Време за дербита в DIEMA XTRA през март
Източник: Thinkstock/Guliver
0

П рез март на футболния хоризонт започва очакваната с огромен интерес синьо-червена футболна битка у нас, която през тази пролет ще има невероятните пет издания – както в първенството на Първа лига, така и на два пъти в полуфинали за Купата на България. Разместването на футболната програма предвид усложнените зимни условия за игра оставиха само едно дерби през март. Първият от тези предстоящи сблъсъци е в средата на месеца, когато на 18 март ЦСКА приема Левски в мач от последния кръг на редовния сезон на Първа лига. Мачът, който ще може да се наблюдава в ефира на DIEMA SPORT, е с начален час 13:00 ч.

Сред останалите по-интересни двубои от родния шампионат се открояват още няколко. Левски – Берое – още тази събота, навръх националния празник 3 март, като началният час е 15:00 ч. На другия ден е пловдивското дерби – този път на Лаута Локомотив домакинства на Ботев от 15:00 ч. В последния ден от този кръг – 5 март, ЦСКА гостува на затъналия Дунав в опит да поправи грешката си от миналия кръг, началото е в 15:00 ч. Без никаква пауза, още на следващия ден е началото на междинния кръг, като на видно място е сблъсъкът между Берое и шампионите от Лудогорец – те ще играят в Стара Загора от 17:30 ч. Любопитна изглежда и битката между Черно море и Левски, която е на 7 март от 17:30 ч. ЦСКА пък посреща Етър – 8 март от 17:30 ч.

И отново без никакво време за почивка за футболните фенове идва новият кръг с гостуването на ЦСКА в Благоевград на Пирин – 11 март от 15:00 ч. Веднага след края на този мач е Левски – Етър, с начален час 17:30 ч. В края на месеца се очаква и разпределението на двубоите за допълнителния плейофен етап на първенството.

Във Висшата лига също ще има поводи за доста емоции. В наситената програма на устремилия се към титлата Манчестър Сити отново идва мач с корав съперник – на 4 март Сити приема Челси в дербито на кръга от 18:00 ч. Иначе целият футболен свят затаява дъх, когато дойде време за двубой между непримиримите съперници Манчестър Юнайтед и Ливърпул. Тази пролет те се срещат на 10 март от 14:30 ч. Само два дни по-късно Юнайтед има ново трудно изпитание – гостуване на Стоук Сити, което стартира в 22:00 ч. Сити от своя страна ще гостува на Евъртън в последния ден на март в опит рано да приключи каквато и да е интрига за титлата. Двубоят е с начален час 19:30, като всички тези английски футболни сблъсъци може да гледате в ефира на DIEMA SPORT 2.

В същия ефир са и четвъртфиналите за Купата на Футболната асоциация. Юнайтед имат сравнително лесна задача, домакинствайки на Брайтън, но на този етап нищо не може да бъде сигурно в най-стария футболен турнир в света. Мачът е на 17 март от 21:45 ч, а на другия ден от 18:30 е гостуването на Челси на Лестър Сити.

Футболният коктейл ще бъде допълнен от интересни мачове и от френската Лига 1. Освен задължителните за гледане звездни мачове на ПСЖ, може да обърнете внимание и на Марсилия – Лион – 18 март от 22:00 ч., по DIEMA SPORT 2.

Идва време и за новия сезон във Формула 1. В края на март е началото – състезанието за Голямата награда на Австралия. Самата битка е на 25 март с начало 8:10 ч., в ефира на DIEMA SPORT 2, но по традиция предишните два дни в ранни зори ще се излъчват всички тренировки и квалификацията преди старта.

Предстои и най-интересното от родния клубен волейбол. През настоящия месец е време за плейофи в мъжката Суперлига. Четвъртфиналните и полуфиналните плейофи ще вървят в ефира на DIEMA SPORT 2. Също там ще бъдат и полуфиналните и финалния плейоф при жените в тяхната Национална лига.

Много баскетбол от НБА – ето някои от по-интересните предложения. На 11 март в полунощ стартира по DIEMA SPORT Шарлът Хорнетс срещу Финикс Сънс. Същия ден от 22:30 ч., е мачът между Минесота Тимбъруулвс и Голдън Стейт Уориърс. На 19 март, също в полунощ, е началото на Ню Орлийнс срещу Бостън Селтикс в ефира на DIEMA SPORT 2, пак там на 25 март е мачът Милуоки Бъкс срещу Сан Антонио Спърс от 22:30 ч.

Не пропускайте и професионалните боксови битки от Мачрум Файт Найтс. На 3 март от 22:00 ч., по DIEMA SPORT 2 е двубоят за титлата на WBC в супер средна категория в Шефилд, Великобритания между представителя на домакините Кел Брук и Сергей Рабченко от Беларус.

Двубоят за титлата на WBC в тежка категория пък е насрочен на 24 март от 21:00 ч., в Лондон ще противопостави Дилиън Уайт (Великобритания) с Лукас Браун (Австралия), а безспорно най-чаканият сблъсък е този на Антъни Джошуа с новозеландеца Джоузеф Паркър на 31 март от 21:00 ч., за титлата на WBA, IBF и WBO в тежка категория. Мачът е в Кардиф и ще се излъчва пряко в ефира на DIEMA SPORT 2.

Не пропускайте най-интересните спортни събития през март – на живо по DIEMA SPORT и DIEMA SPORT 2, както и в новата ни онлайн платформа PLAY DIEMA XTRA.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Сержант обяснява на новобранците: - Ако камък бъде хвърлен нагоре, то той ще падне на земята. Това се дължи на земното притегляне. Новобранец: - А…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любопитно Преди 5 часа

Брокерката Симона напусна надпреварата на крачка от черните куртки

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

България Преди 7 часа

Това сочи доклад на ООН за здравословното поведение на децата в училищна възраст

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

България Преди 8 часа

Според Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори ограничаването на рекламата ще доведе до ръст на залози в нелегални сайтове и обекти

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Свят Преди 9 часа

Шикорски: Единствената надежда на Путин е нашата липса на решителност

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

България Преди 9 часа

Радев: Политиката и законодателството следва да се правят със загриженост и отговорност към България

Починa театралният режисьор Александър Илиев

Починa театралният режисьор Александър Илиев

България Преди 9 часа

Режисьорският му дебют е с „Адвокатът Пиер Патлен” във Видинския театър през 1986 г.

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

България Преди 10 часа

Министерство на младежта и спорта не е било уведомено

Електроразпределителна мрежа

Само в Унгария са плащали по-ниски цените на ток от нас за второто полугодие на 2023 година

България Преди 11 часа

Битовите сметки за електричество и газ в ЕС са намалели в сравнение с периода през 2022 г.

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Любопитно Преди 11 часа

Спекулациите започнаха да набират скорост заради нейна снимка

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Свят Преди 11 часа

В решението си съдиите се позовават на грешки в начина, по който е бил проведен процесът

о

Пеещите фонтани в Пловдив отново работят (ВИДЕО)

България Преди 11 часа

Музикално-светлинното шоу продължава 30 минути

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Любопитно Преди 12 часа

Изкуственият интелект ще направи картината още по-красива и реалистична

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

България Преди 12 часа

В мотивите е посочено драстичното намаление на електропроизводството от въглищни мощности