Победителят в Hell’s Kitchen: Трудно ми беше
Реджеп Бадев   
0

Р еджеп Бадев е новият победител в кулинарното риалити Hell’s Kitchen България. Той е на 30 години от град Сърница, но от 5-годишен живее в Италия.

Завършил е кулинарната Академия Грималди и работи като главен готвач на голям хотелски комплекс в Германия. Описва себе си като търпелив, креативен, добре работи под напрежение.

Мечтае да работи в най-известния ресторант в света, но и да има собствен ресторант. Ето какво сподели Реджеп след триумфа си в Hell’s Kitchen  България.

- Кой е Реджеп, опишете се с няколко думи.

-Реджеп е борбен, страстен, нахъсан, креативен, способен, с лидерски качества да води всяка една кухня. Умее да преценява хората, да мотивира и да придава позитивна енергия.

- Преди шоуто къде работехте, какво беше творческата Ви биография?

-Преди шоуто работех в голям хотелски комплекс в Германия, като главен готвач. Всяка една от кухните имаше различна тема, различен почерк. Имаше ресторант с италианска кухня, а също така работехме за специални събития като сватби, лични тържества, рождени дни.

- Имаше ли момент в шоуто, в който вече бяхте сигурен, че ще спечелите?

-Не, но влязох в шоуто с основна цел да стана номер едно. По време на Hell’s Kitchen България не съм имал мисъл или усещане, че победата ми е в кърпа вързана или да съм се чувствал сигурен, че наградата ще е моя. Най-важното е, че се борих до край и дадох всичко от себе си, за да стана номер едно.

Реджеп Бадев
Реджеп Бадев

- Какво е за вас победата в едно такова шоу?

-Победа означава, че всички усилия, които съм вложил до сега са имали смисъл, не съм си губил времето излишно! Гордея се със това, че успях да спечеля първото място, защото аз винаги се старая да бъда топ. Целият труд и всички трудности до края са си заслужавали.

- Жените или мъжете са по-добри готвачи?

-Мъжете! Защото са по-креативни и по-издръжливи на напрежение. Не се поддават на емоции в повечето случаи. Има и добри жени във кулинарията, но са рядкост.

-Кой беше най-голямата Ви конкуренция в състезанието и защо?

-За мен всички участници в шоуто бяха конкуренция. Но най-голямата конкуренция беше Наско – енциклопедията на Hell’s Kitchen България, защото е добър готвач има много знания и е наясно какво какво прави.

- Какво ще направите с наградата?

-Една част от наградата мисля да инвестирам в бъдещето си, а с другата да обиколя места в България, на които още не съм ходил.

- Кое е най-ценното, което успяхте да научите от шеф Виктор Ангелов?

-Той е много вдъхновяващ, строг и справедлив. Научих от шеф Ангелов нови умения, нови техники и много български вкусове, които биха ми помогнали за бъдещата ми работа. Научих също, че трябва да бъдеш постоянен, ако искаш да си на върха.

- Ако може да върнете времето назад и да промените нещо в участието си, какво ще е то?

-Щях да променя самото начало, защото тогава се чувствах много изнервен. Тежеше ми пълната изолация, неизвестността от това какво мога да очаквам и незнанието какво ми предстои, необходимостта да се адаптирам към толкова различни характери, с които си 24 часа в денонощието.

- Защо решихте да участвате в шоуто?

-Реших да участвам в шоуто, за да докажа на себе си на какво ниво са ми уменията. Аз обичам да се състезавам не само в кухнята, а и извън нея. Харесвам високото ниво на адреналин и многото емоции. Участието ми в Кухнята на Ада ми осигури точно това.

- С какво предаването се оказа по-различно от очакванията Ви?

-Нямах никакви очаквания, защото не съм гледал предаването преди и за мен всеки ден беше голямо приключение. Беше ми притеснено, защото всеки ден предстоеше нещо ново и неочаквано. Но въпреки това ми беше много интересно.

- Трудно ли е да си отборен играч?

-Не е трудно, но зависи много от отбора. Кухненската бригада трябва да бъде като един оркестър, в който, ако един музикант не си изпълнява работата както трябва – всичко отива на „кино“.

- Участниците в мъжкия отбор тази година демонстрираха много силно его, това ли беше основният проблем за липсата на отбор, според теб?

-Според мен, не само това беше проблема. Имаше хора, които изобщо не знаеха къде се намират и целия този стрес, и това напрежение им изиграха лоша шега.

- Имаше ли играч, който според Вас излезе без време?

-Да, имаше повече от един. Единият е Калъпчийски, другият е Лука, защото в хода на шоуто те показаха, че са в състояние да си променят почерка и да презентират вкусна храна.

- Какво не успяхте да покажете в шоуто?

-Не успях да покажа няколко неща в самото начало. Едно от тези неща е, че наистина съм отборен играч, че съм добродушен и мога да намеря общ език с всеки.

- Какви качества трябва да притежава победителят в Hell’s kitchen? Вие притежавате ли ги?

-На първо място трябва да има лидерски качества, много силна психика, трябва да има сериозни умения като готвач и много силен, непоклатим характер!

- Бихте ли участвали отново в Hell’s Kitchen?

-Да, бих участвал отново. Мисля че този формат е за такива хора като мен, които са много амбициозни и жадни за успех.

- Имахте ли фаворит сред конкуренцията в шоуто?

-Да, възхищавам се на Галя – колко много научи, как успя да се усъвършенства в Кухнята на Ада. Впечатлява ме и Соня и нейното отношение към готвенето. Тя ни показа, че трябва да обожаваш храната преди да бъдеш готвач.

- Кое Ви беше най-трудно в кухнята на шеф Ангелов?

-Най-трудни ми бяха предизвикателствата и онзи момент, когато трябваше да си четем рецептите на гърба. Трудно ми беше. Изискванията на шеф Ангелов бяха хронично много високи и да поддържаш такова ниво постоянно е много трудно.

- Ще продължители да се занимавате с професионално готвене от тук нататък и какви са мечтите Ви?

-Да, ще продължа да се занимавам с професионалното готвене. Задължително е. Мечтите ми са да отворя мой собствен ресторант, да създавам нови рецепти, да творя във всяка една кухня и да създавам шедьоври за моите клиенти.

- Ако трябва да опишете преживяното в Hell’s kitchen с една дума, коя ще е тя?

-Фантастично приключение!

- Има ли ястие, което след предаването повече няма да сготвите?

-Не, няма такова!

- В кое сте най-добър?

-В италианската кухня!

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Депресия: Когато вече дори и чуждото нещастие не ти носи радост!
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Вълци раниха тежко жена във Франция

Вълци раниха тежко жена във Франция

Свят Преди 4 часа

Жената е била нахапана "по врата, прасеца и гърба"

Въздушна линейка докара ранен от Велико Търново в София

Въздушна линейка докара ранен от Велико Търново в София

България Преди 5 часа

Това е първата спешна ситуация, със съдействието на медицински хеликоптер във Великотърновската болница

Екипаж на яхта запалил горския пожар в Гърция?

Екипаж на яхта запалил горския пожар в Гърция?

Свят Преди 6 часа

Екипажът отрича обвиненията, а прокуратурата няма да повдига обвинения срещу пътниците

Рекордна активност на вота в община Борован

Рекордна активност на вота в община Борован

България Преди 6 часа

Изборният ден приключи с гласували 62.12%

Нов тест открива болестта на Паркинсон до 7 години преди симптомите

Нов тест открива болестта на Паркинсон до 7 години преди симптомите

Любопитно Преди 6 часа

Как е възможно да се открие болестта на Паркинсон четете в следващите редове

Учени с нови данни за дългия COVID

Учени с нови данни за дългия COVID

Любопитно Преди 7 часа

Какви са рисковите фактори на COVID четете в следващите редове

Опасно горещо: Термометрите на места достигнаха 39-40 градуса

Опасно горещо: Термометрите на места достигнаха 39-40 градуса

България Преди 8 часа

Остава висок рискът за хората, дори за здравите

БНБ пуска в обращение златна монета

БНБ пуска в обращение златна монета

България Преди 9 часа

Монети не се продават на лица, които не са навършили 18 години

Най-голямата база на НАТО в Европа ще е край България

Най-голямата база на НАТО в Европа ще е край България

Свят Преди 10 часа

Базата ще бъде по-голяма от „Рамщайн“ в Германия

Оперираха атлетката Александра Начева

Оперираха атлетката Александра Начева

България Преди 11 часа

Световната шампионка в тройния скок получи тежка контузия

Две къщи пламнаха в пазарджишко село

Две къщи пламнаха в пазарджишко село

България Преди 11 часа

Сигнал за огъня е подаден в 13:50 ч.

МРРБ предлага въвеждането на еднодневна винетка

МРРБ предлага въвеждането на еднодневна винетка

България Преди 12 часа

Преди месец Европейската комисия настоя България и още 15 държави да въведат изцяло европейските правила

Летните вируси атакуват в сезона на отпуските

Летните вируси атакуват в сезона на отпуските

България Преди 12 часа

За разлика от хората, през лятото болестите не излизат във ваканция

Разпада ли се групата на "Величие", 5-6 депутати пред изключване от нея?

Разпада ли се групата на "Величие", 5-6 депутати пред изключване от нея?

България Преди 13 часа

"Тези хора са гласували заедно с ГЕРБ", бесен е съпредседателят на партията Ивелин Михайлов

Панагюрище избира кмет

Панагюрище избира кмет

България Преди 13 часа

Кандидатите за градоначалник са двама, затова изборите ще преминат в един тур

Джон Бон Джоуви и Ричи Самбора във времената, в които бяха като братя...

Джон Бон Джоуви: Сърцето ми още е разбито, Ричи Самбора ужасно липсва!

Любопитно Преди 13 часа

Фронтменът на култовата рок група още се натъжава от спомена за 2009 година