Победителят в Hell’s Kitchen: Трудно ми беше
Реджеп Бадев   
0

Р еджеп Бадев е новият победител в кулинарното риалити Hell’s Kitchen България. Той е на 30 години от град Сърница, но от 5-годишен живее в Италия.

Завършил е кулинарната Академия Грималди и работи като главен готвач на голям хотелски комплекс в Германия. Описва себе си като търпелив, креативен, добре работи под напрежение.

Мечтае да работи в най-известния ресторант в света, но и да има собствен ресторант. Ето какво сподели Реджеп след триумфа си в Hell’s Kitchen  България.

- Кой е Реджеп, опишете се с няколко думи.

-Реджеп е борбен, страстен, нахъсан, креативен, способен, с лидерски качества да води всяка една кухня. Умее да преценява хората, да мотивира и да придава позитивна енергия.

- Преди шоуто къде работехте, какво беше творческата Ви биография?

-Преди шоуто работех в голям хотелски комплекс в Германия, като главен готвач. Всяка една от кухните имаше различна тема, различен почерк. Имаше ресторант с италианска кухня, а също така работехме за специални събития като сватби, лични тържества, рождени дни.

- Имаше ли момент в шоуто, в който вече бяхте сигурен, че ще спечелите?

-Не, но влязох в шоуто с основна цел да стана номер едно. По време на Hell’s Kitchen България не съм имал мисъл или усещане, че победата ми е в кърпа вързана или да съм се чувствал сигурен, че наградата ще е моя. Най-важното е, че се борих до край и дадох всичко от себе си, за да стана номер едно.

Реджеп Бадев
Реджеп Бадев

- Какво е за вас победата в едно такова шоу?

-Победа означава, че всички усилия, които съм вложил до сега са имали смисъл, не съм си губил времето излишно! Гордея се със това, че успях да спечеля първото място, защото аз винаги се старая да бъда топ. Целият труд и всички трудности до края са си заслужавали.

- Жените или мъжете са по-добри готвачи?

-Мъжете! Защото са по-креативни и по-издръжливи на напрежение. Не се поддават на емоции в повечето случаи. Има и добри жени във кулинарията, но са рядкост.

-Кой беше най-голямата Ви конкуренция в състезанието и защо?

-За мен всички участници в шоуто бяха конкуренция. Но най-голямата конкуренция беше Наско – енциклопедията на Hell’s Kitchen България, защото е добър готвач има много знания и е наясно какво какво прави.

- Какво ще направите с наградата?

-Една част от наградата мисля да инвестирам в бъдещето си, а с другата да обиколя места в България, на които още не съм ходил.

- Кое е най-ценното, което успяхте да научите от шеф Виктор Ангелов?

-Той е много вдъхновяващ, строг и справедлив. Научих от шеф Ангелов нови умения, нови техники и много български вкусове, които биха ми помогнали за бъдещата ми работа. Научих също, че трябва да бъдеш постоянен, ако искаш да си на върха.

- Ако може да върнете времето назад и да промените нещо в участието си, какво ще е то?

-Щях да променя самото начало, защото тогава се чувствах много изнервен. Тежеше ми пълната изолация, неизвестността от това какво мога да очаквам и незнанието какво ми предстои, необходимостта да се адаптирам към толкова различни характери, с които си 24 часа в денонощието.

- Защо решихте да участвате в шоуто?

-Реших да участвам в шоуто, за да докажа на себе си на какво ниво са ми уменията. Аз обичам да се състезавам не само в кухнята, а и извън нея. Харесвам високото ниво на адреналин и многото емоции. Участието ми в Кухнята на Ада ми осигури точно това.

- С какво предаването се оказа по-различно от очакванията Ви?

-Нямах никакви очаквания, защото не съм гледал предаването преди и за мен всеки ден беше голямо приключение. Беше ми притеснено, защото всеки ден предстоеше нещо ново и неочаквано. Но въпреки това ми беше много интересно.

- Трудно ли е да си отборен играч?

-Не е трудно, но зависи много от отбора. Кухненската бригада трябва да бъде като един оркестър, в който, ако един музикант не си изпълнява работата както трябва – всичко отива на „кино“.

- Участниците в мъжкия отбор тази година демонстрираха много силно его, това ли беше основният проблем за липсата на отбор, според теб?

-Според мен, не само това беше проблема. Имаше хора, които изобщо не знаеха къде се намират и целия този стрес, и това напрежение им изиграха лоша шега.

- Имаше ли играч, който според Вас излезе без време?

-Да, имаше повече от един. Единият е Калъпчийски, другият е Лука, защото в хода на шоуто те показаха, че са в състояние да си променят почерка и да презентират вкусна храна.

- Какво не успяхте да покажете в шоуто?

-Не успях да покажа няколко неща в самото начало. Едно от тези неща е, че наистина съм отборен играч, че съм добродушен и мога да намеря общ език с всеки.

- Какви качества трябва да притежава победителят в Hell’s kitchen? Вие притежавате ли ги?

-На първо място трябва да има лидерски качества, много силна психика, трябва да има сериозни умения като готвач и много силен, непоклатим характер!

- Бихте ли участвали отново в Hell’s Kitchen?

-Да, бих участвал отново. Мисля че този формат е за такива хора като мен, които са много амбициозни и жадни за успех.

- Имахте ли фаворит сред конкуренцията в шоуто?

-Да, възхищавам се на Галя – колко много научи, как успя да се усъвършенства в Кухнята на Ада. Впечатлява ме и Соня и нейното отношение към готвенето. Тя ни показа, че трябва да обожаваш храната преди да бъдеш готвач.

- Кое Ви беше най-трудно в кухнята на шеф Ангелов?

-Най-трудни ми бяха предизвикателствата и онзи момент, когато трябваше да си четем рецептите на гърба. Трудно ми беше. Изискванията на шеф Ангелов бяха хронично много високи и да поддържаш такова ниво постоянно е много трудно.

- Ще продължители да се занимавате с професионално готвене от тук нататък и какви са мечтите Ви?

-Да, ще продължа да се занимавам с професионалното готвене. Задължително е. Мечтите ми са да отворя мой собствен ресторант, да създавам нови рецепти, да творя във всяка една кухня и да създавам шедьоври за моите клиенти.

- Ако трябва да опишете преживяното в Hell’s kitchen с една дума, коя ще е тя?

-Фантастично приключение!

- Има ли ястие, което след предаването повече няма да сготвите?

-Не, няма такова!

- В кое сте най-добър?

-В италианската кухня!

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Македонски пожар върви към  България, гасят го и българи

Македонски пожар върви към България, гасят го и българи

България Преди 5 часа

Взети са необходимите мерки, за да не се допусне преминаване на българска територия

ЕК: Страните в ЕС сами ще решават за реваксинация

ЕК: Страните в ЕС сами ще решават за реваксинация

Теми в развитие Преди 5 часа

Въпросът дали да се използва допълнителна, трета доза, е от компетентността на държавите-членки

Нов закон, вече баровете във Франция само за имунизирани

Нов закон, вече баровете във Франция само за имунизирани

Свят Преди 6 часа

Предвидените мерки могат да ограничават личните свободи

Съдят турска звезда за снимки в музея на секса в Амстердам

Съдят турска звезда за снимки в музея на секса в Амстердам

Любопитно Преди 7 часа

„Целта ми беше да се пошегувам“, споделя пред Би Би Си Таскин

Янев обеща помощ след пожара в Старосел

Янев обеща помощ след пожара в Старосел

България Преди 7 часа

Очаква се решение на проблема с безводието

Кошмар, пожарът край Атина е извън контрол, евакуация

Кошмар, пожарът край Атина е извън контрол, евакуация

Свят Преди 7 часа

На място са пожарни екипи и части на армията

Продължават да се борят с пожара край Сандански

Продължават да се борят с пожара край Сандански

България Преди 8 часа

Огнената стихия отне живота на двама горски служители

Слави Трифонов

Слави Трифонов: Тези пари трябва да отидат за нещо добро

България Преди 8 часа

В тази ситуация българските пожарникари са истински герои

Ситуацията е критична, ако те спрат, климатът ще колабира

Ситуацията е критична, ако те спрат, климатът ще колабира

Любопитно Преди 9 часа

AMOC се забавя значително през последните десетилетия

До 20 август се забранява поддържането на затревените площи и обработваемите земи

До 20 август се забранява поддържането на затревените площи и обработваемите земи

България Преди 10 часа

Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите

Три сигнала за плагиатство срещу Петър Илиев

Три сигнала за плагиатство срещу Петър Илиев

България Преди 10 часа

Сигналите ще бъдат разгледани и по тях ще бъде извършена проверка

Голямата тайна на Стоунхендж е разкрита

Голямата тайна на Стоунхендж е разкрита

Любопитно Преди 11 часа

Мястото е имало култова значимост поне две хилядолетия преди да бъде изграден мегалитния комплекс

Все още няма окончателен отговор колко продължава защитата срещу COVID-19 след ваксина или след преболедуване

Все още няма окончателен отговор колко продължава защитата срещу COVID-19 след ваксина или след преболедуване

България Преди 12 часа

Междувременно Алиансът по интензивно лечение на първа линия публикува протокол за лечение при първи симптоми

Македония обяви кризисно положение

Македония обяви кризисно положение

Свят Преди 12 часа

Македония забрани на гражданите да ходят в горите в цялата страна

Израел въвежда карантина за всички, идващи от България

Израел въвежда карантина за всички, идващи от България

Теми в развитие Преди 13 часа

От МВнР припомнят, че всички чужди граждани, пътуващи до Израел, трябва да получат предварително разрешение