Победителят в Hell’s Kitchen: Трудно ми беше
Реджеп Бадев   
0

Р еджеп Бадев е новият победител в кулинарното риалити Hell’s Kitchen България. Той е на 30 години от град Сърница, но от 5-годишен живее в Италия.

Завършил е кулинарната Академия Грималди и работи като главен готвач на голям хотелски комплекс в Германия. Описва себе си като търпелив, креативен, добре работи под напрежение.

Мечтае да работи в най-известния ресторант в света, но и да има собствен ресторант. Ето какво сподели Реджеп след триумфа си в Hell’s Kitchen  България.

- Кой е Реджеп, опишете се с няколко думи.

-Реджеп е борбен, страстен, нахъсан, креативен, способен, с лидерски качества да води всяка една кухня. Умее да преценява хората, да мотивира и да придава позитивна енергия.

- Преди шоуто къде работехте, какво беше творческата Ви биография?

-Преди шоуто работех в голям хотелски комплекс в Германия, като главен готвач. Всяка една от кухните имаше различна тема, различен почерк. Имаше ресторант с италианска кухня, а също така работехме за специални събития като сватби, лични тържества, рождени дни.

- Имаше ли момент в шоуто, в който вече бяхте сигурен, че ще спечелите?

-Не, но влязох в шоуто с основна цел да стана номер едно. По време на Hell’s Kitchen България не съм имал мисъл или усещане, че победата ми е в кърпа вързана или да съм се чувствал сигурен, че наградата ще е моя. Най-важното е, че се борих до край и дадох всичко от себе си, за да стана номер едно.

Реджеп Бадев
Реджеп Бадев

- Какво е за вас победата в едно такова шоу?

-Победа означава, че всички усилия, които съм вложил до сега са имали смисъл, не съм си губил времето излишно! Гордея се със това, че успях да спечеля първото място, защото аз винаги се старая да бъда топ. Целият труд и всички трудности до края са си заслужавали.

- Жените или мъжете са по-добри готвачи?

-Мъжете! Защото са по-креативни и по-издръжливи на напрежение. Не се поддават на емоции в повечето случаи. Има и добри жени във кулинарията, но са рядкост.

-Кой беше най-голямата Ви конкуренция в състезанието и защо?

-За мен всички участници в шоуто бяха конкуренция. Но най-голямата конкуренция беше Наско – енциклопедията на Hell’s Kitchen България, защото е добър готвач има много знания и е наясно какво какво прави.

- Какво ще направите с наградата?

-Една част от наградата мисля да инвестирам в бъдещето си, а с другата да обиколя места в България, на които още не съм ходил.

- Кое е най-ценното, което успяхте да научите от шеф Виктор Ангелов?

-Той е много вдъхновяващ, строг и справедлив. Научих от шеф Ангелов нови умения, нови техники и много български вкусове, които биха ми помогнали за бъдещата ми работа. Научих също, че трябва да бъдеш постоянен, ако искаш да си на върха.

- Ако може да върнете времето назад и да промените нещо в участието си, какво ще е то?

-Щях да променя самото начало, защото тогава се чувствах много изнервен. Тежеше ми пълната изолация, неизвестността от това какво мога да очаквам и незнанието какво ми предстои, необходимостта да се адаптирам към толкова различни характери, с които си 24 часа в денонощието.

- Защо решихте да участвате в шоуто?

-Реших да участвам в шоуто, за да докажа на себе си на какво ниво са ми уменията. Аз обичам да се състезавам не само в кухнята, а и извън нея. Харесвам високото ниво на адреналин и многото емоции. Участието ми в Кухнята на Ада ми осигури точно това.

- С какво предаването се оказа по-различно от очакванията Ви?

-Нямах никакви очаквания, защото не съм гледал предаването преди и за мен всеки ден беше голямо приключение. Беше ми притеснено, защото всеки ден предстоеше нещо ново и неочаквано. Но въпреки това ми беше много интересно.

- Трудно ли е да си отборен играч?

-Не е трудно, но зависи много от отбора. Кухненската бригада трябва да бъде като един оркестър, в който, ако един музикант не си изпълнява работата както трябва – всичко отива на „кино“.

- Участниците в мъжкия отбор тази година демонстрираха много силно его, това ли беше основният проблем за липсата на отбор, според теб?

-Според мен, не само това беше проблема. Имаше хора, които изобщо не знаеха къде се намират и целия този стрес, и това напрежение им изиграха лоша шега.

- Имаше ли играч, който според Вас излезе без време?

-Да, имаше повече от един. Единият е Калъпчийски, другият е Лука, защото в хода на шоуто те показаха, че са в състояние да си променят почерка и да презентират вкусна храна.

- Какво не успяхте да покажете в шоуто?

-Не успях да покажа няколко неща в самото начало. Едно от тези неща е, че наистина съм отборен играч, че съм добродушен и мога да намеря общ език с всеки.

- Какви качества трябва да притежава победителят в Hell’s kitchen? Вие притежавате ли ги?

-На първо място трябва да има лидерски качества, много силна психика, трябва да има сериозни умения като готвач и много силен, непоклатим характер!

- Бихте ли участвали отново в Hell’s Kitchen?

-Да, бих участвал отново. Мисля че този формат е за такива хора като мен, които са много амбициозни и жадни за успех.

- Имахте ли фаворит сред конкуренцията в шоуто?

-Да, възхищавам се на Галя – колко много научи, как успя да се усъвършенства в Кухнята на Ада. Впечатлява ме и Соня и нейното отношение към готвенето. Тя ни показа, че трябва да обожаваш храната преди да бъдеш готвач.

- Кое Ви беше най-трудно в кухнята на шеф Ангелов?

-Най-трудни ми бяха предизвикателствата и онзи момент, когато трябваше да си четем рецептите на гърба. Трудно ми беше. Изискванията на шеф Ангелов бяха хронично много високи и да поддържаш такова ниво постоянно е много трудно.

- Ще продължители да се занимавате с професионално готвене от тук нататък и какви са мечтите Ви?

-Да, ще продължа да се занимавам с професионалното готвене. Задължително е. Мечтите ми са да отворя мой собствен ресторант, да създавам нови рецепти, да творя във всяка една кухня и да създавам шедьоври за моите клиенти.

- Ако трябва да опишете преживяното в Hell’s kitchen с една дума, коя ще е тя?

-Фантастично приключение!

- Има ли ястие, което след предаването повече няма да сготвите?

-Не, няма такова!

- В кое сте най-добър?

-В италианската кухня!

Получавай безплатно най-горещите новини от Vesti.bg

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Двама Рибари един срещу друг в битка за оцеляване в „Игри на волята: България”

Двама Рибари един срещу друг в битка за оцеляване в „Игри на волята: България”

България Преди 4 часа

Ивана и Владислав от Жътварите успяха да се спасят и да запазят племето си цяло

Вечерен час и в Гърция, ограниченията в други страни

Вечерен час и в Гърция, ограниченията в други страни

Теми в развитие Преди 5 часа

След Франция, Гърция също реши да въведе вечерен час заради рекордния скок в коронавирусните инфекции

Продължават протестните акции на полицаите в страната

Продължават протестните акции на полицаите в страната

България Преди 5 часа

Органите на реда настояват за по-високи заплати

Снимка: Велислав Николов

Домусчиев: Благодаря за високото отличие на УНСС

България Преди 6 часа

По повод 100-годишнината на университета проф. д-р Димитър Димитров връчи почетни плакети на Кирил Домусчиев, изпълнителния директор на КРИБ Евгений Иванов и Иван Папазов, член на УС на организацията и изпълнителен директор на "ВП Брандс Интернешънъл"

Менда Стоянова

Менда Стоянова защити предложения държавен бюджет

България Преди 7 часа

"Обвинения може да има всякакви. Обстановката, в която се намира България и целият свят е уникална и непредвидима", коментира тя

Цвета Караянчева

Караянчева покани европейски наблюдатели на парламентарните избори в България

България Преди 7 часа

Решението й е мотивирано от "зачестилите спекулации"

Евродепутати призовават ЕК за визова реципрочност със САЩ

Евродепутати призовават ЕК за визова реципрочност със САЩ

Свят Преди 8 часа

Вашингтон все още изисква визи за българи, румънци, хървати и кипърци

106 дни антиправителствени протести

106 дни антиправителствени протести

България Преди 8 часа

Студенти протестираха пред Софийския университет

КРИБ: Мярката 60/40 ще действа до 30 юни догодина

КРИБ: Мярката 60/40 ще действа до 30 юни догодина

България Преди 9 часа

Организацията проведе общо събрание

Кметът на Свиленград е заразен с COVID-19

Кметът на Свиленград е заразен с COVID-19

Теми в развитие Преди 9 часа

Той е приет за лечение в болница

Заловиха трафикант на мигранти край Нови хан

Заловиха трафикант на мигранти край Нови хан

България Преди 9 часа

Сред тях е имало и трима под 16-годишна възраст

Първи стъпки в разбирането на нарушенията от аутистичния спектър

Първи стъпки в разбирането на нарушенията от аутистичния спектър

България Преди 9 часа

В два поредни дни “Академия за родители“ обръщат внимание на развитието на децата с нарушения от аутистичния спектър

КРИБ и УНСС подписаха ново споразумение за сътрудничество

КРИБ и УНСС подписаха ново споразумение за сътрудничество

България Преди 10 часа

"Трудностите ни сплотиха", заяви председателят на КРИБ Кирил Домусчиев

<p>Проблемите в здравеопазването са продукт на глупаво управление&nbsp;&nbsp;</p>

Мирослав Ненков: Проблемите в здравеопазването са продукт на глупаво управление

България Преди 10 часа

Костадин Ангелов е избрал много лош момент да бъде здравен министър, коментира д-р Ненков

Намаляват капацитета на нощните заведения

Намаляват капацитета на нощните заведения

България Преди 10 часа

Проф. Костадин Ангелов и представители от Асоциацията на заведенията проведоха среща

Весо Овчаров

Весо Овчаров постави нов рекорд в парапланеризма

Вдъхновени истории Преди 10 часа

Весо Овчаров разказва за новото си постижение в интервю на Силвия Прибиловска за Vesti.bg