Ще си вземем ли сбогом с д-р Хинова
Източник: Servier
0

Деси, какво става с д-р Лора Хинова – героинята, която играеш в топ сериала на NOVA „Откраднат живот“?

От Дрийм Тийм Филмс ме поканиха да се включа в поредните 52 епизода на сериала. Започвам снимка и цяло лято, без почивка екипът на „Откраднат живот“ ще се посвети на новите епизоди, който ще се изпълнени с много обрати, интриги, интересни и забавни истории. Те са страхотен екип и съм много благодарна, че имат прекрасно отношение към мен. Много се вълнувам, защото героинята ми харесва. Не съм предполагала, че образът на доктор Лора Хинова ще претърпи толкова голямо развитие и ще има толкова интересни обрати, за което съм благодарна от друга страна на сценаристите и на Христина Апостолова. По-важно е какво давам на хората с работата си и какво послание оставям! Това е ценното - да те запомнят с добре свършената работа.J Човек трябва да се усъвършенства, не трябва да забравя от къде е тръгнал и да знае накъде върви! За мен всеки човек може и трябва да се стреми да бъде по-добър, да бъде креативен, за да е търсен. Хората на изкуството са много самокритични и това за мен е верният път към  усъвършенстването. Никой не е безгрешен и никой не е перфектен, но това не трябва да ни спира да се борим, да мечтаем, да се развиваме , да се образоваме и да търсим начин,  за да откраднем малко повече светлина за душите си!

Сериалът „Откраднат живот“ освен личните истории представяше и много реални медицински случаи. Теб лично кой те впечатли най-много?

Преди години исках да стана пластичен хирург. Винаги съм искала да помагам на хората, да има повече красота и добро за душите и телата ни. За да влезеш под кожата на такъв лекар, трябва много повторения на терминологията, четене и консултации със специалисти. Разбрах от разговори с много лекари през последните месеци, че удовлетворението идва, когато след упованието и надеждата, в очите на болния си видял щастие и благодарност. Тогава се чувстваш победител, а душата ти празнува – ден след ден, победа след победа, без шум, микрофони и червени килими. Раждаемостта намалява, а младите, достигнали репродуктивна възраст, напускат страната, в това число и лекарите. Не е тайна, че нашите лекари са високо ценени в чужбина и бих казала, че са на световно ниво. Там те постигат успешна реализация, защото попадат в среда с предвидими и гарантирани условия за работа и развитие. Тези фактори, липсващи у нас, са основната причина, която ги привлича. Доброто заплащане е оценка, аналогична на качеството на труда, който те полагат. Човек трябва да има достойнство. Никога не съм съжалявала какъв труден път съм избрала в живота си. Това споделят и много лекари. Няма значение каква е професията ти, когато я правиш да има смисъл и влагаш сърцето си, а не се оставяш на посредствеността. Знаела съм, че пътят ми е свързан с хиляди лишения, компромиси и много любов към изкуството.

А промени ли начина си на живот след всички здравословни съвети, които трябваше да дадеш като съдов хирург на пациентите си в сериала. При жените например вените могат да доведат до сериозен проблем?

В професията на артиста често се вижда само блясъка, красивата външност и светлината на прожекторите, но истината е че зад всяка роля в киното, театъра или телевизията стои къртовски труд, търпение и лишения. Понякога репетициите за пиеса или снимачният процес продължават повече от 10 часа, в които се налага да стоиш прав. Всъщност това е ежедневието на повечето жени от различни професии – хирурзи, зъболекари, фармацевти, учители, стилисти, продавач-консултанти. Умората в крайниците е изключително често срещано явление. В последните няколко години покрай ролята ми в сериала „Откраднат живот“ се сблъсках с много информация, запознах се с професионалистите  - светилата в съдовата хирургия в България и това ме провокира да стана съпричастна. От срещите си с тях научих, че хроничната венозна болест е едно от най-разпространените заболявания,  а жените са засегнати два пъти повече. За рискови фактори се смятат наследствеността, бремеността,  обездвиженият начин на живот, наднорменото тегло, храната, бедна на фибри, злоупотребата с алкохол и тютюнопушене.

Случва ли ти се хората да ти искат здравни съвети по улиците?

Не, но често чувам зад гърба си: „А това е доктор Хинова.“

Как една заета и успешна жена поддържа форма? Къде е балансът?

Една жена винаги трябва да намира време за себе си, за добрия тонус на тялото и духа си. За мен красотата е вътрешно състояние на духа и то се превръща в магнетизъм, когато сме уверени и щастливи. В днешно време  всяка жена има своите малки тайни относно грима поддържането на външния си вид независимо от сезоните. Колкото и напрегнат да е животът ни, винаги трябва да оставяме няколко минути за нас самите, за външността си. Аз лично се гримирам малко, но силният грим се налага да го нанасям върху лицето си всеки ден, животът ми е много динамичен. Кожата може да се третира с различни препарати, за да е отново жизнена и сякаш без пори, но не всяка козметична серия може да ви лекува и да възстановява. За това аз винаги разчитам на професионалните гримове. Те запазват кожата ми независимо от това  дали съм всекидневно гримирана.  

Какви грижи полагаш за красотата и добрия тонус на тялото през лятото?

Диети не пазя, но определено не ям прекалено много. Заради динамичното ежедневие ми е много трудно да се храня здравословно. Старая се. Определено бих казала, че съм на периоди. Имам само едно правило относно храната, а то е да не вечерям след 20 ч. Не се лишавам от сладко, но внимавам, за да не правя висока захар. Мозъкът определено не функционира добре, ако няма нужното количество захар в организма. Черният шоколад съдържа магнезий, антиоксиданти, желязо и несъмнено е много полезен. Особено, когато имам повече да уча, не се лишавам. В хладилника ми има различни продукти, които според мен са от жизнена необходимост, като яйца, мляко, сирене, кашкавал, месо, плодове и зеленчуци.

Обичаш ли да носиш високи токчета, или предпочиташ ниски обувки?

На снимки и в театралните представления постоянно се налага да нося високи токчета. Това е много изтощително. В живота предпочитам удобни обувки. От срещите си със съдови хирурзи, а и покрай ролята на д-р Хинова научих, че за да не товарим краката излишно и най-вече вените, е добре да носим обувки с ток от 3 до 5 см.

Малцина знаят, че имаш черен колан по карате? Важен ли е все още спортът и движенията за теб?

Това беше много отдавна. Повечето журналисти ме питат дали ще се справя да „натупам” някой, съмнявам се! Не смятам, че насилието и агресията днес са ми присъщи. Каратето ме е научило да бъда търпелива и да се опитам да мисля в перспектива. Научи ме да бъда толерантна и да не падам духом, да вярвам в собствените си възможности! Спортът винаги е важен, защото поддържаш чрез него добра физическа и форма. Като дете тренирах карате шотокан. До днес се възхищавам на бойните спортове. Имам черен колан, но днес той е един прекрасен спомен за добра спортна подготовка.

Източник: Servier

Къде ще разходиш босите си крака това лято – по български или по чужд плаж, или може би из някоя планинска поляна?

Първо мисля да се разходя с боси крака в Южния парк. Ще се включа в едно много интересно събитие на 14 юли (бел. ред. събитието се отлага, поради лошо време), което е част от национална информационна кампания „Вземи краката си в ръце“.Организира се от Българско национално дружество по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология, с подкрепата на Servier и Venite.bg.

Идеята е всички желаещи да направят боса разходка, която не само че е полезна за краката, но гарантира по-добър тонус и настроение. Освен това ще участват лекари специалисти, които ще информират хората как да се предпазят от разширени вени.

Освен тази разходка, разбира се ще имам и други, свързани основно със снимките на „Откраднат живот“  и още по конкретно болница „Света Анастасия“. Научена съм да работя и това ми доставя удоволствие и увереност. Приятелите ме обвиняват, че съм работохоличка. Обичам да мечтая, харесвам романтиката, но само когато има елемент на изненада. Уверена се чувствам, когато виждам вярата в мен в очите на близките на сърцето ми хора.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Сержант обяснява на новобранците: - Ако камък бъде хвърлен нагоре, то той ще падне на земята. Това се дължи на земното притегляне. Новобранец: - А…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Шойгу: Русия няма интерес да напада държави от НАТО

Шойгу: Русия няма интерес да напада държави от НАТО

Свят Преди 2 минути

Според Шойгу САЩ са увеличили усилията си за възстановяване на позициите си в Централна и Южна Азия

Китай нарече германските подозрения "чиста измислица"

Китай нарече германските подозрения "чиста измислица"

Свят Преди 50 минути

Ван: Китай решително се противопоставя на всички клевети и обиди

АБРО: Призоваваме народните представители за незабавна дискусия относно Закона за хазарта

АБРО: Призоваваме народните представители за незабавна дискусия относно Закона за хазарта

България Преди 4 часа

АБРО с официална позиция във връзка с приетия на първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за хазарта

Българските 15-годишни са с по-ниски очаквания от връстниците им по света

Българските 15-годишни са с по-ниски очаквания от връстниците им по света

България Преди 4 часа

Проучването на ОИСР представя изводи по пет ключови области

<p>&quot;Скриването на тялото беше трудна задача&quot;: Учителка призна хладнокръвно убийство</p>

"Раздвоена личност”: Начална учителка признава, че е убила приятеля си

Свят Преди 4 часа

"Все още действията ми ме преследват. Понякога ми се налага да си спомням какво съм направила”, коментира обвиняемата пред съда

Унижение

Коя е най-силната психическа травма за човек?

Любопитно Преди 4 часа

Според специалистите, отговорът е само един.

Присъда от 1794 години затвор за сирийка в Турция

Присъда от 1794 години затвор за сирийка в Турция

Свят Преди 5 часа

Ахлам Албашир и част от задържаните обвиняеми присъстваха на заседанието

Зеленски: Радиацията не признава граници

Зеленски: Радиацията не признава граници

Свят Преди 5 часа

Зеленски: Дълг на целия свят е да окаже натиск върху Русия

<p>Как е реагирал Георги Блажев на новината, че ще става баща</p>

Георги Блажев: Да си добър родител не облагодетелстваш само твоето дете, ти си в плюс на обществото

Любопитно Преди 5 часа

Това сподели от личен опит писателят и панелист в „На кафе“ Георги Блажев в подкаста „Ох, на мама! Podcast”, който е и баща на две деца

Задържаха две жени, ощетили държавата с над 100 000 лв.

Задържаха две жени, ощетили държавата с над 100 000 лв.

България Преди 6 часа

Те използвали фалшиви решения на ТЕЛК

Аварирал камион причини километрично задръстване

Аварирал камион причини километрично задръстване

България Преди 6 часа

От полицията съобщиха, че към мястото на инцидента пътуват екипи

Гласувайте за най-големите постижения на България след 1989 година

Гласувайте за най-големите постижения на България след 1989 година

Свят Преди 6 часа

Вижте как може да подкрепите някой от най-забележителните успехи на страната ни

„Огледало на войната” в „Темата на NOVA“

„Огледало на войната” в „Темата на NOVA“

Любопитно Преди 6 часа

Не пропускайте тази събота след централната емисия новини

Дамите в “Един за друг” изясняват отношенията си лице в лице

Дамите в “Един за друг” изясняват отношенията си лице в лице

Любопитно Преди 6 часа

Те ще играят нестандартна игра на покер

<p>&bdquo;Който разбие тази гробница, ще срещне смъртта от болест, която никой лекар не познава&ldquo;</p>

Проклятието на фараона: Води ли до смърт отварянето на гробница

Любопитно Преди 7 часа

Интересни и мистериозни факти за гробниците може да прочетете в следващите редове

Събуждате се уморени с болки в цялото тяло?

Събуждате се уморени с болки в цялото тяло?

Любопитно Преди 7 часа

Неправилната позиция на сън води до проблеми с гърба