония не трябва да се надяват на статуетка, защото ние не подкрепяме изсичането на дървета за такива безсмислени цели като правене на награди или отпечатване на грамоти.

Също така поради липса на финансови средства, не можахме да осъществим идеята си да поканим на нашата церемония две звезди от екрана, които (освен всичко друго) се опитват да пеят.

Затова се извиняваме предварително, че няма да чуете зашеметяващо добрия кавър на Слави Трифонов "Ain't No Sunshine" и новия мегахит на Драго "Чая" Драганов.

За сметка на това искаме да благодарим на всички хора, живеещи в старите кооперации на "Река Осъм", които ни подкрепиха горещо за това решение.

Но нека не губим време и да преминем към същинската част.

Най-лоша поддържаща роля
Усещам как тръпнете, за да разберете кои са номинираните в тази категория. Ето ги и тях:
Иван "Ванката" Атанасов - реквизиторът от "Шоуто на Слави" очевидно не е много очарован от идеята да се прави на шут през предаване. Френското "р" и невероятната му скованост на екрана са комични, но той би трябвало да се чувства обиден, че го правят за посмешище (особено в моментите, когато бендът свири темата от "Семейство Флинтстоун", докато той се появява в студиото).

Ваня Богатинова - партньорката на Иво Танев много дълго не можеше да се справи със своята скованост, но е похвално, че прави усилени опити в тази насока. Въпреки това би било по-добре само да се усмихва.

Мартин Карбовски - този човек направи крачка, която никой не би предвидил: отиде да помага на Кеворк Кеворкян във "Всяка неделя". Въпреки че в едно интервю Карбовски твърди, че са "партньори", всички виждат бащинските наставления, които мустакатата институция отправя към Мартин. Освен това, репортажите на "скандалния журналист" никак не се вписват в предаването.

Асен - митичният помощник на Сашо Диков, който прави ужасяващ виджеинг при всеки по-скандален двубой от родното първенство. Основната причина да бъде номиниран е и бавната му реакция.

Силвия - доайен сред момичетата на късмета, Силвето често представя Къци и участва в бутафорни и ужасяващо глупави диалози с водещия на "Риск печели, риск губи". Опитва се и да танцува.

И така, наградата отива у... Ванката!
Това е първа награда за Иван Атанасов и ние силно се надяваме да му е за последно, защото иначе изглежда свестен. Специалистите отдавна го сочеха като един от най-сериозните претенденти за отличието, въпреки равностойните номинации в категорията.


Най-лоша водеща
Надежда Иванова - водещата на "Елит" е тотално непривлекателна и доста скована в ефир. Има напредък от временета на "Формула +", когато хиляди зрители притеснено се молеха Надя да не получи нервен срив в ефир, но въпреки това трябва доста да поработи над присъствието си.

Диана Алексиева - водещата на "Българският топ 100" малко трудно чете от аутокюто, а и не блести с нещо особено.

Гала - водещата на "На кафе" често задава наивни въпроси и не може да разпредели рационално времето за разговори с гостите си.

Албена Димитрова - едва ли сте чували за нея и предаването й "Спектър 7", но това не трябва да ви притеснява. Комбинация между Ани Александрова и Гала.

"Дървеният телевизор" за най-лоша водеща получава Албена Димитрова.
Водещата на всекидневно тричасово предаване по "Седем дни" даде силна заявка още с бисери като "... това са първите ви дебюти" и затова не изненадва анализаторите.

Най-лош водещ
Много оспорвана категория с много тръпнещи в очакване. Нека обаче първо да проследим номинациите:

Слави Трифонов - шоуменът напоследък съвсем го подкара през просото. Зачестяващите лапсуси и неприятно лигавене правят наистина лошо впечатление, но не могат да се сравнят с пошлия хумор и псевдопатриотизма му, зад който се крият чисто комерсиални цели.

Дамян Савов - искаме да чуем две имена: на персоната, която му е казала, че е диджей, и на лицето, накарало го да си повярва, че става за телевизия. Искаме да знаем и кой му даде толкова пространство за изява в МСАТ. Да си поделят евентуалната награда, не за друго...

Драго Драганов
- лигаво неприятен водещ на предаване със затихващи функции.

Къци Вапцаров - знаете ли, че е започнал кариерата си като конферансие на детски дискотеки под артистичния псевдоним Клоуна Къцо?!

И победителят е... Къцииии!
Фенклубът на Дамян Савов остро се противопостави на това решение, защото смята, че наградата е присъдена на г-н Вапцаров с оглед предстоящото му сваляне от екран.

Най-лош тв дует
Ани Салич и Иво Инджев водеха заедно новините на Би Ти Ви доста кратко време и това само може да ни радва. Ако бяхме в екипа на "Господари на ефира", щяхме дълго да си почиваме и хич да не се притесняваме, че ще имаме недостиг от лапсуси.

Иво Танев и Ваня Богатинова - добре че раздават пари, иначе... J&B - не са фън, ама никак!

Мариана Векилска и Николай Бареков са достатъчно оправдание да се успиваме за работа.

Валери Найденов и Ива Петрони - иначе много талантливи журналисти, попаднали на грешното място по грешното време.

And the winners are J&B!
Абсолютни фаворити в своята категория, двамата водещи на странното рекламно шоу отсега ще бъдат номинирани и догодина, стига да не ги свалят от ефир...

Най-лош дебют
Ето и номинираните:

Валери Найденов и Ива Петрони - ако не знаете защо, гледайте "Здравей, България!".

Асен Блатечки направи стъпка напред в кариерата си, скачайки от клиповете на фолкпевици в малоумно тв шоу с парични награди. Само че не става, sorry, сигурно затова и спря!

Жоро Пентаграма се опита да замести Влади Априлов в "Сладко отмъщение", но цялостно неуспешната формула на скритата камера го дърпа със страшна сила към дъното.

Цецо Елвиса - защо трябваше точно той да води предаването за екстремни простотии? Това "Турболига" ли е или "Елвислига"? Не разбира ли, че дразни? Пък и Елвис, ако знаеше за какво става въпрос, щеше да се обърне в гроба.

Сашка Васева - залязваща попфолкзвезда с богат съпруг, която от нямане какво да прави е решила да се занимава с телевизия. Това звучи ли ви сериозно?

OK, thank you, beautiful audience! Наградата получава... Цецо Елвиса!
Цецо Елвиса безапелационно успя да се пребори с конкуренцията на Дупнишката Мадона. Проблем?

Най-лошо предаване
Ето, че неусетно дойде ред и на най-очакваната категория. Затова да не губим време, а да обявим номинациите!

"Размисли и страсти" (СКАТ) - проф. Вучков, това име обяснява всичко, затова няма да задълбаваме.

"Сладко отмъщение" (Би Ти Ви) - изобщо не е смешно и в новата си версия, представлява 20 минути обсъждане на 10 минути скрита камера с изключително постно съдържание. Слабо, много слабо!

"ЗалоАЛОжи" (Канал 1) - от продуцента на "Сладко отмъщение". Спряха го от екран. Раздаваше (поне на теория) много пари. Още доводи?

"Сигнално жълто" (СКАТ) - пред предаването на Албена Вулева всички жълти вестници накуп изглеждат като орган на Българската православна църква. Толкова простотия на едно място скоро не е имало.

"Хайтек" (Нова телевизия) е скучна версия на хайлайф предаване, в което на партитата не присъстват някои от т.нар. звезди, а специалисти от компютърни фирми. Е, между другото има и някаква информация на компютърна тематика...

Ето, че настъпва кулминацията... Всички са притаили дъх, за да чуят... "Сладко отмъщение"!
Продукцията на Магърдич Халваджиян спечели само с няколко точки пред друго негово предаване - "ЗалоАЛОжи". Везните наклони дългата история на "Отмъщението", през която зрителите са видели не една и две безинтересни и/или нагласени скрити камери.

Антинаградата за цялостен принос се връчва на "Канал 2001", заради изключителния артистизъм на врачките, които работят там, както и за грандиозните за българските стандарти инвестиции в техника.

С това приключи официалното обявяване на спечелилите "Дървеният телевизор".
Сега всички номинирани могат да се оттеглят на кратка почерпка с алкохол - менте, вкиснала боза и развалени сладки, за да могат спокойно да обсъдят списъка с наградените.

Надяваме се, че и до другото лято ще се наслаждаваме на "високи творчески резултати" в правенето на телевизия.

Колкото до обидените - не звънете в редакцията, дори и там нямат адреса на председателя на журито!

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Сините в Hell's Kitchen загубиха Славейко и получиха Симона

Сините в Hell's Kitchen загубиха Славейко и получиха Симона

Любопитно Преди 15 минути

Мони получи място в синия отбор по желание на своя любим Митко

Главчев: Не се съмнявайте в българската подкрепа за Украйна

Главчев: Не се съмнявайте в българската подкрепа за Украйна

Свят Преди 1 час

Белгия и Чехия призоваха за нови европейски санкции като противодействие на руската намеса

Фидан: "Хамас" разпуска военното си крило след независима Палестина

Фидан: "Хамас" разпуска военното си крило след независима Палестина

Свят Преди 5 часа

Турският външен министър се срещна в Катар и с лидера на палестинската ислямистка групировка

Парламентът одобри Национална здравна стратегия 2030

Парламентът одобри Национална здравна стратегия 2030

България Преди 5 часа

Националната здравна стратегия 2030 посочва конкретните резултати, които трябва да бъдат постигнати

Съдът пусна мъжа, осквернил гроба на патриарх Неофит

Съдът пусна мъжа, осквернил гроба на патриарх Неофит

България Преди 6 часа

Димитров наистина страда от психично заболяване

Стефани след Hell’s Kitchen: Сарамандов ми е най-добър приятел!

Стефани след Hell’s Kitchen: Сарамандов ми е най-добър приятел!

Любопитно Преди 6 часа

Водещият Станислав Иванов разкри, че Стефани е участвала в клип на Криско

Нови мащабни санции срещу Иран

Нови мащабни санции срещу Иран

Свят Преди 6 часа

САЩ налагат санкции срещу иранската програма за безпилотни летателни апарати

Идва ли нова пандемия, СЗО бие тревога за птичият грип

Идва ли нова пандемия, СЗО бие тревога за птичият грип

Свят Преди 6 часа

СЗО определи ставащото като повод за "изключително притеснение"

"Ръцете ни са на спусъка": Иран предупреждава, че знае къде са ядрените обекти на Израел

"Ръцете ни са на спусъка": Иран предупреждава, че знае къде са ядрените обекти на Израел

Свят Преди 6 часа

Върховният лидер аятолах Али Хаменей има последната дума за ядрената програма на Техеран

Илва Йохансон: Очакваме пълното присъединяване на България към Шенген

Илва Йохансон: Очакваме пълното присъединяване на България към Шенген

България Преди 7 часа

Йохансон: Ние работихме за това заедно, но не сме доволни

Това е най-тъжната снимка на годината

Това е най-тъжната снимка на годината

Свят Преди 7 часа

"Тази жена привлече вниманието ми, тъй като държеше тялото на малкото момиченце и отказваше да го пусне"

Женско лице

Как ще изглеждаме след 1000 години? Резултатът е шокиращ

Технологии Преди 7 часа

Замисляли ли сте се колко плашеща е всъщност модерната еволюция

Радев: Присъединяване към еврозоната по-късно през 2025 г.

Радев: Присъединяване към еврозоната по-късно през 2025 г.

България Преди 7 часа

Радев коментира и все още растящия сектор на ипотечното кредитиране

а

Мракът се завръща: Обявиха премиерата на „Гарванът“

Любопитно Преди 8 часа

Повече информация за дълго чакания филм четете в следващите редове

Оставете на хората малко лично пространство, моля!

Какво е "Хотел за възрастни" и провокира ли твърде шумна атмосфера във ваната?

Любопитно Преди 8 часа

Добре де, и при вас, и при нас основната идея е една и съща