Фандъкова: Политически инженери искат да подменят играта, аз не съм част от това
На специално събитие кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова представи програмата си за следващия мандат на управление.   
Източник: БГНЕС
46

В сички казват, че тези избори за кмет на София са различни, защото са голяма битка за власт. Това не е залогът, зная, че много политически инженери се опитват да подменят играта, но аз не съм била и никога няма да бъда част от това.

В това увери съмишлениците и симпатизантите си кандидатът на ГЕРБ-СДС за нов кметски мандат на столицата Йорданка Фандъкова. Тя постави началото на предизборната си кампания пред НДК с обявяване на приоритетите, върху които ще акцентира, ако спечели местния вот.

Мотото на кампанията е "Променяме града не с думи, а с работа". Днес е и Световният ден на сърцето, а трябва да се работи със сърце, обяви водещият при откриването.

Заставам пред всички с лицето си и скучната си биография. Днес започва състезание за идеи и проекти, заяви Фандъкова.

На специално събитие кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова представи програмата си за следващия мандат на управление.
На специално събитие кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова представи програмата си за следващия мандат на управление. Източник: БГНЕС

Тя посочи две важни неща, на които ще заложи за промяната на столицата - силата на опита и знанието, на уроците, от които са извадени поуки.

София сега има уникален шанс да направи голяма крачка в своето развитие, в следващите години имаме възможност да привлечем голям стратегически инвеститор, на второ място отбеляза кандидатът на ГЕРБ-СДС.

Фандъкова в ретроспекцията си се върна към София отпреди десет години, когато, по думите й, са започнали работа в един спрял град, който преминаваше от криза в криза. Днес столицата е различна, убедена е тя.

Първата основна цел, посочена от нея занапред, е по-добро качество на живот, с акцент върху кварталите - улици, осветление. Следваща задача - изцяло електрически автобуси, цялостна програма за изграждане на буферни паркинги, изцяло да се изгради околовръстният път. Кандидатът за кмет и столичен градоначалник в момента подчерта, че са готови с разширенията на метрото, предстоят проекти за тези до Илиянци и Студентски град.

На второ място Фандъкова посочи по-здравословна среда, чист въздух. И настоя парламентът да гласува по-бързо инкриминиране на горенето на отпадъци. Готови сме с проектите за осем нови парка и за зелен ринг, допълни кандидатът за кмет. Фандъкова призна, че за Борисовата градина и за Витоша са длъжници на столичани.

Като личен приоритет тя обяви повече възможности за спорт, като вече има проекти за пет спортни зали в кварталите. Предлагаме терен за нов национален стадион, добави кандидатът за кмет.

Цел за Йорданка Фандъкова е и създаване на повече възможности за по-успешен бизнес, по-високо заплащане. Можем да привлечем стратегически инвеститори и да създадем нови индустриални зони, обясни тя.

На специално събитие кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова представи програмата си за следващия мандат на управление.
На специално събитие кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова представи програмата си за следващия мандат на управление. Източник: БГНЕС

Повече от десет години инвестициите в образованието са стабилен приоритет, подчерта също кандидатът за кмет.

Фандъкова няма да подмине и творците при следващ мандат, обеща нови места за култура и изкуство.

За големите цели е нужен екип, единственият начин да се носи ясна отговорност е да кажеш кой конкретно стои зад теб, с тези думи тя представи и кандидатите за общински съветници, кметове на райони и кметства. Фандъкова обясни, че днес е модерно да се казва, че зад теб стоят гражданите, но те не са някаква обща маса.

Кандидатът за кмет залага както на някои от досегашните общински съветници, така и на нови лица. Сред тях са проф. Иво Петров, национален консултант по инвазивна хирургия, арх. Ивайло Петков, арх. Георги Георгиев.

Не е достатъчно днес да сме толкова добри, колкото сме били вчера, не стига, трябва да бъдем дръзки в усилията, освен инфраструктурата, да развиваме образованието, високите технологии, заяви вицепремиерът Томислав Дончев. Сигурен съм, че ще има пълен синхрон между местната власт и изпълнителната, увери той.

Днес мнозина ще ни убеждават във високата си професионална експертиза, твърдя, че най-важен е човекът, колко е добър, силен и истински - човекът г-жа Фандъкова, убеден е Дончев.

Чрез видеообръщение "На добър път" пожелаха на Йорданка Фандъкова председателят на ЕНП Жозеф Дол и генералният секретар на европейската десница Антонио Лопес.

На специално събитие кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова представи програмата си за следващия мандат на управление.
На специално събитие кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова представи програмата си за следващия мандат на управление. Източник: БГНЕС

ГЕРБ откри кампанията си в Русе

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Русе - инженер Диана Иванова откри предизборната си кампания в църквата "Всех Святих". Водосвет за здраве и успех отслужи отец Милен в присъствието на областния координатор на ПП ГЕРБ – Русе и народен представител Пламен Нунев, общинския ръководител Росен Даскалов, кандидатите за общински съветници и кандидатите за кметове на кметства в община Русе.

Специално да подкрепи бившата си учителка пристигна един от успелите нейни възпитаници – актьорът и режисьор Александър Сано. Именно Диана Иванова е човекът, хванал за ръка и завел в театъра малкия тогава Александър.

"Познавам Диана Иванова от 25 години. За първи път откакто имам право да гласувам се замесвам в нещо такова, защото твърдо вярвам, че тя е човек, който може да донесе само и единствено добро на града ми, който аз много обичам. Затова заставам с чисто сърце до нея", заяви обичаният Сано.

"Неслучайно днес откривам кампанията си пред храма "Всях Светих". Тази църква е символ на опита за унищожаване на вярата и е доказателство, че обединени ние можем да изградим своя храм отново. Да възкресим Русе като най-европейския град в България", заяви Диана Иванова пред журналисти.

По думите й, решението да се кандидатира за кмет на Русе с подкрепата на политическа партия ГЕРБ, е всъщност явяване на конкурс за работа пред гражданите на Русе.

"И тъй като се надявам, вие да сте моите бъдещи работодатели, бих искала да Ви кажа защо смятам, че съм подходяща за тази позиция. Аз съм русенка, инженер, учител, мениджър. Целият си живот съм посветила на това да възпитавам добри, можещи и достойни граждани", каза още инж. Иванова. 

Тя сподели още, че в продължение на 25 години ръководи гимназия, която дава път и професия на много млади хора от  Русе.

"Ключова дума тук е път – защото голяма част от тях напуснаха града ни и дори страната и се реализираха успешно в чужбина. И това е моя гордост. Но и болка. Защото аз смятам, че в Русе тези хора могат да имат своето място, своята добра възможност за работа и перспектива за тях и семействата им. Въпрос на работа е. Въпрос на добро управленско решение. Като мениджър съм разбрала, че за да се случат нещата, трябва да се фокусираш върху най-много 4 или до 3 приоритета и да работиш за тях, така че те да се превърнат в стъпало към следващите“, каза още Диана Иванова. И допълни, че ще насочи силите си към борбата с обезлюдяването на града, надграждането на работеща администрация в услуга на гражданите, създаването на връзка между образованието, бизнеса и общината и решаването на основните екологични проблеми.

Коалиция ГЕРБ - СДС се регистрира в ОИК за местните избори в столицата на 14 септември. Водач на листата на коалицията ГЕРБ и СДС е досегашният кмет на София Йорданка Фандъкова.

Втори в листата е проф. Иво Петров. Трети е Елен Герджиков. В листата влиза под номер четири Малина Едрева. Пети е арх. Ивайло Петков от „Група град“. Шести е Николай Стойнев, седми – д-р Антон Койчев, проф. Асен Николов от Майчин дом влиза под номер осем“.

В листата, от страна на гражданската квота влиза радиоводещият Симеон Колев, бившият зам.-министър на образованието и настоящ директор на 119 училище Диян Стаматов, адв. Георги Георгиев, преподавател в Софийския университет.

В битката за гласа на софиянци коалицията ГЕРБ и СДС излиза с нови имена за кметове няколко столични района.

В район "Оборище" издигат кандидатурата на Петър Митев за кмет, в район "Кремиковци" на досегашния зам.-кмет Лилия Донкова, която е издигната от инициативен комитет. В район "Красно село" и "Витоша" подкрепят кметовете, които са от квотата на СДС. В "Младост" кандидатът им е Мария Илиева. Досегашните действащи кметове получават отново подкрепата на коалицията. 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Коментари 46
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

46 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Снимката е илюстративна

Двама души загинаха при падане на лавина в Камчатка

Свят Преди 8 минути

Те са били част от по-голяма туристическа група

Менструалният грип: Знаете ли какво представлява?

Менструалният грип: Знаете ли какво представлява?

Любопитно Преди 38 минути

"Менструален грип" е разговорен термин, използван за обозначаване на симптоми, които обикновено се появяват преди и по време на менструация

Правят аутопсия на детето, което почина в училище в Казанлък

Правят аутопсия на детето, което почина в училище в Казанлък

България Преди 1 час

Инцидентът станал след края на часа по физическо

Психолози разкриха тайната на кошмарите, свързани със смъртта

Психолози разкриха тайната на кошмарите, свързани със смъртта

Любопитно Преди 1 час

Експерти отбелязват, че събуждането преди кулминационния момент на смъртта служи като защитна реакция

<p>&quot;Часовникът на апокалипсиса тиктака&quot;</p>

Гутериш предупреди: Човечеството няма да преживее продължение на "Опенхаймер"

Свят Преди 2 часа

Генералният секретар на ООН се опита да привлече вниманието към риска от ядрена война

<p>Разпитват свидетели по делото за побой срещу Васил Михайлов</p>

Разпитват свидетели по делото за побой срещу прокурорския син Васил Михайлов

България Преди 2 часа

Срещу него има и друго дело, свързано с отправени заплахи срещу бившата му приятелка

Макаците и хората: Как се ограничаваме с възрастта?

Макаците и хората: Как се ограничаваме с възрастта?

Любопитно Преди 2 часа

Макаците се изолират социално като хората с напредването на възрастта

Гледат мярката за неотклонение на Червения пират

Гледат мярката за неотклонение на Червения пират

България Преди 2 часа

След като СРС отмени задържането му под стража и не наложи друга, Илко Захариев беше освободен

Ряпата - суперхрана за здраве и красота

Ряпата - суперхрана за здраве и красота

Любопитно Преди 3 часа

Ряпата съдържа естествен антибиотик, който потиска развитието на някои гъбички

Някои звуци могат да помогнат на застрашени корали

Някои звуци могат да помогнат на застрашени корали

Любопитно Преди 3 часа

Учените разбират, че специфични звуци отличават живите, здрави местообитания от тези, които са увредени от избелване, болести или човешка намеса

<p>Специалист от ВМА с ценни съвети срещу пролетната умора</p>

Как да преодолеем пролетната умора

България Преди 3 часа

Ценните съвети на д-р Йоанна Маринова, психиатър в Клиниката по психиатрия на ВМА

<p>Готви ли ни изненада времето в следващите дни</p>

Времето във вторник: Облаци с валежи от дъжд

България Преди 3 часа

През страната ще премине студен атмосферен фронт

Apple преговаря с Google, за да използва Gemini в iPhone

Apple преговаря с Google, за да използва Gemini в iPhone

Технологии Преди 3 часа

Компанията обмисля да използва и ChatGPT на OpenAI

Снимката е илюстративна

Как купуват боеприпаси за Украйна от съюзници на Русия

Свят Преди 10 часа

Основен инициатор на сделката е малка Чехия

Тръмп не може да плати гаранция от 464 млн. долара

Тръмп не може да плати гаранция от 464 млн. долара

Свят Преди 10 часа

Той е поискал от апелативния съд да отложи крайния срок за внасяне на гаранцията