Победителят в Hell’s Kitchen: Трудно ми беше
Реджеп Бадев   
0

Р еджеп Бадев е новият победител в кулинарното риалити Hell’s Kitchen България. Той е на 30 години от град Сърница, но от 5-годишен живее в Италия.

Завършил е кулинарната Академия Грималди и работи като главен готвач на голям хотелски комплекс в Германия. Описва себе си като търпелив, креативен, добре работи под напрежение.

Мечтае да работи в най-известния ресторант в света, но и да има собствен ресторант. Ето какво сподели Реджеп след триумфа си в Hell’s Kitchen  България.

- Кой е Реджеп, опишете се с няколко думи.

-Реджеп е борбен, страстен, нахъсан, креативен, способен, с лидерски качества да води всяка една кухня. Умее да преценява хората, да мотивира и да придава позитивна енергия.

- Преди шоуто къде работехте, какво беше творческата Ви биография?

-Преди шоуто работех в голям хотелски комплекс в Германия, като главен готвач. Всяка една от кухните имаше различна тема, различен почерк. Имаше ресторант с италианска кухня, а също така работехме за специални събития като сватби, лични тържества, рождени дни.

- Имаше ли момент в шоуто, в който вече бяхте сигурен, че ще спечелите?

-Не, но влязох в шоуто с основна цел да стана номер едно. По време на Hell’s Kitchen България не съм имал мисъл или усещане, че победата ми е в кърпа вързана или да съм се чувствал сигурен, че наградата ще е моя. Най-важното е, че се борих до край и дадох всичко от себе си, за да стана номер едно.

Реджеп Бадев
Реджеп Бадев

- Какво е за вас победата в едно такова шоу?

-Победа означава, че всички усилия, които съм вложил до сега са имали смисъл, не съм си губил времето излишно! Гордея се със това, че успях да спечеля първото място, защото аз винаги се старая да бъда топ. Целият труд и всички трудности до края са си заслужавали.

- Жените или мъжете са по-добри готвачи?

-Мъжете! Защото са по-креативни и по-издръжливи на напрежение. Не се поддават на емоции в повечето случаи. Има и добри жени във кулинарията, но са рядкост.

-Кой беше най-голямата Ви конкуренция в състезанието и защо?

-За мен всички участници в шоуто бяха конкуренция. Но най-голямата конкуренция беше Наско – енциклопедията на Hell’s Kitchen България, защото е добър готвач има много знания и е наясно какво какво прави.

- Какво ще направите с наградата?

-Една част от наградата мисля да инвестирам в бъдещето си, а с другата да обиколя места в България, на които още не съм ходил.

- Кое е най-ценното, което успяхте да научите от шеф Виктор Ангелов?

-Той е много вдъхновяващ, строг и справедлив. Научих от шеф Ангелов нови умения, нови техники и много български вкусове, които биха ми помогнали за бъдещата ми работа. Научих също, че трябва да бъдеш постоянен, ако искаш да си на върха.

- Ако може да върнете времето назад и да промените нещо в участието си, какво ще е то?

-Щях да променя самото начало, защото тогава се чувствах много изнервен. Тежеше ми пълната изолация, неизвестността от това какво мога да очаквам и незнанието какво ми предстои, необходимостта да се адаптирам към толкова различни характери, с които си 24 часа в денонощието.

- Защо решихте да участвате в шоуто?

-Реших да участвам в шоуто, за да докажа на себе си на какво ниво са ми уменията. Аз обичам да се състезавам не само в кухнята, а и извън нея. Харесвам високото ниво на адреналин и многото емоции. Участието ми в Кухнята на Ада ми осигури точно това.

- С какво предаването се оказа по-различно от очакванията Ви?

-Нямах никакви очаквания, защото не съм гледал предаването преди и за мен всеки ден беше голямо приключение. Беше ми притеснено, защото всеки ден предстоеше нещо ново и неочаквано. Но въпреки това ми беше много интересно.

- Трудно ли е да си отборен играч?

-Не е трудно, но зависи много от отбора. Кухненската бригада трябва да бъде като един оркестър, в който, ако един музикант не си изпълнява работата както трябва – всичко отива на „кино“.

- Участниците в мъжкия отбор тази година демонстрираха много силно его, това ли беше основният проблем за липсата на отбор, според теб?

-Според мен, не само това беше проблема. Имаше хора, които изобщо не знаеха къде се намират и целия този стрес, и това напрежение им изиграха лоша шега.

- Имаше ли играч, който според Вас излезе без време?

-Да, имаше повече от един. Единият е Калъпчийски, другият е Лука, защото в хода на шоуто те показаха, че са в състояние да си променят почерка и да презентират вкусна храна.

- Какво не успяхте да покажете в шоуто?

-Не успях да покажа няколко неща в самото начало. Едно от тези неща е, че наистина съм отборен играч, че съм добродушен и мога да намеря общ език с всеки.

- Какви качества трябва да притежава победителят в Hell’s kitchen? Вие притежавате ли ги?

-На първо място трябва да има лидерски качества, много силна психика, трябва да има сериозни умения като готвач и много силен, непоклатим характер!

- Бихте ли участвали отново в Hell’s Kitchen?

-Да, бих участвал отново. Мисля че този формат е за такива хора като мен, които са много амбициозни и жадни за успех.

- Имахте ли фаворит сред конкуренцията в шоуто?

-Да, възхищавам се на Галя – колко много научи, как успя да се усъвършенства в Кухнята на Ада. Впечатлява ме и Соня и нейното отношение към готвенето. Тя ни показа, че трябва да обожаваш храната преди да бъдеш готвач.

- Кое Ви беше най-трудно в кухнята на шеф Ангелов?

-Най-трудни ми бяха предизвикателствата и онзи момент, когато трябваше да си четем рецептите на гърба. Трудно ми беше. Изискванията на шеф Ангелов бяха хронично много високи и да поддържаш такова ниво постоянно е много трудно.

- Ще продължители да се занимавате с професионално готвене от тук нататък и какви са мечтите Ви?

-Да, ще продължа да се занимавам с професионалното готвене. Задължително е. Мечтите ми са да отворя мой собствен ресторант, да създавам нови рецепти, да творя във всяка една кухня и да създавам шедьоври за моите клиенти.

- Ако трябва да опишете преживяното в Hell’s kitchen с една дума, коя ще е тя?

-Фантастично приключение!

- Има ли ястие, което след предаването повече няма да сготвите?

-Не, няма такова!

- В кое сте най-добър?

-В италианската кухня!

Получавай безплатно най-горещите новини от Vesti.bg

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Борисов към Заев: Подкрепяме европейското бъдеще на Северна Македония

Борисов към Заев: Подкрепяме европейското бъдеще на Северна Македония

България Преди 4 часа

Премиерът Борисов е поздравил своя колега за изборната победа

Какви тайни търси Русия у нас

Какви тайни търси Русия у нас

България Преди 4 часа

Коментират бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев и журналистът Георги Милков

16 учители от едно училище са с COVID-19

16 учители от едно училище са с COVID-19

Обратно на училище Преди 7 часа

Как ще се организира учебният процес

Швейцарците са против ограничаване на миграцията от ЕС

Швейцарците са против ограничаване на миграцията от ЕС

Свят Преди 9 часа

Това показват прогнози резултати, съобщени от Швейцарското радио и телевизия

Каракачанов: Рецептата за преодоляване на кризата е ясна

Каракачанов: Рецептата за преодоляване на кризата е ясна

България Преди 10 часа

Какво още коментира вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов

Лош дъх: Причини и как да се справим с него

Лош дъх: Причини и как да се справим с него

Любопитно Преди 11 часа

Какво да правите и какво не, за да победите лошия дъх

Заедно за цял живот: Любопитни факти за златистите чакали

Заедно за цял живот: Любопитни факти за златистите чакали

Любопитно Преди 11 часа

Щом се намерят, двойките чакали остават заедно завинаги, разказват от National Geographic

Renault Arkana

Масов конкурент на BMW X6 в лицето на Renault Arkana

Технологии Преди 11 часа

Моделът разчита на хибридно задвижване, ще бъде лансиран в Европа през първата половина на 2021 г.

Прегазиха дете на паркинг в София

Прегазиха дете на паркинг в София

България Преди 11 часа

Причините за инцидента все още не са ясни

Зоран Заев

Заев: Гоце Делчев не може да ни раздели с България

Свят Преди 12 часа

"Убеден съм, че има добър шанс да намерим начин и двете страни да бъдат доволни", каза премиерът на Северна Македония

COVID-19: Близо 75% по-малко чуждите туристи тази година

COVID-19: Близо 75% по-малко чуждите туристи тази година

България Преди 12 часа

Отчитат 800 млн. евро загуби в туризма заради пандемията

Цветан Цветанов

Цветанов и съмишленици учредяват "Републиканци за България"

България Преди 13 часа

Цветанов: Днес повече от всичко се нуждаем от проект, който обединява

Даниела Дариткова

Дариткова: Модерно е да се говори срещу ГЕРБ, но оставката не е решение

България Преди 14 часа

Цветанов е бил фактор в ГЕРБ, а сега иска да спечели изборите с анти-ГЕРБ реторика, коментира председателят на парламентарната група на ГЕРБ

Марияна Николова

Марияна Николова благодари на българските туристи

България Преди 16 часа

Тя отбелязва, че 2020 е най-предизвикателната и трудна в историята на пътуванията

Частични местни избори за кмет в 13 области

Частични местни избори за кмет в 13 области

България Преди 16 часа

Това е първият вот у нас на фона на пандемията от COVID-19